| Merhaba ErtanErbek,
Yaylar ve dizayn kusurları hakkında bu kadar emin olduğuna ve kesin konuştuğuna göre sanırım endüstriyel tasarım ve malzeme konusunda çok tecrübeli ve bilgilisin. Ancak beni ikna edebilecek bir bilgi vermiyorsun. Benzer bir kasan var ve onun üzerinden bana anlatıyorsun ki benim bunu anlamam mümkün değil. Ayrıca yazdıklarını göndermeden bir kere okursan sanırım daha faydalı olur ve daha anlaşılır cümleler çıkabilir.
Egzos fanları için bir şey diyemicem fikirlerine. Eğer dediklerini bilimsel ya da teknik bir dayanak sunarak anlatmaya çalışırsan anlayabilirim belki. Ancak ATX Form Factor belirlenirken onlarca mühendis termal dizayn için kafa patlatıyor. BTX gelene kadar şimdilik o arkadaki fanlar olmak zorunda. Eğer sen yok tepede olacak çok daha iyi diyorsan standartları belirleyen guruba bir email atabilirsin. Email'im ulaşmaz diye ümitsizliğe kapılma fikirlere açık olduklarını kendileri beyan ediyorlar.
TA210'daki PSU'dan 10 kat daha iyi PSU'nuda merak ettim. Hangi bakımdan 10 kat daha iyi? 300 değil 3000W mı güç sunabiliyor ? Ya da daha temiz ve kaliteli bir elektriksel çıkışmı sağlıyor? Aktif PFC'si 10 kat daha mı iyi ? 10 kat daha az mı ısınıyor ?
Forumda yazılan mesajlara bakıyorum da genellikle bilgisayar gibi her bir parçasının çalışma mantığı metamatiksel olarak kağıda dökülebilen bir cihaz hakkında yorum yaparken lütfen bir dayanağı olsun. Ben yaptım oldu? Kısmet ya da nerden baksan 33 kat iyidir gibi saptamalarda kağıt üzerinde kanıtlayamayacaksak beyanatda
bulunmayalım. |