Alıntı:
| ibo971 tarafından iletildi.
Arkadaşlar akşam bilgisayarımda riva tuner ile ekran kartını o.c. yaptım. Sonra müzik dinleyim derken ne oldu anlamadım ama ses kartım olan creative live 4830 ses kartının çalışmadığını anladım. Driverleri yüklü idi sonra safe mod ile açıp driverleri kaldırıp yeniden yüklediğim halde ses kartını buluyor ama ses gelmiyordu. Bende başka bir ses kartı taktım çalıştı. Makinamda Xp yüklü. Ses kartını başka bir xp yüklü makinada denedim yeni donanım bulundu diyor ve ilk önce VGA WMD diye işlemlere başlıyor. Problem ne olabilir çözemedim. Yanlışlıkla biosumu bozdum ne yaptım acaba. Birden winamp dinlemeye kalktığımda kilitleniyor. Çakışma v.b. gibi bir problemde yok. Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
İLAVE OLARAK
Daytona marka 128 Mb FX-5700 LE ekran kartı aldım anlayamadığım problemler.
1- Ekran kartının aidata ile baktığım zaman 128 bellek yüzü diye yazıyor ama riva tuner'la baktığım zaman 64 bit diye yazıyor.(Kesin emin olabileceğim başka bir program varmı ? )
2- Core speed 225 mhz yazıyor. FX-5200 fly ekran kartında bile 250 mhz ile başlıyor bir yanlışlıkmı var ?
3- Bant genişliği 8400 civarında 128 bit için normal değermi ? (Eğer 128 bit ise)
4- Fly 5200 64 bit ekran kartını verip bunu aldım doğrumu yaptım anlayamadım doom-3 oynarken low detay 640*480 ekran modunda bile 15 fps'e düştüğü anlar oluyor normalmi ? O.C. yaptığım halde. |
Dostum önce ekran kartından başlayalım eğer aida 32 ve sisoft dan ayrıntılı bi şekilde ekran kartının ayrıntılarını örenebilirsin eğer 64 bit yazarsa bu programlarda 64 bit dir frekansları az görmenin sebebi ramlerin ddr olması 225*2 yaparsan 450 mhz olur bu da normaldir onda korkulcak bişi yok ..
Ses kartına gelince problemin donanımsal olabilir başka bir makinaya taktında
tam olarak ne oldunu söylememişin yani çalışıyor mu çalışmıyor mu eğer çalışıyorsa problem yoktur...çalışırsa da sistemi yeniden yüklediğin zaman çözülür problem..Saygılar