Konu
Eski 26-09-04, 16:33   #2 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Katılım tarihi: 26.09.04
Modem kurulumunu nasıl yaptım.?Windows-98

Telekomdan gelen telefon hattını splitterin line yazan kısmına bağladım.Phone yazan yere telefonu,Adsl yazan kısma modemi bağladım.USB bağlantısını yaptım.

ZYxel-630-11 CD taktım.Driver setuptan setup etmeye başladım.Gerekli adımları yazıldığı gibi geçip setup finish ettim.Bilgisayarı restart ettim.

Neticede masa üstünde Ağ komşuları ve Shortcut to ZyXEL ADSL ikonları çıktı.Fakat bunların hiçbir özelliği yo sanırım.Ağ komşuları boş bir sayfa,ZyXEL Shortcut ikonu ise bildiğimiz dial-up bağlantı kullanıcı adı ve şifresini içeriyor.

System try da CSA ikonu yerleşti.CSA ikonunu açtığımda ADSL control and Status çıkmakta.Buradaki connet ve disconnet butonuna bastım fakat netice alamadım.

Bilgisayarım aygıt yöneticisinde ZyXEL Modem Ağ bağlaştırıcıları bölümüne yerleşmiş.Ağ bağlaştırıcıları kutusu + işaretli .Normal.

Denetim masası AĞ bölümünde :

Microsoft ağları için istemci
Microsoft family oturum açma
Çevirmeli bağlaştırıcı
ZyXEL USB ADSL Modem (RFC1483 Mode)
TCP/IP Çevirmeli bağlaştırıcı
TCP/IP ZyXEL USB ADSL Modem (RFC1483 Mode)

yazıyor.Doğru mu.???

Bilgisayarı açtığımda Ağa oturum açma kutusu geliyor.Kullanıcı adı ve şifreyi girdiğimde internete bağlatı sağlanmıyor.

Modemdeki ADSL ışığı yeşil devamlı yanıp sönüyor.

İçinizde ZyXEL 630-11 USB modemi kullanan var mı.? Yukarda bilgisayarımdaki kurulum bilgileri eğer doğruysa o zaman telekomdan ADSL bağlantısı açılmamış kabul edeceğim.

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

En son makinacı tarafından düzenlendi: 26-09-04 saat 16:41
makinacı çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver