Alıntı:
| pegasus01 tarafından iletildi.
Bilemiyorum başınıza hiç geldimi. Eger firfoxu açtıktan sonra epey bir web sitesi gezdikten sonra aniden kilitlenme sorunu oluyor. Bunun önüne geçmek mümkünmüdür bilemiyorum. Ben çözümü şu şekilde bulmuştum.
Araçlar menüsü > Seçenekler > sol taraftaki Gizlilik 'e tıkladıktan sonra oradaki Ön bellek miktarını yükseltmek. Tabi bunun için ramin yüksek olması avantaj fakat bu seferde firefoxun ilk açılışı biraz yavaş oluyor.
Aynı sorunla geçenlerde Woodland nickli arkadaşımızda karşılaşmış. Ben önceki makinamda karşılaşmıştım bu sorunla ve sorunun kendi bilgisayarımdan yada çökmekte olan registery'den kaynaklandığını üdşünmüştüm. Eger aynı problemle karşılaşan olduysa bir denesin. yeni bilgisaarda ram çok oldugundan bu ön bellek miktarını epey artırdım bu yüzden şu ana kadar bu kilitlenme sorunuyla karşılaşmadım.
Bu işin kesin bir çözümü var mıdır? bir çok kez karşılaştım bu sorunla. Sıfırdan windows kurdugum ve firefoxu tekrar kurdugumdada karşılaşmıştım. |
Bende Firefox 1.0.1'i yükledikten sonra, eğer çok uzun süre bilgisayarı kullanmaz isem, yeniden internette gezmeye çalıştığımda bir donma oluyordu. Internet adreslerine vermeme rağmen sanki internete erişilemiyor gibi birbirimize bakıp duruyorduk. Daha sonra başka bir bilgisayarda direkt 1.0.1 kurup, diğer bilgisyardaki extensionları yükledim. Onda aynı şeyi denedim sorun yoktu. Acaba eski firefox'dan sonra yenisi yüklenince mi bir sorun oluyor, yada extension'lar ile ilgilimi bir sorun var bilemiyorum. Zaten yeni kurulumda forecastfox farklı bir versiyondu, extension'lar ile de ilgili olabilir. Emin değilim.
Firefox'un ön belleğini 65536 KB'dan fazla yapmayın. Faydası olmaz. Büyük ön bellek herzaman daha iyi sonuç vermez.
Tüm WEB Browser'lar için önerilen; ön belleği 64MB'in üstüne çıkarmamaktır.