Konu
Eski 14-04-05, 17:54   #15 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Adana'da yaşıyorum
Alıntı:
Gurkansozer tarafından iletildi.
Neden özel bir sebebi var mı? Kötüleri görmek neden bu kadar işimize geliyor onu anlamadım.

Ben iyi bir durumda eğitim sistemine sahip olduğumuzu savunmuyorum ama bu kinleriniz ve önyargılı davranışlarınız bizi daha ileriye götüremeyecek ne yazık ki? Hepimiz, her türlü meslekte iyi olmayan saçma uygulamaları olan insanlarla karşılaşıyoruz hergün. Tabiki öğretmen deyince en öne çıkanlardan biri çünkü eğitim-öğretim görevini üstlenen şahıs. Sırf 4 senelik okuyup devlete kapak atmak için öğretmen olan çok insan var. Ama bunun yanında sizin hiç yokmuş gibi gösterdiğiniz bu işe can koymuş insanlarda var arkadaşlar. Öğrencisine neyi ne kadar daha fazla veririm diye çırpınan insanlarda var ki böyle insanlar oldukça yetiştirdikleri insanlarda onları örnek alacak ve bu iş dallanacak ve bir takım şeyler düzelecektir. İnsanları bu işten soğutursanız o zaman görürsünüz asıl kaliteyi
Sadece kötüleri görmediğimizi yazdıklarımızı ön yargısız okursan anlayacaksın. Zaten sırf öğretmenliğe kapat atmak için öğretmen olanar oldugun ve bu adamların faydasından çok zararı oldguunu sende kabul etmişsin.. Öğretmenliğe gerçekten gönül vermiş olan kişilerinde oldugunuda söyledik. Bizim bu sözlerimiz onları meslekten soğutmaz çünkü onlar zaten kendilerini bilen, neyin dogru neyin yanlış oldugunu bilenlerdir.
Öte yandan bırak başlkalarına birşeyler öğretmeyi daha ortaokul talebesi olmuş çocuguna türkiyenin komşularını öğretememiş ve bu konuda hiç bir gayret göstermediğini ve asla da göstermeyeceğini açıkça söyleyenide gördüm(bu kişiyi ve ailesini çok iyi tanıyorum).

Kadının savunmasıda şu: "ben yıllarca el sıpalarını okuttum onada kendi hocası öğretsin"
Aynı öğretmen bana öyle bir şey sordu ki akıllarar zarar "kıbrıs denizin üstünde mi duruyor) yani denizin altından gidilse altından geçebiliyor muyuz? Yemin ediyorum aynen böyle sordu.. Ya dünya zaten toprak üstünde su var diyorum anlamıyor yarım saat uğraştım kadının kafası almadı birde bunun öğrencileri düşün..
Alıntı:
Şimdi burdan yok bana şunu yaptılar yok bana bunu yaptılar topu odundur bişeyden anlamaz gibi gösterip koca bir topluluğu suçlayamazsınız.
Lafı çarpıtmanın anlamı yok.. Biz o olaylar yüzüdnen tüm meslek çalışanlarını kötülemedik zaten olan bir kaç anımızı anlattı. Diğer kısımlara cevap vermeye gerekte duymuyorum. Önemli olan öğrenmek istemek, istemeyene ne yapsak boş.. En basiti ben kendi abime öğretemiyorum çünkü öğrenmek istemiyor.. Öğrenmek isteyene her zmana kapımız açık zaten forumalrda bunu gösteriyoruz..
pegasus01 çevrim dışı