Konu
Eski 27-06-05, 18:42   #6 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Adana'da yaşıyorum
Alıntı:
CrKN tarafından iletildi.
hayır problem gürültüde değil. söylemek istediğim şey şu; eğer fabrika çıkışından aşırı ısınan bir notebook varsa bu üretimde bir tersliğin olduğunu göstermez mi ? üretimden çıkan bir arabanın normal şartlarda hararet yapması gibi birşey bu bana ters gelen budur ..
Sorun aşırı ısınması degil hatta benimki aşırı ısınmıyorda... mesela benim notebookun işlemci fanı çok nadir çalışırdır ve kısa süre çalışırdı. bu fanı kullandıktan sonra 3-4 saatte bir çalışır oldu(yaptıgım işleme baglı olarak elbette).

Sadece HDD nin fazla ısınması nedeniyle ben bu aksesuarı almıştım nedenide uzun kullanımlarda haliyle fazla ısınması ve adananın sıcak olması. Sonucta bu cihazlar çok uzun kullanımlar için üretilmiş degil. Ayrıca (ULV ya da LV işlemcili olanlar hariç )ince notebooklar (benimki gibi ) ısınmaya daha elverişli.. Taşınabilirliğin dezavantajıda bu işte... burada yazın gölgede 40 derece oldugu oluyor.. Sen birde çalışan bilgisayarın halini düşün..

Yani olay hatalı üretim falan degil ve bunu hararet yapan arabayla mukayese etmek biraz saçma oluyor. Uzun çalışan hangi notebook olursa olsun belirli bölgeleri(tasarımına işlemcisine göre değişir) mutlaka bir parça ısınır..

Benim bu aksesuarı almam birazda benim pimpirikli oluşumdan kaynaklanıyor.. Hem bu saydede norebookun fanı çok çok nadir çalıştıgı için içine toz girme olayınında bir parça önüne geçmiş oluyorum.. Bu da notebookun ömrünü uzatıyor