Konu
Eski 25-02-06, 22:58   #1 (permalink)
Azuha
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.12.05
Nereden: İzmir
Yardım gerektiren bir HDD Problemi...

Öncelikle merhaba ve bu forum için yardım adına emeği geçen herkesi tebrik eder ve bana yardım edebilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkür ederim...

Gelelim problemime;
Sistemimde Seagate 80 GB 7200rpm bir hdd vardı ve 5-15-60 olarak bölündü ki malum 60gb 50gb olarak kullanılıyor(1mb tam 1000b olmadığı için) ve bu disk artık bana yetmediği için bir tane daha Seagate 80GB 7200rpm aldım ve onu da 30gb,50gb olarak böldüm... Ve yeni hdd'in 30GB'lık partitionını C: yapıp format attım, uzun süredir de sorunsuz kullanıyordum... Buraya kadar problem yok... Fakat ( ! ) bugün NFS:MW oynarken bilgisayarım kitlendi ve restarttan sonra sistemde deli bir yavaşlama,özellikle eski hdd'imdeki partionlara ulaşırken artan bir yavaşlama söz konusu... İşin en kötü kısmı ise ESKİ,İLK hdd'min 50GB lık bölümüne girilemez(G oldu... Her restartda değişken hatalar veriyor... daha doğrusu 2 hata veriyor... Genelde "(G:\) Erişlemez. Parametre hatalı." ve nadiren ki 1 defa oldu "Disk biçimlendirilmemiş.Şimdi biçimlendirmek ister misiniz ?" hatalarını alıyorum... En önemli bilgilerim ki yaklaşık 40-42GB veri bu partitiondaydı... Bu konuyu nasıl çözebilirim ?

Şu anda o hddyi sistemi acayip zorladığı için çıkarttım ve sistemim çok hızlandı,daha doğrusu sorunsuz olduğu zamanki hızına geri döndü... Bu arada nete girip Hardware konusunda uzman olan HardwareMania'ya hemen girip sorunumun çözümünü aramaya başladım... Diğer topicleri araştırdım fakat benimki gibi bir sorunu olan başka bir olay görmedim... Easy Recovery'i duymuştum fakat sorunumu tam tanımlamadan bilinçsizce birşeyler yapmak istemedim...

Tekrardan yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, bilgisayarınızda sorunsuz günler dilerim...
Azuha çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver