Selamlar öncelikle...
Naçizane fikirlerimi belirtmek amacıyla iki satır (belki de daha fazla

) yazayım istedim bu konuda...
1. Optik sürücü anlamında (taa eski Goldstar isimli zamanlarından beri) şimdiye dek hep LG kullandım ve tavsiye isteyenlere de hep önerdim... Ne kendim ne de tavsiye ettiklerimde herhangi bir sorun olmadı bugüne dek... Bunlara bir de benim alışkanlıklarından vazgeçemeyen statükocu yapım eklendiğinde

kesinlikle LG'yi tavsiye ederim...
2. LG'den sonra ikinci markam kesinlikle ASUS'tur... (Plextor'u klasman dışı tuttuğumuzu varsayıyorum elbette ki

)
3. Nec tabii ki çok çok güçlü ve güven veren bir marka... Ancak bana bir LG veya Asus kadar güven vermemekte optik sürücü konusunda... Bunda ülkemiz piyasasında diğer markalar kadar eski olmamasının da etkileri var elbette... Uzun süre kullanımını gör(e)mediğim veya duy(a)madığım için biraz soğuk bakıyorum açıkçası kendisine... Eğer benim emektar LG gibi 5 yıl sonunda hala taş gibi çalışabildiğini duyarsam günün birinde, bu fikrimi elbette tekrar gözden geçiririm... O güne dek yukarıdaki maddeler geçerliliğini koruyacaktır benim için
4. Kişisel deneyimlerim sonucunda da Samsung marka optik sürücülerinden uzak durulması kanaatindeyim... İki ayrı sistemde de çok kısa süreler içinde (birinde 10 gün, diğerinde ise yaklaşık 1 ay) arızalar yaşadım... Belki de ben "çöldeki bahtsız bedevi" rolüne soyundum, bilemiyorum

. Yine de dikkat!
5. Esas sorunuza dönersek eğer; benim tavsiyem kesinlikle ASUS olacaktır... Ama bu tavsiyem "marka" başlığı altında verilmiş bir tavsiyedir... Daha detaylı fikirleri, söz konusu markaların belirtilen modellerini kullanan arkadaşlardan alabilirsek daha doyurucu bir fikir edinebilirsiniz/edinebilirim sanırım...
Sevgiler... (Ne iki satır oldu ama

)