Alıntı:
akburak tarafından iletildi.
lakin benim laptopta (ASUS A3N) soyle oluyor.batarya bos, elektrige takiyorum. sarj oluyor o.turuncu isik yaniyor.kullaniyorum tabi bu arada.sarj isi bitince turuncu isik sonuyor.batarya doldu oluyor bu.bi daha da turuncu isik yanmiyor.yani pil seviyesi dustukce tekrar sarj etme diye bisi olmuyor.bunu pil dolduktan sonra direk elektrikten calisiyor diye yorumluyorum ben.pilden calissa dediginiz gibi arada bi turuncu isigin yanmasi gerekmezmi.tabi turuncu isigin yalancisiyim ben |
O turuncu ışıktan bende de var

(bakınız; bilgisayarım)
Öncelikle şunu düşünün; notebook pil ile 3 saat çalışıyor sonra pil tamamen boşalınca da 30dk-45dk içinde şarj oluyor. Deşarj ve şarj süreleri arasında bir fark var. Yani şarj çok hızlı oluyor, deşarj daha yavaş.
Size denemeniz için bir test; turuncu ışık sönük ve çalışır iken adaptörün kablosunu çekin. Ne oldu? Ekranın aydınlığı azaldı ve notebook pilden çalışıyor. Çok çok az bekleyip (5-10sn filan) tekrar takın. Turuncu yandı mı? Hayır. Neden? Çünkü deşarj olan miktar azdı ve belli bir deşarj seviyesine gelmediği için yanmadı, ama aslında o sırada pil 1-2sn için bile olsa şarj oldu. Turuncu her zaman yanmıyor aslında. Belli bir seviyeden sonra yanıyor(muş).
Demek istediğim budur, sürekli şarjda iken ufak ufak sürekli şarjlar oluyor. Bunu da pil değiştirirlerken asus servisinden öğrenmiştim. (onların yalancısıyım)