Konu
  #29 (permalink)  
Eski 19-11-06, 03:37
BesTCooL Avatar
BesTCooL BesTCooL çevrim dışı
Cool Member
BesTCooL's Profile Fields

Katılım tarihi: 29.10.04
Nereden: Sevgigsm Team
harıka bı calısma elıne saglık

Sizlerde benim gibi ayda 1 kere format atanlardansanız ihtiyacınız olan bu programdır, sisteminizin yedeğini alıp windowsunuz çöktüğünde yada sistem aptallaştığında sistemin format zamanı geldiğini düşündüğünüzde bu program sayesinde aldığımız sistem yedeğini çok kısa sürede format atmadan geri yükleyeceğiz.
İlk önce temiz formattan sonra sistemi kurup gerekli sistem güncelleştirmelerini yapıyoruz, bileşenlerin sürücelerini ve daha sonra kullandığımız 3. parti yazılımlarımızı (winamp, winrar, cd/dvd yazma programları, medya oynatıcılar, antivirüs programları vs...) kurup bu programların güncellemelerini yapıp (antivirüs vs..) windowsumuzu kullanıma hazır hale getirip bir defalığına yeniden başlatıyoruz. Hatta istenirse oyun bile yükleyebiliriz ama ben tavsiye etmem çünkü image dosyamızın boyutunu büyüteceğinden gerek görmüyorum tabi siz isterseniz yükleyebilirsiniz. Bütün herşey tamamsa linkini verdiğim Acronis True İmage Server programının rar dosyasını çekip içinden çıkan kullanacağımız programın isosunu içeriğini açmadan direk iso olarak nero ile yazdırıyoruz. Zaten nero ile isoyu yazdırdığımızda kendisi iso içindeki dosyaları cdye yazıp boot edilebilir cd haline getirecek...
İso dosyamızı yazdırdıktan sonra cdimizin içine bakıyoruz ve doğru yazdırdıysak resimdeki gibi klasörü görecez...

------------------------------------------------------------------------
Daha sonra cdyi takıp pcye restart atıcaz ve bilgisayarımız cdyi görüp windows kurduğumuz zaman ki gibi boot edip programı çalıştıracak resimde görüldüğü gibi...

-----------------------------------------------------------------------
Cdyi yükledikten sonra aşağıdaki resimde görünen ekran karşılayacak bizi, burda windowsa girmek yada acronis programımızı çalıştırmak isteyip istemediğimizi sorucak biz üstekki Acronis True İmage Server yazan yere tıklayacaz, tıkladıktan sonra hemen yanındaki ekran çıkacak ve programı açmasını bekleyecez...

Programı yüklemeyi bitirdikten sonra aşğıda resimde gördüğünüz gibi program arayüzüne ulaşaca, bu ekranda; yedek alıp yükleyebiliriz, aldığımız yedeğin doğruluğunu kontrol edebiliriz ve birebir hdd kopyalayabiliriz; bizi ilgilendiren ilk iki seçenek yani Backup ve Recovery diğer seçenkler daha ileri düzey kullanımlar içindir... Bu ekranda En üstte bulunan Backup seçeneğine tıklıyoruz.

Backup seçeneğine tıkladığımızda aşağıda resimdeki ekran çıkacak ve bize program hakkında bilgi verecek next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra resimdeki ekran gelecek, burada yedeği komplemi yoksa belli dosya/klasörlerin yedeğinimi alacağımızı soruyor biz burda üstteki seçeneği yani The Entire Disc Contents or individual partition seçeneğini seçip next diyoruz...

Next dedikten sonra çıkan ekranda hangi partitionun yedeğini alacağımızı soruyor benim işletim sistemim C sürücüsünde olduğu için C partitionunu seçiyorum. Sizde doğru partitionu seçip next deyin. (ÖNEMLİ NOT: Windows altında işletim sisteminiz C sürücü isminde yada başka sürücü adıyla adlandırılmış olabilir, bazen program bu sürücü harflerini kafasına göre değiştirebiliyor yedek alacağımız sürücüyü doğrulamak için sürücü boyutlarına mutlaka ama mutlaka dikka edin!!!!)

Next dedikten sonra çıkan ekranda alacağımız yedeği nereye atacağımızı söylüyor, ben resimde 2. bir depo olarak kullandığım partitionu seçtim, sizinde varsa ayrı bir hddiniz orayı seçebilirsiniz yada programın en güzel özelliği olan aldığımız imagı direk cd yada dvdye yazdırabiliriz. Bu durumda programımızın çalıştığı ayrı bir dvd/cd yazıcınız olması gerekli. Yandaki resimde benim seçtiğim klasörü gösteriyor, daha sonra 2. resimde gösterdiğim yere basın oraya basınca seçtiğimiz klasör sonuna kendi uzantısı olan (.tib) ekleyecek. Daha sonra Next deyip devam ediyoruz...

NExt dedikten sonra resimdeki gibi alacağımız image türünü sorucak burda en üsteki full image yani Create New Full Backup Archive seçeneğini seçip Next diyoruz

Next dedikten sonra çıkan ekranda arşivimize şifre koyma, sıkıştırma oranı ve alacağımız arşivi boyutlayıp boyutlamayacağımızı soracak;

1-Arcive Protection: Bu seçenekte istersek alacağımız arşive şifre koyabiliriz,

2-Compression Level: Burdan alacağımız arşivi ne kadar sıkıştıracağımızı soruyor; Maximum seçeneğinde en yüksek sıkıştırma olur ve en kısa sürede image alır fakat bu seçeneği önermiyorum siz Normal seçeneğinde bırakın,

3-Archive Splitting: Bu seçenkte alacağımız image dosyasını cd yada dvd hatta disket boyutlarında parçalara ayırarak image almamızı sağlar burdada bence Automatic seçeneğinde bırakmamız alacağımız image için en sağlıklısı olur.

Üstekki seçenekler ayarladıktan sonra next deyip geçiyoruz aşağıdaki ekran gelicek burayıda next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra herşey hazır artık resimde gördüğünüz üzere alacağımız image ile ilgili bilgiler veriyor herşeye hazırsanız artık Procced seçeneğine basarak image alma işlemine başlıyoruz bunda sonra sizin yapacağınız birşey yok herşey otomatik olup bitecek...

Herşeyi doğru yaptıysanız anlattığım şekilde image alma işlemini başarıyla tamamlamış olmanız lazım, burda belki resimler uzun uzun yazımlar kafanızı karıştırmış olabilir ama 1 kere image alıp geri yüklediğiniz zaman herşeyin çok kolay ve kısa olduğunu göreceksiniz.

http://www.sevgigsm.net/forum/index....n.html#msg1554
musaden olmazsa silebilirm...

En son BesTCooL tarafından düzenlendi: 19-11-06 saat 03:48
Alıntı yaparak cevap ver