Konu
Eski 27-11-06, 23:36   #14 (permalink)
calledman007
New Member

calledman007 Avatar

Katılım tarihi: 13.11.06
Nereden: istanbul
Alıntı:
etkili tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar sorunu baştan alıyorum. hala çözemedik. bi el atında şunu halledelim. Bende toshiba tecra s1 bir notebook var. Power tuşuna basınca notebook un power ışığı yanıyor. İşlemci fanı çalışıyor. Tek seferliğine hdd işlem ışığı yanıyor. Ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Harici monitör çıkışını denedim olmadı. Ayrıca hdd den hiç ses gelmiyor hani işlem yapsa hafif cıkırtılar geliyo ya o yok. Ayrıca ben ram i söktüm ram siz çalıştırdım durum aynı. Bişey daha var işlemciyide söktüm işlemcisiz çalıştırdım yine bişey yok yani ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayar hiiç sesli uyarı falan vermiyor biip sesi yok  bios pili falan dediler daha önce anakartta bios pili yok  seyyar bi aynı fan gibi pil şeklinde bişey vardı onu çıkardım taktım yine olmadı. Şimdi diyeceksiniz ki neden tamirciye götürmüyorsun? Bulunduğum yerdeki bilgisayarcılar notebook tan anlamıyor. Biz sökersek tekrar toplayamayız diyolar. Ne yapmalıyım. Çözüm önerileriniz neler? Şüphelendiğiniz noktalar neler.? Acil yardımcı olun.
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
selam dostum,

Bendede qosmio var...bi ekran kartı güncellemesinden sonra ekran karardı bir dahada ne ekrana görüntü geldi nede makine açıldı. Seninki gibi hard disk bir spin atıyor açınca başkada bişey yok...tuşlara basıncada biplemeye başlıyor...servise götürdüm(toshibacity) ekrankartı gitmiş dediler.
çözüm dedim: anakart değişecek dediler
Ne kadar dedim: 900$ + kdv dediler

teşekkür ettim makineyi kolumun altına aldım kös kös geldim eve. 900 ytl ye yeni desktop bilgisayar topladım onla idare ediyorum şimdilik...

ha bide servistekiler makineyi alabileceklerini söylediler..teklif 350 $...

anakart gidikse 350 dolarlık ne varki bu alette bende onu anlamadım...ram,dvdrw,hdd,lcd ekran....

neyse alet hala evde bekliyor...belki 1,2 yıl sonra kendine gelir..(züğürt tesellisi)

bence benim problemim bios yada ekran çipi ama hala anlayamıyorum neden makine açılmıyor...banim masaüstü pc de ekran kartı olmasa bile açılır ama görüntü olmazdı bu neden böyle takılıp kalıyor onu anlamadım....

laptopların bios çipi nerde bilen varmı?

vesselam
calledman007 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver