Konu
Eski 31-01-07, 18:01   #2 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

Katılım tarihi: 20.12.06
Nereden: bursa
Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

ASUS F3JC...................forumda en çok sorunla karşılaşılan cihaz görünümünde

1.SORUN.....................MAVİ EKRAN
2.SORUN.....................KASA VE TUŞ
3.SORUN.....................PARAZİT SESİ
4.SORUN.....................KULAKLIK TAKILIYKEN DAHİLİ HOPARLÖRDEN SES GELMESİ.

1..............
Alıntı:
Orjinalden alıntı: kenya64

Makina gayet güzel çalışıyor, problem sürekli değil.

Ama normal çalışırken kilitleniyor ve mavi ekrana düşüyor. Günde 1-2 defa oluyor.

2................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: HeaDHunteR

evet ya zaten ses te problemli demistim ya resette calısmıyo [8|]

3................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: shadowboss

Alıntı:
Orjinalden alıntı: HeaDHunteR

Alıntı:
Orjinalden alıntı: kenya64

Ben de geldim arkadaşlar.

En bahtsız F3Jc sahibi olarak buradayım. Hala mavi ekranın sebebini bulmaya çalışıyorum.
direk gondersene servise veya recovery denedinmi??bende ses olayına taktım aynı sorunu yasayan baska arklar varmı??

defalarca denedim degisen birsey yok sesin calısması icin illa kapatıp acmam gerekiyo reset atarsam gene ses yok

birde acaba hepsiburada.com a mı gondersem yoksa hızlısistem'emi yoksa bogazici'yemi yoksa anadoluda asus 'un kendi teknik servisini acmıslar camlıca da orayamı gotursem [sm=s19.gif]karar veremedim sizce napsam??

ya kenya64 birde senin diger topic teki resimleri buraya ekleyebilirmisin
headhunter oyle bir sorun yok bende ama bugun lifeframe de sorun yaşadım kaydettiğim klibi izlerken donma oluyor ve ses kesiliyo arada. ayrıca mediaplayerda müzik dinlerken yaklaşık 20-30 saniyede bir ses kesilip geliyo bunun nedeni n olabilir. daha bilgisayara hiç codec filan yuklemedim ekstra progamda...... codecten olabilirmi..

4............................-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: zovet

Arkadaşlar f3jc nin boyası çok dandik.Kasayı kapattığınız zaman alt tarafa oturan iki tane takozun kasaya izi çıktı.Oralara sticker yapıştırdım.kasanın üzerindeki yapıştırmalarında amacı o olsa gerek çünkü tam elinizin altına geliyor.Bu da demek oluyorki asus firması da boyanın dandik olduğunu biliyor ve elimizi koyduğumuz yerdeki boyalar açılmasın diye yapıştırmalar koymuş.Tavsiyem oyun oynayan arkadaşlar için harici klavye almalarıdır.
5....................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: oguzselbesoglu

evt benimkindede sölediğin yerden itibaren ses kesiliyor herhalde hepsinde var bu sorun neyse inşallah bişi olmaz cd okurken kopya cdlerde zorlanıyor daha doğrusu birazda çizik var ama hp daha hızlı okuyor bu asuslarda çizik veya kopyayı zor okuma gibi bi sorun varmı.
bil. yeni aldıysan görev çubuğundaki gereksiz şeyleri kaldır ve nortonuda kullanma bence çok kasıyo

6...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: andan44

oguzselbesoglu:
Evet parazit sesi var.Ama bilgisayar açılırken sürekli gelmiyor.Sadece en sağdaki etkinlik göstergesi ışığı yanınca parazit sesi geliyor.

7...............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: oguzselbesoglu

arkadaşlar bende yeni aldım asusumu fakat size bi sorum olucak klavyenin capslock tuşu yakınlarındaki tuşlardan diğerlerinden biraz farklı ses geliyor değiştirmem gerekirmi sizce ve bide cdleri biraz sesli okuyo asusun normal sesimi bu arkadaşımın hp bilgisayarı daha sessiz.
bilgi verirseniz çok sevnirim

8.............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: komplocu

asus maalesef benim için ölü çok kaliteli ve çok uygunda olsa ölü sebebi Türkiye ye getirenler Yani teknik servis 1 sene çektim ama sonunda kurtuldum asla asus almam sebebi ise teknik servis leri dir.
9...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: compenglion

Arkadaşlar laptopu sessizlik için aldım ama klavyede s-d-f harflerinin olduğu yerden beyin zonglamasına benzeyen zzz diye hafif bi ses geliyor acaba sadece bendemi oluyor yoksa butun laptoplarda böylemi bu.Kulağım hep o sese gidiyor kafayı yiycem
10................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: iborion

Alıntı:
Orjinalden alıntı: compenglion

Arkadaşlar laptopu sessizlik için aldım ama klavyede s-d-f harflerinin olduğu yerden beyin zonglamasına benzeyen zzz diye hafif bi ses geliyor acaba sadece bendemi oluyor yoksa butun laptoplarda böylemi bu.Kulağım hep o sese gidiyor kafayı yiycem

sanırım hard diskten gelen sesten bahsediyorsun.bende de normal işlem cızırtısının haricinde farklı bir karakterde bir ses daha geliyor hafif daha belirgin hafif bir sürtünme ya da yay sesi gibi tam tanımlayamadığım bir ses.normal olup olmadığı hakkında şüphelerim var.çok yüksek olmamasına karşın biraz sinir bozucu.genelde hdd işigıyla birlikte olmasına rağmen işik yanmadan da olduğu oluyor.bilgisayar kapanırken son anda da bu ses geliyor.bilmiyorum yani anlamadım ben de...
11........................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: marsilya

ya arkadaşlar ilginçtir bu mavi ekran ben de şimdiye kadar bi kere oldu. yaklaşık iki haftadır kullanmaktayım. o da sadece mplab programını kurduğumda. sonra recovery yapıp tekrar kurdum tekrar aynı sorun oldu. ben artık mplab ı değil arkadaşın cd sinden programın kendi sitesinden dahi yüklemeye korkuyorum. ama başka hiçbir programda karşılaşmadım. galiba ona özel. işletim sistemi dosyalarıı silmiş. nfs yi kuran arkadaşta ya da kenya 64 te de benzer bi durum olduğunu tahmin ediyorum. mplab ı iki kere denedikten sonra olmayınca makine yine eski canavar hiliyle gidiyor. ben de o anı düşünmemeye ve sorun etmemeye çalışıyorum...
12...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bugattix

mavi ekran olayı bendede oluyor. simdiye kadar 2 kere basıma geldi, wireless internete girerken oldu 2side. kitlenip kaldı makina anca pili sokerek restart yapabildim. sebebi nedir acaba, ilginc bi durum...

13..................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: kinqberq

Alıntı:

Dediğim gibi C'yi FAT32 den NTFS ye çevirince açılış baya yavaşladı.Yaklaşık 30 sn siyah ekran çıkıyor.Önce siyah ekran 2-3 sn olurdu.Masa üstü ancak 1 dakikada açılıyor.Tam çalışır hale ise 1,5 dakikada başlıyor.Sizin ilk açılışlar nasıl? Recovery yapsam düzelir mi?

aynı sorunu ben de yasıyorum..eskiden baya hızlı windowsa gırıyordu fakat şuan dedın gıbı 1.5dakkayı buluyor.Fn tusları ile sorunum olmustu..recovery yaptım dah asonra ntfs ye cevirdim boyle bır sorunumuz var..Nasıl çözeriz acaba?

14.................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: redon

sayfayı okuyup karar verecekleri de kıllandırmak istemem ben sese karşı biraz duyarlıyım da, benim görüşlerimi fazla dikkate almasınlar(ben aşırı hassasiyetlik gösteriyorum sanırım fakat elimde değil beni rahatsız ediyor)...
15............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: imperio

Asus'un F3J serisinde kısa süre sonra kulaklık çıkışı takılı iken dahili hoporlörlerin sesinin kesilmemesi yani hem dahili hem kulaklık çıkışından ses alımı sorunu ortaya çıkmakta.Henüz yazılımsal veya donanımsal bir sorun olup olmadığı konusunda bir bilgi mevcut değil.

Konu ile ilgili adresler:
ASUSTeK Computer Inc.-Forum-
Audio output problem - Notebook Forums and Laptop Discussion
Asus F3Ja speakers suddenly won't mute when I plug in my headphones - Notebook Forums and Laptop Discussion
16............................
Alıntı:

Asusu aldığıma bin pişman oldum,sürekli aksilikler çıkıyor.Donanim olarak iyi ama bir çok sorunum çıktı.ilk aldığımda asusta klavyede sorun vardı.
Onu değiştirdim.şimdiki iyidi.Bununda HD C fat32 D ise NTFS idi.Masa üstündeki NTFS converter ile C yi NTFS yaptım.Ama bilgisayar ve açılış yavaşladı.İstanbul servisle görüştüm en iyisi format atarak NTFS yapmak dedi.İkinci yol olarakta Cd den recovery yap ama recoveyde tekrar fat 32 sonra Onu tekrar NTFS yapman gerekiyor dedi.Bu uzun ve tekrar yavaşlama olma ihtimali vardı.Servise götürdüm temiz bir format atın dedim.tam temiz format atmamışlarn tahminimde recoveryden biçimlendirme yapmışlar.tabi tekrar fat32.Ama bilgisayar ilk aldığım gibi hızlanmıştı.Bu servise sordum format atabilirisin dedi.Asılsorun bugün çıktı. Xp pro ile C ye format attık.Ama bilgisayar açılırken home ile birlikte iki işletim sistemi varmış gibi gördü.Gerçi home edition'un içi boştu.Ama açılışta hangi işletim sistemini seçiyorsunuz demesi canımı sıktı.Sonra ayarlardan açılışta işletim sistemini sormasını engelledik.Nihayet direk xp pro ile açıldı.Bilgisayar baya hızlandı.Driver ve programları kurdum.Ne güzel sorunlar bitti demiştim.Ama windows xp pro'nun güncellemediğini gördüm iyice canım sıkıldı.windows update sayfasına kendim girdim.Güncellemedi.Daha sonra araç çubuğunda güncelleme sembolü birkaç defa çıktı ama yaamaları indirmeden hemen kayboldu.Aynı cd ile pro kurulan arkadaşlarımda güncelleme yapıyordu.Offf offf.başıma param ile bela aldım.Ne yapacağımı şaşırdım.
Artık düzgün olsunda home razıyım.Herhangi bir home cd si le kendi ürün anahtarımı kullansam olurmu?tekrar orjinal home gibi olur mu?
Yada recovery cdlerinden proyu silip home u tekrar yükleyebilir miyim? DERDİME BİR ÇARE
AL STAR çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver