ASUS F3JC...................forumda en çok sorunla karşılaşılan cihaz görünümünde
1.SORUN.....................MAVİ EKRAN
2.SORUN.....................KASA VE TUŞ
3.SORUN.....................PARAZİT SESİ
4.SORUN.....................KULAKLIK TAKILIYKEN DAHİLİ HOPARLÖRDEN SES GELMESİ.
17...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: imperio
Kulaklık girişine kulaklık takılı olmasına rağmen dahili hopörlerin sesinin kesilmemesi ile ilgili olarak Asus'dan gelen yanıtta problemi bildiklerini ve notebook'u asus türkiye destek ofisine götürmemi istediler. Alıntı:
Dear Friend,
Thank you for contacting ASUS Customer Service.
It will be very kind of you to mark this mail to show us your satisfaction so that we can improve our service quality with your kindly feedback.
My name is Deco and it's my pleasure to help you with your problem. Yes I know this problem. For your convenience, could you please directly contact the local service center and ask the engineers there to do a detailed check for your laptop? The following is the service center's contact information. I suggest you call them in advance for an appointment so that you can save your precious time. Have a nice day.
Turkey
Asus Turkey
Alemdag Caddesi
Masaldan Is Merkezi C Blok D 1
Kisikli / Uskudar / Istanbul
+90216 521 46 01
+90216 521 52 64
| |
18.....................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: redon
mavi ekran sorunu bende de oldu ama nedense bazı programlara karşı ... 2 program açıkçası ... gerçi ikinci de birincinin değişik versiyonuydu restart atınca mavi ekran çıktı ilkin sonra windows un açılmasına izin vermedi, sonra güenli moddan o programı kaldırınca tekrar açılmaya başladı. ben sorunun tamamen yazılımsal olduğuna inanıyorum, yeni sürücü vs. güncellemelerle giderileceğine inanıyorum.(gerçi ben 15 günde 1 kez karşılaştım şimdilik) onun dışında performans olarak çok memnunum. örnek vermek gerekirse, masaüstümde kitlenmeden birlikte çalıştırmayı başaramadığım matlab 7.0, pspice, proteus, media player, excel, visual c 6 yı aynı anda akıcı bir şekilde laptopumda kullanabiliyorum. örnek vermek açısından söyledim
|
19...............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: heinkel
Ben f3jc sahibiyim bende de 2 defa mavi ekran çıktı hatta kernel hatası gibi bişeyler söylüyor. Benim birde şu problemim var dizi film izlerken bs player yada medya player hata veriyo surekli bu acaba donamınsal mı yoksa yazılımsal bir hata mı?
|
20.........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Ac1DBuRN
Beyler az once dikkatlice baktim ve klavyedeki sesn nedenini buldum. Tuslarn altindaki genis alt tabakadaki bosluk bir altindaki tabakaya vurmasi nedenyle ses cikartior yani tuslardan deil tuslarin altindaki plastik plakadan gelior ses. Cozum ise suan tam olarak nasil yapabilirim bilmiorum ama o plastik tabaka ile klavye bitimi arasina birsey ile sıkıstırıp tabakanin oynamamasini saglamak. İgnenin ucunu o bosluga koyup tabakayi sıkıstırınca sesin kesildigni gorebilirsiniz
|
21......................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: aglarca
mavi ekran sorununun ram den kaynaklanma olasılığı çok yüksek.ben 17.11.06 tarihinde asus f3jc yi aldım 4 günde 3 defa bşıma mavi ekran sorunu geldi. bugün götürüp serviste ramlerini değiştirdim21.11.06 değiştirme olayıda aynı sıfır bir laptoptan söküp taktılar. şu an yoğun bir şekilde kullanıyorum.3d mark ile test yaptım bir hata vermedi.eğer yine bir mavi ekran çıkarsa laptobu değiştireceğim. servisten değiştirme garantisini aldım. klavyeden herhangi bir ses gelmiyor.ısınma hiç yok.fan çalışması normal.laptop alacak arkadaşlar için aklınıza yatarsa alın alınmayacak bir laptop değil.
|
22........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: hasankaya
Arkadaslar öncelikle yazdıklarınızın hepsini okudugumu belirterek bir f3jc sahibi oldugumu belirteyim.
bahsedildiği gibi mavi ekran sorunu cok sık olmamakla beraber bende de var. uzunbir süre bunu arastırdım ve tamamen windows işletim sisteminin bir hatası oldugunun kanısına vardım.
bildiginiz gibi donanımlar işlemci ile haberlesmek için veri tolları kullanır. bizim windowsxp mizde kullanılan bu veri yollarını aynı donanımlara veriyor. mesela benim bilgisayarda ekran ile ethernet kartına IRQ16 veri yolunu vermiş.
Bu yollardan aynı anda iki komut gelince otomatik olarak bir interrupt geliyor ve sistem kapanıyor. sebebi bu gibi ama bir çözüm bulamadım.linux kullanan arkadaslarda bu sorunun olmadıgını duydum.
yani bence donanımsal bir sorun yok ama yazılımsal bir sorun oldugu kanaatindeyim
iyi aksamlar arkadaslar.
|
23...................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Doc Vader
SELAMLAR
MAVİ EKRAN SORUNUM VAR, BİLGİSAYARS NİCKLİ ARKADAŞ TEKNİK BİLGİLERİ SORMUŞ
BEN 4 TANE MAVİ EKRANIN FOTOSUNU ÇEKMİŞTİM
STOP: 0x000000F4 0X00000003 0X86392DA0 0X86392F14 0X805D117A
STOP: 0x000000F5 0X00000004 0X86395248 0X863953BC 0X805D117A
KERNEL DATA INPAGE ERROR atapi.sys address F744C384 base at F743F000 datestamp
KERNEL DATA INPAGE ERROR portcls.sys Address F47C6A13 base at F47AC000
BENCE BU HATA YAZILIMSAL OLAMAZ.ÇÜNKÜ TÜM F3J LER AYNI YAZILIMI KULLANIYOR.
bu hata donanımsal olmalı ve RAM lerin hatalı olması durumunda böyle birşey ortaya çıkar diye düşünüyorum. MAVİEKRAN önceden kestirilemeyen durumlarda ortaya çıkıyor ve herhangi bir çalışan programla ilişki kurulamıyor.
yukardaki bilgilerin de ne olduğunu bilmem ama rakamlar sanıyorum RAM lerdeki data adressleri olmalı
anca bu kadar tahmin yürütebiliyorum
gerisi sizden gelecek yardıma kaldı
şimdiden teşekkürler |
24.............................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: AdSeKa
bu makine iki haftadır bende ve 1 hafta once hardiskimi paylastırdım xp profumu kurdum bir kac gun sonrasında da makinede winamp acık durumdaydı ve ben arkadasımın yanına gıtmıstım 1-1.5 saat sonra odama dondugumde mavi ekranla karsılastım bu şimdiye kadar bende bir defa oldu, asus ta bu kadar cesitli mavi ekran olayı benim canımı sıktı herkeste ayrı sekilde olusması donanımsal oldugunun kanıtımıdır?
|
25................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: emirvahdet
lcd sorunu asus larda oluyormuş sanırım bugün servise gittim 3 kişi ekran gitti diye geldi sevinsem mi aldım diye üzelsem mi f3jc yi...
bende geçen hafta aldım performanstan memnunum diyebilirim fakat tek bir konudan şikayetçiyim: klayve çok ama çok dandik 0 tuşana bastım tuş fırladı sora takamadım kırıldı, servise götürdüm yardım ederiz tuş gelirse dediler ama sanmam, yoksa klavye parası istiyorlar, çok saçma benim suçum sanki, sol alt taraf gevşek gacur gucur sesler gelio, içine göçüo klavye, o sorunu sölemedim bi daha götürücem servise gıcık oldum tuş takımına gerçekten, yoksa şimdilk ben de bi sorun yok lcd sorunnunu duyunca üzüldüm ama inş. başımıza gelmez bizimde böle bi sorun servislerin bekletmesi olayı da çok gıcık türkiye zaten işe yaramaz bi memleket herkes cebe nası para indirebilirimin derdinde gerçi gittiğim yerin niyeti iyi idi gel tuş düşerse elimize hallederiz dedi ama genel olarak konuştum gümrük ve ipod servisinde başıma gelenlerden söylüyorum ayrıca madem hiç birşey garanti kapsamına girmiyor neden boşuna kdv werip türkiyeden alalım ki??...
|
26....................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: asphalte
Evet arkadaslar...
Gecen hafta F3JC aldım. Win xp prof kurdum. 6 gun boyunca kullandım ve az once de meshur mavi ekranla karsılastım.
Windows updatelerini yaptıktan sonra restart ettim veeee mavi ekrannn... Bilmemne dosyası bulunamadı diyor ve ne safe mode da ne de baska bir turlu acılmıyor windows. Simdi formatladım. Yeniden yukluyorum.
Bu arada wireless dugmesinin uzerindeki ledler calısmıyor bende. Aynı problemi yasayan baskaları da var mı acaba..
|
27...........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bugattix Alıntı:
Orjinalden alıntı: zovet
Arkadaşlar bs playerla divx izlerken makina 15-20 dakikada bir hata veriyo ve bs playerı kapatıyo.Bu durumla karşılaşanlar var mı?Ya da muhtemel sorunlar hakkında bilgisi olan var mı?Şimdiden teşekkürler[sm=s16.gif]
| bendede oluyor o sorun, bende 30-40 dakka sonra bsplayer hata veriyor.. bs pro 2.11 kullanıyorum. sebebini anlamdım. baska bi versiyonunu denemek lazım belkide...
|
28........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: fatihm85 Alıntı:
Orjinalden alıntı: trlizard
merhaba;
arkadaşlar dizüstünün sesi gelmiyor, dün windows xp ve vista ultimate yükledim. açılışta asus yazısı çıktığı zamanki ses te gelmior. winamp ı açınca çalıyor gözüküyor ama ses gelmiyor. dün kurduktan sonra ön kısımdaki kulaklık ve mikrofon yerine aygıt taktım. ullandım bugün açtım ses seda yok.
açılışta ses gelmemesini bios tan kapatılabilir dediler ama ben biosa hiç girmedim. biosa nasıl gireceğimide çözemedim zaten.
1-2 saat kapalı kaldıktan sonra bilgisayarı açtım. ses geldi.
| Bende de aynı problem var. Bu problemi yaşayan çok, yurtdışı da dahil... Kulaklıktan ses geliyor fakat dizüstünün hoparlörlerinden bir haftadır ses gelmiyor. Nedeninin yazılımdan mı donanımdan mı kaynaklandığını birtürlü çözemedim. Umarım BIOS güncellemesiyle çözülür. ASUS'a mail attım, cevap bekliyorum.
Bios'a açılışta "F2" tuşuna basarak ulaşabilirsin.
|
29..............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: esenkoylu Ben şuan mavi hatanın nereden geldiğini bulmaya çalışıyorum. Bu dediğiniz henüz olmadı[sm=s15.gif]. Deseneniz bu kış baya eğlenceli geçecek. Bizim laptoplar löplöp olmasın. Asus f3jc topiğide korku topiği gibi oldu. Kabus gibi hatalar çıkmaya başladı. Biraz duman alalımda zihnimiz açılsın bakalım[sm=s15.gif][sm=s15.gif][sm=s15.gif]. Bu dediğiniz arızayıda incelemeye alalım neden çıkmıştır diye[sm=s18.gif][sm=s15.gif][sm=s15.gif]
|
[/quote]