HP PAVİLLİON 6000-6100 SERİSİ
1.SORUN..................1-1,5 SAATLİK KISA PİL ÖMRÜ
2.SORUN..................HDDDEN GELDİĞİ SÖYLENEN TİYY ŞEKLİNDE SES
3.SORUN..................DVD AÇMA KAPAĞI SORUNU
4.SORUN..................SIK SIK TEKNİK SERVİSE GİTMELER VE ÇOK KİŞİ BU ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMİŞ
5.SORUN..................KENDİ KENDİNE AÇILIP-KAPANMA
1-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr0wn1ng
arkadaşlar aynı sorun benim kuzenimin de başına geldi.Makine 3 günlüktü,ağ kablosu,elektrik kablosu ve hiç bir usb bağlı değildi sadece pil takılıydı makine alarm vererek kendiliğinden açılmış ve susturamayınca pilini çıkarmışlar.Hatta ben bunu foruma 3hafta önce yazmıştım.Gerçekten çok ilginç demek bu seride bazı makinelerde olan bir şey.Az önce sordum o günden sonra bir daha olmadı dedi şimdi sorunsuz kullanıyor.Çok ilginç ya[]
Alıntı:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
Alıntı:
Orjinalden alıntı: qaws
iki gün önce hp pavillion 6062 aldım. gece pil takılı iken birden açılmaya kalktı bütün ışıkları yanıp sönüyor hiçbir tuş çalışmıyordu. çok yüksek ses çıkıyordu.pili çıkartıp sorunu cözdüm. sonra makina düzgün çalıştı başka bi forumda bu sorunla karşılaşan arkadaş yazmıştı. sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınızmı. sebebi ne olabilir. sizce 7 gün içinde ürünü geri verirsem paramı alabilirmiyim. bimeks ten aldım.
ilginize teşekkürler
İnanmıyorum, aynı olay bende de oldu ve mesajını görür görmez cevap yazmak istedim. Ben okuldayken bir anda bilgisayar açılmış ve kesikli aralıklar yüksek sesli bir sinyal vermeye başlamış. Babam evdeydi ve ne yapacağını telefondan sordu, arkadan o sinyalin sesini duyabiliyordum. Denemelerimizle olmayınca arkadan pili çıkararak kapatabildim makineyi. Ben LAN kablosu bağlı olduğundan bilgisayar açılmaya çalıştı ama açılamayınca kitlendi gibi bir yorum yapmıştım.
qaws makineyi neden iade etmek istiyorsun? Aynı olay benim başıma geldi ama hiç iadeyi düşünmedim, başka bir sorun falan mı gördün? Bu olay yüzündense daha bunun bir arıza olup olmadığını bile bilmiyoruz.
2-
Alıntı:
Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.
Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.
Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.
3-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: lovelyarman
Alıntı:
Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.
Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.
Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.
Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?
4-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: mert53
Kendiliğinden çalışma sorununu bende yaşadım. Peki HP bu konuda bi girişimde bulundu mu. çözüm veya sebebi hakkında bi gelişem olunca arkadaşlar bilgilendirme yaprsa sevinirim.
Birde BİOS güncellemesinden bahsedilmişti. Sonuç alabilen varmı bu işlemden acaba
5-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: lovelyarman
Arkadaşlar mrb ... monitörü kapatıp beklemeye aldığımda çok rahatsız edici bir ses veriyo(6062) yani bilgisayar resmen ötüyo ,yalnız bu microfon açık olduğu zaman... Birde harddiskimden bu olaydan sonra rahatsız edici tıkırtılar gelmeye başladı önceden yoktu... Bir ara ''bilgisayarı kapat'' komutu çalışmadı neyseki şimdi çalışıyor ama beklemeye alınca resmen bağırıyor bilgisayar . 6062 kullanıcıları mic açıkken deneyip sonucu paylaşırlarsa çok sevinirim...
6-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: hsndnz
arkadaşlar maalesef benim dvd sürücü iptal oldu. düğmesine basınca açılmıyor bile. iğneyle deliğine dokununca açılıyor bir kaç defa çalışıyor sonra yine aynı hata. içerisine cd vs. koyunca ise hiç okumuyor.
servisi aradım. bios güncellemesi yapın dedi. anakartla ilgili yanlış çalışma olabilir dedi. sizce ne olabilir?
7-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: phidiess
Dvd sorunu bendede var biraz zorlayınca açılıyor, ard arda hızlıca basmak gerekiyor yahut bilgisayarımdan sağ tıklıyorum çıkart diyorum öyle çıkartıyor. Aldığıma alacağıma pişman ettiler, bugünde kablosuz mouse aldım oda bozuk çıktı hemen değiştirttim. Aldığım bişeyde bozuk çıkmasın yaa
8-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: emhhre
arkadaşlar merhaba benim çok acil bir sorum olacak size 1 hafta once dv 6097 aldım hiç sorun yokken bugun sabah alet kapalı konumda çantasındayken siren sesi gibi bi ses çıkarmaya başladı hemen pilini çıkardım tekrar taktım ve bilgisayarı açtım hiç birşey yoktu daha once boyle bir sorunla karşılaşan varmı ve sebebi nedir bilen varsa lutfen yardımcı olun.
9-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: volkan44
ya makina tek kelimeyle dört dörtlük bendeki tek sorun dvd olayı. cd yi çok geç okuyo we kapak bazen 3 -4 denemede açılıyo yarın teknosadaki hp yetkilisine sorucam olmazsa cihazı teste wericem...
10-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: nicomedya
Notebook kapalıyken açılma ve ötme olayı az önce benim de başıma gelmiş bulunmaktadır [sm=s20.gif] Gerçekten çok sinirim bozuldu. Nasıl böyle bir üretim hatası yapılabilir. BIOS güncellemesi yapmak bu sorunu tamamen düzeltirmi bilmiyorum ama umarım düzeltir.
Sanırım bu olay bu seriyi kullanan herkesin başına gelecek. Hiç benim başıma gelmedi diye ümitlenmeyin ve hazırlıklı olun.
Edit:
BIOS güncellemesi yapan arkadaşlar şu linkteki sürücüyü mü indirdi?
[link=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-43419-1&lc=en&cc=us&lang=en&os=228&product=3216218&dlc=en]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?...[/link]
11-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: iniesta
[font="Times New Roman"][/font]
Merhaba arkadaşlar ben bu forumu yeni keşfettim hazırlayanlara teşekkür ediyorum[:'(]
Bende pavilion dv 6007ea satın aldım eylül ayı sonunda makinayı aldım daha ilk haftasında cpu fanı sorunu çıktı fan bir yere sürtüyordu hp servise götürdüm çabalarımla bir hafta içerisinde arıza raporu aldım ve makineyi yenisiyle değiştirdim.Ama ya benim şansızlığım yeni aldığım makine eskisini aratıyor bu cihazda ise işlemciden çok ince bir cızırtı geliyor bu ses genelde işlem yaparken geliyor bu arızanın üzerine dvd kapağını açmak bayağı zor dvd nin keyfini beklicez[] en az 5 kez basmak gerekiyor.Ben bu makineyi aldığım için pişman olmak istemiyorum çok şık ve kullanışlı bir cihaz şimdi tekrar servise götürüp arıza raporu alıp makineyi iade etcem tek düşüncem bu işlemcim AMD bu lerde 15 inçde Intel DUO 2Core yok ya böyle bir çıksın diye beklicem yada oturup ağlıcam[sm=s20.gif].
Bana görüşlerinizle yardımcı olursanız belki işlemciden gelen ince tiz sesten bi bilginiz varsa sevinirim .
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER[:'(]
12-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: furkan_
bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak
|
13-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: MTC Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr0wn1ng
@MTC
HP servisini bazı kullanıcılar kötülüyor bazıları da çok memnun.Ancak şunu söylemeliyim;ülkemizde genelde servislerin durumu vahim.Çalışan siemens telefonumu servise verdim,bana kullanıcı hatası var diyip telefonun 2katı para isteyerek(abartmıyorum) yapabileceklerini söylediler.Para vermeyince telefonumu çalışmaz halde geri aldım.Nyse konu sapmasın fazla yani demek istediğim her nedense Türkiye'deki servislere pek güvenemiyorum.Günlerce makinenizden uzak kalmanız yetmediği gibi arızanızın da tam olarak giderilemediği durumlar oluyor malesef.
Ayrıca kullandığımız bilgisayarlar yeteri kadar hassas en ufak hatada servislik olabilir.Hp bilgisayarlarında sorun çıkardığını genel olarak biliyorum.Korkuyorum makineye birşey olacakta serviste sürünecek diye.Umarım hiçbirimiz servislik durumlara gelmeyiz zor durum cidden çeken bilir... | hocam en kötüsü de ne biliyomusun
HP servisini de geçtim
merkez ofisinde bile bir yetkili ile konuşmak mümkün değil
sadece bilgi alabiliyorsun son durum hakkında
ben en son isyan ettim telefonda
ama bi cevap almak ne mümkün..!!!
bana sadece yeni bilgisayarınız sipariş edilmiş
beklemek zorundasınız diyebiliyorlar
birde zorunda oluyorum ilginç tarafı
mahkemeye vereceğimi söyledim
tüketiciler birliği felan
ama cevap yok beklemek zorundasınız malesef
birde dikkatimi çeken
ben yaklaşık iki buçuk ay bekledim ve defalarca Hp servis ile görüştüm
bir tane bile erkek çalışana dek gelmedim
hayret doğrusu[8D]
|
14-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: talihyasin Alıntı:
Orjinalden alıntı: furkan_
bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak
|
Arkadaşım. bendede nc6120 var bendede aynı problem oldu laptop bi anda kapandı ne sarj oluyor ne de açılıyor. hiç bir tepki vermiyordu. ben bilgisayarı 2. el teyzeoğlundan aldığım için garantisi yanmış çünkü garanti kağıtları yok! Arızalı makinayı verdim yapsın teyzeoğlu diye .Sonuç oldu..
Laptopu benden önce kullanan da ben de arada bir koltuk üstünde veya yerde halının üstünde kullanmışız. Makinanın içini açınca 1mmX2mm ölçülerinde bir kapasitör ( condansatör) arızalı olduğunu görmüş.Onu söküp yerine aynı değerde bi kapasitör takmış. Şuan sağlam fakat dediğim gibi serviste değil evde kendi yapmış. Eğer seninkide aynı sorunda ve garantiden sorun çıkarmazlarsa sorun yok. Fakat garanti ücret isterse kullanıcı hatası diyip te 20 $ tanım-teşhis-servis ücreti bi de 400$ !+ KDV anakart masrafı çıkarırlar.Çünkü servisler bozulan parçayı tamir etmiyorlar direk değiştiriyorlar.
|
15-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL Alıntı:
Orjinalden alıntı: smmsmm Alıntı:
Orjinalden alıntı: smmsmm
Arkadaslar merhaba;
Ben de aranıza dv6112ea ile katıldım.
Her sey çok güzel hoş ama, CPU kullanımı düşük olduğu zaman bilgisayardan vızıltı halinde bir ses geliyor.
Sesin hd'den ya da cpudan geldiğini tahmin ediyorum.
Sizin makinalardan da böyle bi ses geliyor mu?
Servise göndersem mi? (sağlam gelir mi?)
Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
| iyice dinledim, ses sağ aşağı köseden, touch padin yanından geliyor.
Bilgisayarı teknosa'dan aldım, değişim ya da servis için teknosaya mı hp'ye mı başvurmam gerekir?
Alalı 3 gün oldu..
| O ses bende de var, daha önce de farketmiştim ama arıza gibi bir ses değil, sonuçta elektronik aletlerin çalışma sesi gibi bir ses, bilemiyorum seninki belki de rahatsız edecek boyuttadır ama bendeki çok garip bir ses değil.
|