HP PAVİLLİON 6000-6100 SERİSİ
1.SORUN..................1-1,5 SAATLİK KISA PİL ÖMRÜ
2.SORUN..................HDDDEN GELDİĞİ SÖYLENEN TİYY ŞEKLİNDE SES
3.SORUN..................DVD AÇMA KAPAĞI SORUNU
4.SORUN..................SIK SIK TEKNİK SERVİSE GİTMELER VE ÇOK KİŞİ BU ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMİŞ
5.SORUN..................KENDİ KENDİNE AÇILIP-KAPANMA
16-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: akif
Arkadaşlar,
Ben 1-1.5 aylık bir 6148 kullanıcısıyım. Ama gerek derslerimin yoğunluğu ve gerekse de çalışıyor olmamdan dolayı çok çok fazla kullanma fırsatı bulamadım maalesef. Yalnız şu son zamanlarda bu harddisk sesi kafama takılmaya başladı iyice. 6148 in de pek bi kullanıcısı yoktu ben aldığımda. Hatta ilk alan ben olabilirim Türkiye'de, çünkü Teknosa'lara henüz gelmemişti depodan aldım gelir gelmez. Neyse burdan 6148 kullanıcılarına sesleniyorum. Sizde de aynı problem var mı? Tabii ki bir de fan sesi problemi var böyle bir şey olmaz yahu. Her 3 dakikada bir kamyon gibi çalışıyor makine. Hiç bir şey yapmasan bile örneğin bir .pdf dosyasını inceliyorsun, bir anda başlıyor. Laptopun olmazsa olmazı sessizliktir bence. Ama maalesef hem fan hem hdd kafamı bozdu[8|]. Herkeste aynı problem var mı? Ve tabii ki çözüm yollarınız nelerdir? Teşekkürler
|
17-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ali.camlibel
merhaba arkadaşım bende 15 gün önce DV6142EA ini aldım ve şu hattalar ile karşoılaştım .
1. ekranın sağ alt köşesinde lcd ekran ile plastiğin açık olması
2. pil ömürünün çok düşük olması
3. tyz dite bir ses geliyor bilgisayrdan
bu ses yüzünden ilk aldığım bilgisayrı geri aldılar 2. gelende bu sesin olduğunu gördüm ve şmdi makineyi ieda ettim . geriye ses adamı kıl ediyor. hele sesiz bir ortamda çalışırken alet tasarım oalrak çok güzel ama bu 2 tane önemlii konu yüzünden gözümden düştü.
Bu seride bu ses varmış hdd nin çalışma yapsıandan bu şekilde bir geri dönüş yaptılar fakat ben tatmin olmadım bu cevaptan bu bir üretim hatasıdır. yada hdd üretim hatasadır. Alıntı:
Orjinalden alıntı: mehmetned
LÜTFEN BİR KERE OKUYUN
3 gün önce dv6196ea aldım ve iki tane sorunum var. Rica ediyorum yardım edin. Birincisi işlemcim boş olduğu anlarda kuulak çınlaması gibi bir ince ses çıkarıyor. Yüksek bir ses değil ama kafayı takınca çok rahatsız ediyor. Normal olduğunu sanmıyorum. İkincisi ise media center la alakalı. Media center ekranında cyberlink setting alanında tam ekranda çalışırken ekran görüntüsü bozuluyor. Küçük ekrana geçince ekranda olan bir menu görüyorum ama büyük ekrana (tam ekran)getirince bu bozuluyor. Salak salak şeyler yapıyor. Bu iki soruna bakarsanız çok sevinirim.
| |
18-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Children_oF_BodoM
Arkadaşlar o tiz ses herkezde geliyor,bende de geliyor ama aşırı pekte rahatsız etmiyor doğrusu..Bi arkadaş dv6000lerde 12' warmı die sormuş,hayır yok.Ufak ekran bi tek dv2000 serisinde war pavilionlarda,o da 14'
Ben de pil ömründen şikayetçiyim.Oyun oynarken 1 saat gidiyor.Masaüstündeyken 2 saatin biraz üstünde gidiyor,ama HP yeni piller çıkaracakmış,çok lazımsa onları alaibilrsinz |
19-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: regent__
Bu pildeyken hdd'den ses gelmesi olayı bendede var daha çok bi internet sayfasu gezerken aşagı yukarı tuşa bastıkça yapıyo sizdede bu şekildemi?
|
20-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: chinaski
geçen gün bimeks'e gittim. ankamalldekine. hplerin hepsini inceledim. dv6187ea ile core 2 duolarin hicbirsey yapmiyorken ki sicakliklari ayniydi. packard bell vardi buz gibiydi. toshiba ve lenovo da hpden biraz daha soguktu. yani bos bos dururken ki sicakliklari. 2 gun sonra carrefoursa ya gittim orada da 2 tane hp var. 2085ea ve 6148ea (sanirim) 2085 ea bos duruyordu ekran acik inanin acaip sicakti. sordum normal dediler sabahtan beri acik. yahu islem yapsak demek ki elimizde kalacak.. 6148 daha serinde. belirteyim dedim. alacaktim dv6178ea vazgectim. nadasa biraktim simdilik..
|
21-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: onurlevent
Arkadaşlar forumunuzu okudum daha cihazı 1 alalı hafta bile olmadan bir çok problemle karşılaşmıssınız hiç şaşırmadım.Aslında cihazınınz incelendiğinde çok yakışıklı duruyor.Dizüstü bilgisayara ihtiyacım var o yüzden forumları inceliyordum hp nin biraz kendini düzeltmesini beklerdim.Hp compaq lerinden birini 3500 ytl civarına almıştım ilk başlarda herşey normal gözüküyordu benim için ama zamanla (1 haftadan sonra) yavaş yavaş problemler başladı cihaz 1 yılda tam 4 defa değişti ama ne problemler halen hp servisleri ve hukuk departmanı beni tanır çok sevmişlerdi beni 1000 ytl ye zor sattım cihazı inşallah sizlerin başınada böyle durumlar gelmez sinirleriniz bozulmaz...servise gittiğinizde fazla ram i mutlaka sökün adaptörünü vermeyin yedek alın kendi bilgisayarınızı tanıyın(Biosunu ezberleyin) sonradan içine başka bilgisayar koyup size göndermesinler aman dikkat servise gittiğine dair belgeleri saklayın yararınıza olur.
|
22-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: kynenn
hiç zannetmiyorum düzeleceğini o sesin ama sorun değil sadece sinir edici[X(]
tek bir çözümü var o sesi kaybetmenin güç kablosu takılı olucak ozaman ses gelmiyor
|
23-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: mehmetned
Arkadaşlar bu hdd sesinden dolayı ben de dv6196 yı servise göderdim. Fakat bi olumlu sonuç çıkmayacak sanırım. Çünkü hepsinden aynı ses geliyor. Bu nedenle yeni bir alacam sanıyorum. Teknosa dan almıştım. Core2 duo orada ne var bilmiyorum ama bulmalıyım. Para iadesi de yapmaları lazım aslında değil mi? Para iadesi var mı yok mu bi araştırsak ya da bilen varsa bana haber verirse çok sevinirim.
|
24-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: yuruyedur
6196 ea , 2 gun oldu alalı, herkesın bahsettıgı sorun malum uzere HDD den ses gelmesı bende de mevcut..
ufak seylere takılmamak lazım desemde gonul her zaman sorunsuz sey ıstıyor ama malesef teknolojı ıste yapıcak bır sey yok. her daım sorun cıkarabılır..
benım merak ettıgım konu su , bu ses olayından dolayı herhangı bır degısım yaptırmayı dusunmuyorum cunku bu aletten daha ıyısını bulacagımı dusunmuyorum gayet sık tasarımı ıle donanımı ıle.. begenıyorum yanı ama yarın bır gun acaba bu sesten kaynaklı bır baska sorun cıkarmı..??
bu arada kapama dugmesının orada kı esneme bende de mevcut.. |
25-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: mad axe
Merhabalar,
Aranızda yeniyim. Ben de geçen hafta HP Pavilion DV6196EA (RP981EA) satın aldım uzun araştırmalardan sonra. Benim için tam bir dream machine. Zaten bilgisayar müh. öğrencisiyim ve uzun zamandır bunun gibi güçlü ve güzel tasarımlı bir cihazın hayalini kurarak para biriktirdim.
Canımı sıkan tek bir sorun var. Sizlerin de bahsettiği harddiskten gelen "tiüüüyyyyyyy" şeklindeki ses. Diske veri yazıp okurken ses kesiliyor fakat disk idle olduğu anda tekrar başlıyor. Elektriğe takarak kullandığımda biraz azalsa da birşey değişmedir. Diske bad sector taraması ve consistency taraması yaptığımda bir kusur olmadığını gördüm. Ses ciddi anlamda can sıkıyor bi yerden sonra. Bu sesle karşılaşan diğer arkadaşlara bi sorum var. Bu ses zamanla arttı mı? Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Son olarak da değişim yaptıysanız yeni gelen makinanızda da bu ses ile karşılaştınız mı? Ciddi anlamda canımı sıkıyor bu ses. Yeni bir 2,5inch notebook diski almayı bile düşündüm açıkçası bir ara. Şu anda cihazı servise göndermekte kararsızım. Sizce ne gibi bir yol izlemeliyim?
|
26-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: goblet86
ya arkadaslar dv6000 aldım dedılerınızın hepsı bende de mevcut ama benım sorunum baska bılgısay hakkında fazla bır sey bılmıom(para cok geldı anlıyacaganız[ ])saka bır yana trojen mı ne halt vırusu bulastı ve ben pc kurtaRma dıe bırsey var onu uyguladım zanettım kı sorun bıttı evet bıttı ama eskı dosyalarım baska ad altında duruo erısım engellı dıo format atayım dedım onunda tam olarak nasıl yapıldıgını bılmıyorum lutfen bırı bana yardımcı olsun ne yapayım ben!!!! |
27-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: barycel
merhaba arkadaşlar,
ben de geçen hafta uzun araştırmalar ve zorlu bir karar verme süreci sonunda dv6196 aldım. Cihaza daha almadan vuruldum ve hayran kaldım. ama gelin görün ki bu aşk daha ilk aşkam dalgalanmaya başladı...
eve geldim ve daha pilini takmadan (12 saat şarj edebilmek için) cihazı keşfetmeye ve kişiselleştirmeye başladım. ilk saatin sonuna doğru kulağımı bir ses tırmalamaya başladı. klavyenin altından gelen çok ince tiz bir ses. pilsizliktendir fln dedim, müzik açıp geceye devam ettim. ertesi gün full şarj olmuş pilimle ilk defa kablosuz bilgisayar özgürlüğümün tadını çıkaraym dedim ve cihazı açtım. windows açıldı vs vs ve mutlu mutlu bilgisayarımı kullanmaya başladım. ta ki....
bi kaç uygulama çalıştırdıktan sora (power tuşuna basmamın 5dk kadar sonrası) yine aynı bölgeden tiz bir ses giderek yükselip kulağımı tırmalamaya başladı. ve işin kötü yanı önceki gecekinden çok daha yüksek bir ses. cihazı oynattım kaldırdım ettim vs vs ses bana mısın demiyor. elektriğe bağladım hop ses biranda azaldı ama tam olarak karşılaştırmak gerekirse %40a düştü. tekrar çıkardım kabloyu, anında tekrar ses, taktım hop 40a düştü. o gün bu gündür bu aşk böyle gürültülü bi şekilde devam ediyor.
1. cihazı sürekli şarja takılı kullanmak ve hep müzik dinlemek: niye dizüstü aldım ozmn, ve ev ahalisi hiç uyumayacak mı
2. şarjdan çıkarıldığı zamanda hddyi meşgul edip sesin kesilmesini sağlamak için (uygulama açarken fln kesiliyo..) her seferinde norton amcaya virüs kovalatmak: tamam çift çekirdek ama heralde ikinci çekirdeği böyle bi sorunla karşılaşıldıında nortonu çalıştırsın diye koymamışlar sanırım, çözüm etkin fakat mantıklı değil
durum budur arkadaşlar. emin olun bukdr para verdiğim ve bukdr ihtiyacım olan bir dönemde en son istediim şey bilgisayar sorunlarıyla uğraşmak. ama dayanamıyorm. yrn ya da cuma akşamı cihazı aldığım yere götürücem ve mümkünse değişim yapılmasını sağlamaya çalışıca (servis raporuna bağlı tabi)
eğer proses başarıyla tamamlanabilirse ikinci tercihim olan toshiba a100-912 ye odaklanıcam. tabi yrn başlıcak kompeks bilgisayar fuarında yeni ve değer bi alete rastlamazsam
herkese paylaşımları için teşekkürler,
hepinizi durumdan haberdar edicem,
umarım hayırlısı olur. |
28-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: barycel
bimeks mağazasındayız, saat 9 civarı, etrafta müzik sesi fln orta seviyede, cihazı açtık 5 dk kkadar sora tiyyyyyyyyyyyyyyyyyy...
bilgisayarın başında oturan, onun yanında olan, kısaca 3metre yarıçaptaki herkes duyuyordu ötmeyi.
kesinlikle öyle kulak ardı edilecek ses değil Alıntı:
Orjinalden alıntı: chinaski
bu "tiyyy" dedigini ses cok mu cikiyor ya?
| |
29-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: emhhre
arkadaşlar bu tıyyy sesi bende de var ama beni pek rahatsız etmiyor. benim oğrenmek istediğim bu sorun ilerde ciddi problemlere neden olurmu. bilgisayarımdan çok memnnunum deiştirmeyi içim el vermez ince bir ses yuzunden.
|