Konu
  #6 (permalink)  
Eski 31-01-07, 18:10
AL STAR Avatar
AL STAR AL STAR çevrim dışı
Member

Katılım tarihi: 20.12.06
Nereden: bursa
Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

MONSTER

1.SORUN..............KASILMALAR
2.SORUN..............FAZLA ISINMA
3.SORUN..............EKRAN-TUŞ TAKIMINA DEĞİYOR
4.SORUN..............KLAVYE ESNEMESİ
5.SORUN..............DWD-RW SORUNLARI
6.SORUN.............HDD Cİİİİ-BİİİP-DİİİT TARZI SESLER
7.SORUN.............KISA PİL ÖMRÜ

GENEL EKSİLER

Eksiler
- Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
- içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
- Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
- DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
- İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
- Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
- Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

1-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: SMDX

İlk Monsterımı aldığım zaman bende çok hevesliydim. Artık o eski hevesimden eser yok çünkü ençok istediğim oyunları teknikservise gidip gelmesine rağmen halen oynayamıyorum. Mavi ekranlı restart atıyor. Oyunlar ise fazla config istemiyen oyunlar aslında Farcry,swat4,Prince Of Persia gibi...
2-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ironhammer

http://www.canavarnotebook.com/asp/s...uct=ND521N20S1
Model monster notebook aldım tüm özelliklerinden ve performansından son derece memnunum ancak.NFS most wanted gibi iyi optimize edilmemiş ve sistemi sömüren oyunlarda ekrankartına yüklendiğimde ısısı 85 civarlarına kadar çıkıyor ve takılmalar başlıyor.(anladığım kadarıyla otamatik olarak kendini yavaşlatıyor) Acaba sorun bendemi yani fanlarda veya soğutma sisteminde bir problemmi var.Eğer bu tüm notebooklarda oluyorsa ne yapmalıyım.Bildiğim kadarıyla notebook boyutunda altına konulan üzerinde fanlar olan bir tablet var ondna alırsam problem çözülürmü.Notebookun altında hava girişi olan bir bölme var sağ tarafta.Ancak burdanda kuvvetli bir hava sürkilasyonu gözlemleyemedim.Sorunuma yardımcı olabilen olursa çk memnun olurum.
3-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: oayk

Sakın almayın derim, ucuz diye aldanmayın. Monsterın kasaları OEM'dir, birçok marka en boktan ürünlerini bu kasa ile sunuyor. Taiwanda ucuz işçilikle üretilmektedir. Isınma sorunu var, cihazı kullananlar oyunlarda ne kadar ısındığını itiraf etsinler. Bakın ben keysmart kullanıyorum, geçen arkadaşa laptop alıcaktık. Gittik bakalım diye, adamlar tam hıyar afedersiniz. Türkiyenin her yerinde servis var yazmışlar, ben şehir dışındayım dedim. kargoyla bize gönderirsiniz diyor. Neyse bira zkonuştuktan sonra laptopu getirdi masanın üzerine, bi de ne göreyim benim iğrenç keysmartın aynısı. Halbuki adama dedim, benim laptopun kasası çok kötüymüş sonradan öğrendim, hayır efendim bizimkiler sınırlı sayıda özel imalat dedi. Neyse konuşurken dedim benimkinden tek farkı wide screen dedim. Adam atladı hemen hayır değil dedi, ya dedim bana mı öğretiyosun, al kendiniz de yazmışsınız dedim bu W harfi ne ürünün başında. orda da bi aptallaştı. Asıl bomba geliyo, bunu duyunca zaten vazgeçmeniz an meselesi...

bakın sitelerinde ekran kartı ile ilgili şu yazıyo " Bu düğme aracılığı ile gerekmediğinde harici Ekran kartını kapatarak 128 MB Intel GMA900 Tümleşik Ekran kartı Özelliğini kullanabilir ve çok daha düşük güç tüketimi nedeni ile daha uzun bataryadan çalışma süresi elde edebilirsiniz. "

Ya aynı kasayı ben 1 senedir kullanıyorum, hiç böyle bi düğme görmedim diye içimden söylerken. Adam bana sağ alt kısımdaki WIRELESS düğmesini göstererek, bakın bu da ekran kartını kapatıyor dedi pilden az yemesi için. BU KADAR ÖKÜZLÜK olmaz, apar topar çıktım. sakın almayı düşünmeyin, illa ısrar ediyorsanız gidin bi görün ürünü anlarsınız ne kadar kalitesiz. O gün gittik Packard Bell aldık golddan, 17"wide 1gb ram nvidia6600, dvd dual, asıl canavar o çıktı.
4-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: coppermine

İlhan Beyi burada görmek gerçekten sevindirici,
ben eski monster kullanıcılarından biriyim, ağustos 2005 başında almıştım laptopumu ve o gün bu gündür kullanıyorum hala kayda değer bir sorun çıkarmadı, günde yaklaşık 6 saat açık kalıyor (bazen daha fazla)

Yanlız bu süre zarfında bazı eksileri oluştu;
-ekran ve kasa arasında her nekadar plastik yastıkçıklar olasa ekran tuş takımının üzerine değiyor ve şu an ekran üzerinde tuş takımının izleri mevcut, laptopu taşırken kendi orjinal deri çantasını kullandım ve taşıma sırasında da üzerine herhangi bir yük filanda koymadım. Şimdi klevye ve ekran arasına koyabileceğim ince sünger bir malzeme arayışındayım, sırf bu problem daha da büyümesin diye [sm=s20.gif]
-arada sırada wireless durumunu gösteren yeşil led sönüyor. (wireless dan kopma olmuyor ama led sönüyor.) altındaki wireless on/off düğmesine basınca wirelessdan çıkıyor, tekrar açınca ışık yanıyor. Fazla bir sorun teşkil etmesede canımı sıkmaya yetiyor; sinek küçüktür ama miğde bulandırır derler ya aynen o hesap.

Gelelim yorumuma; şayet, param çok ise ve 2 laptop alacaksam 1 tanesi kesin bu olacaktır, ama 2. laptopum markalı bir ürün olurdu. Nedeni de yukarda yazdığım iki basit sorunun markalı laptoplarda yaşanmamasına olan inancım. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde alacağım 2. laptop markalı bir ürün olacaktır.
Ama bütçeniz 2 laptop almayı kaldırmıyorsa bu ürünü size gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Saygılarımla...
5-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: rolanddes

ya arkadaşlar. siz dvd yazmak konusunda hiç sorun yaşadınız mı? ben ilk defa bugün denedim. 2 tane dms nin yarısında hata verdi. onları attım. şimdi de philips 8x'e 4x hızda yazmaya calısıyorum ama 21 dakika geçti ancak yüzde 17 ye gelebildi. acaba nedendir? çok moralim bozuldu..
6-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bulentgercek

Merhabalar,

İlhan Bey'e ve herkese tekrar selamlar. Daha once inceleyecegimi soyledigim gibi Fokus Bilgisayar Kadikoy subesine gittim ve MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelini inceledim. Emre Bey benimle ilgilendi. Sağolsunlar bana bir masa ayırdılar ve demo olarak MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelli notebook'u getirdiler. Orada rahatça bakabildim. Arzu ettiğim programlarıda kurdum. Giderken kurduğum programları kaldırdım kendilerine sorun olmasın diye. Öncelikli olarak kendilerine çok teşekkür ederim.

Gelelim görüşlerime [] Önce cihazın burada yazılan ve en çok şikayet edilen sorunlarına baktım. Monitorler hiçte yabana atılmayacak şekilde parlaklar [:'(]Samsung değilmiş ama bir gün öncesinde SONY VAIO incelemiştim ve görüntü kalitesi olarak pek fark göremedim. Ghosting çok azdı. Her notebook kadardı. Kasasında sağlam olmayan birşey göremedim. [:'(] Evet hafif bir esneme var ama o kadarlık bir esneme hiçte rahatsız edici değil. Ancak klavye gerçektende çok rahatsız edici derecede içeri göçüyor. Özellikle F tuşlarının bir arkadaşın dediği gibi F3 tuşunun olduğu taraf içeriği baya göçüyor. Sonra programları kurmak istediğimde CD/DVD okuyucu'nun okuyamadigi gördüm. Bazen okudu bazen okumadı. Explorer'da kitlenmeye sebep oldu ve birkaç kez explorer'i sonlandırmak zorunda kaldım. Hatta bir kere makinayı yeniden başlattım. Bunun yanında XP inanilmaz verimsiz çalışıyordu. 15 yıllık bilgisayar deneyimime göre donanımlar arasında bir uyumsuzluk olduğu kanaatine vardım. Tabii ki üzerine kurulu olan XP'de kötü durumda olabilir. Emre Bey hep demo olarak kullanıldığından sistemin artık sorun çıkarabildiğini söyledi. Kendisine bu konuda hak verdim. Ancak yine demo olan makinanın arada bir kontrol edilerek tazelenmesi veya stabilitesinin korunması gerekir. Ayrica bazi bir cd'mi okurkan CD/DVD cihazı öylesine zorlandı ki tüm kasa zangır zangır titremeye başladı.[sm=alala.gif]

Sonrasinda cihazdan çıkan sesi ve ses sistemini denemek istediğimde F5 ve F6 tuşlarının ses açıp kapamakta kullanıldığını gördüm. Açmaya çalıştım açılmadı. Ses çıkmıyordu. İşletim sistemindeki ses kontrolden de baktım tamamen ses açıktı ancak ses çıkmıyordu. Emre Bey'e söyledim. Kendiside kurcaladı. Olmadı ve makina 10 dakka geçmemişti ki servise gitti[] Neyse 10 dakkalık bir bekleyişin ardından makina geri geldi ve Emre Bey teknik uzmanın incelediğini demo makinası olduğu için artık ses kartında donanımsal bir problem olduğunu dile getirdi. Buna da hak verdim. Ama artık bu ciddi bir çizginin aşıldığı andı. Çünkü demo olan makina neden böyle bir durumdaydı? Bu makinadan aldığım izlenimle ben nasıl Monster alabilirdim? [>:]

Bir diğer olayda yine driver sorunu olduğu bariz olan bir durumla karşılaştım. Masaüstünde gördüğüm Need For Speed oyununun son versiyonunun demosuna tıkladım. Açıldı 1024x768 idi çözünürlük. Detaylar full açıktı. Ama daha menüdeki hareketlerden ve aracın showcase ekranındaki hareketlerinden FPS (Saniyedeki ekranın çizilme hızı - Frame per second)'nin çok düşük olduğu anlaşılıyordu. Ekran kartı ve işlemci görevini tam yapamıyordu. Donanım uyumsuzluğu çok az bir ihtimal. Dediğim gibi driver sorunu bile bu durumu yaratabilir. Ancak kafamda karşılaştırdığımda aynı oyun benim evimdeki AMD 2500+ ve 256 MB FX5700 bundan daha iyi verim sağlıyordu. (Bende evde demo sürümünü test etmiştim.) Bu arada demo sürümlerinin her zaman verimin düşük olduğu gerçeğinide göz ardı etmeyelim. Yinede demo sürümü olsada demo makinasında iyi verim sağlayan bir oyunun demosu olması daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Gelelim ısınma problemine. Birçok notebook'un aksine fan altta duruyor. Bu da fanın performansını öldürüyor. Dolayısıyla kasanın sağ kısmı yarım saat kullanmama ve oyun oynayıp program çalıştırmamama rağmen çok fazla ısındı. Sadece işletim sisteminde gezindim. Evet oyunu kısa bir süre açtım ama 2 dakka bile açık tutmadım. Buda bir kaç saat sonra kitlenmelere sebep olabilir. Ciddi iş çalışmalarımda bu cihazı kullanamayacağım anlamış oldum.

Sonuç olarak, demo makinası herşeyiyle kötü izlenim verdi. Özellikle cihazın arızalı olması (ses sistemi), işletim sisteminde çok program kurulu olmamasına ve üzerinde Service Pack 2 olmasına rağmen çok kötü performans vermesi oldukça tedirgin edici bir durum. (Bu durum bir arkadaşın "masaüstüne tıklıyorum yavaş açılıyor" dediğini aklıma getirdi. Demek ki aynı olay demo olmayan bir makinada da olabiliyor). Klavye gerçekten ürünü almaktan vazgeçirecek kadar desteksiz duruyor ve her an içeri göçecekmiş hissi yaratıyor. CD/DVD cihazı okuma problemli ve sistemde kitlenmelere sebeb veriyor. Donanım uyumsuzluğuda buna etken olabilir. Sadece DVD cihazı bile sistemi yavaş çalıştırabilir. O nedenle donanım testleri yapılması gerekiyor. Bütün bunların ışığında 3000YTL'den biraz daha fazla para vereceğim MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelinin beni tatmin etmediğine karar verdim. Sağlam bir notebook alıp uzun süre kullanmam lazım diye düşünerek, uzun süredir kafamda olan başka bir notebook cihazı almak üzere, Emre Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ederek Fokus Bilgisayardan ayrıldım. [sm=bye2.gif]

İlhan Bey, umarım size karşı olan yapıcı eleştirilerimi dikkate alırsınız. Sizin burda kazandırdığınız pozitif satış potansiyeli demo makinayı elime aldığım ve kullanmaya başladığımdan itibaren kafamdan silindi. Ürün üzerinde iyileştirmeler yapabilirseniz zaman içinde daha çok kullanıcıya ulaşabileceğinizi ve iyi kullanıcıların (hassas beklentileri olan) kafasında da yer edecebileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki deneyim gerekiyor zamanla olacak birşey.

Müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyetinizi ve başarınızı ürünler konusunda da aynı düzeye getirebilmeniz dileğimle.

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

7-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bmk

Sn. İlhan Bey,
Öncelikle bu kadar ilgili bir yönetici olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Fiyat indirimi konusunda ben yanılmışım, sayfanın tam yüklenmemesi sonucu browserın en altında bulunan 320 gb hard-diskli 17'' laptopları görünce(sonu s5'le biten model, fiyatı 2599$ sanıyorum) benimkinin yeni versiyonu gibi düşünmüştüm, fakat aradaki 1 gb ram ve işlemci farkına dikkat etmemişim. Bugün sayfayı tekrar açınca sizin söylediğiniz diğer modelleri de gördüm ve benim hatam olduğunu anladım, kusura bakmayın. Teknik servisteki arkadaşlar bana yeni bir ürün vereceklerini tabii ki taahhüt etmediler, sizin de söylediğiniz gibi benim notebookumdaki parçaların değişebileceğini söylediler. Hard-disk artırımını da yeni nesil ekran kartlarıyla birlikte yaptırmayı düşünüyorum. ATI ekran kartları için beklemedeyim şu an[:'(] Çizikler de şu anda pek rahatsız edici değiller sadece şaşırdım çünkü bir anlam veremiyorum nasıl olabileceğine. Fakat çiziklerde bir artma yok, o yüzden bir üretim hatası olma olasılığı da yok sanıyorum, galiba benim bilgisayar başında olmadığım bir zamanda oluştu. Son olarak da bir önceki mesajımda sormayı unuttuğum en önemli sorunumu ileteyim. Bildiğiniz gibi klavyedeki açma-kapama tuşunun yanındaki kısayol tuşlarından biri ayrı bir fanı çalıştırmaya yarıyor(en azından bana öyle söylediler[] ) Fakat onu çalıştırmama rağmen klavyede uzun süre yazı yazamıyorum, oldukça sıcak oluyor. Belki normal bir sıcaklık bu diğer benzer özelliklerdeki notebooklara göre bilemiyorum ama bunun bir çözümü varsa çok sevinirim, özellikle klavye kısmı için...
Alıntı yaparak cevap ver