Konu
  #7 (permalink)  
Eski 31-01-07, 18:12
AL STAR Avatar
AL STAR AL STAR çevrim dışı
Member

Katılım tarihi: 20.12.06
Nereden: bursa
Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

MONSTER

1.SORUN..............KASILMALAR
2.SORUN..............FAZLA ISINMA
3.SORUN..............EKRAN-TUŞ TAKIMINA DEĞİYOR
4.SORUN..............KLAVYE ESNEMESİ
5.SORUN..............DWD-RW SORUNLARI
6.SORUN.............HDD Cİİİİ-BİİİP-DİİİT TARZI SESLER
7.SORUN.............KISA PİL ÖMRÜ

GENEL EKSİLER

Eksiler
- Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
- içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
- Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
- DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
- İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
- Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
- Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

8-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Necropsie

Öncelikle aldığım model şu:
[link]http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=ND321N17S1[/link]

Şimdi de deneyimler..
Ürünü internet üzerinden aldım. Kredi kartlarına taksit var ama sadece mail order yoluyla. Mail order konusundaki çekincelerimi belirtince sağolsunlar daha devreye girmemiş online sipariş metodunu birkaç saatliğine devreye soktular. (Şu anda aktif olmuş olması lazım.) Kısacası ilgilendiler, ölü piksel konusunda garanti verdiler ve sırf gördüğüm ilgi, alaka, marka konusundaki şüphelerimi gidermeye yetti.

Hakikaten canavar gibi çalışıyor desem yalan olmaz. Sürücü güncellemelerini direkt üretici firma sitelerinden çekerek kendim yaptım. Ha bu noktada bilgisayardan çok anlamıyorsanız biraz kafanız karışabilir gerçekten. Ama biraz yardımla (hadi arkadaş da bulamadınız Sandra gibi bir yazılımla) halledebilirsiniz bunu. Şu an itibariyle (Oblivion dahil) çalıştıramadığım oyun olmadı. Doom 3, Quake 4, HL2 gibi oyunlarda yüksek çözünürlüklerde ve yüksek kalitede muazzam sonuç alıyorsunuz. (Örneğin bütün ayarlar fullken ve çözünürlük 1024*768 iken, HL2 hiçbir zaman 50fps'nin altına düşmedi.) Zaten profesyonel olarak oyun incelemeleri yazıyorum, o yüzden benim önceliğim oydu. (E niye masaüstü almadı diyecek olursanız, mesleğim yüzünden bilgisayarın taşınabilir olması da gerekiyordu.) 1 GB RAM, gerçekten çok ciddi performans farkı sağlıyor.

İki olumsuz yönü var: Benim aldığım model Samsung marka bir dvd-yazıcı kullanıyor ve performans yerlerde sürünüyor. Firmware update'i de yaptım sonuç değişmedi.. İnanılmayacak oranda cd-dvd seçiyor, kaliteli olmayan bir medyayı kesinlikle okumuyor. Kaliteli medyayı da çok ama çok yavaş okuyor.. Kısaca dvd-yazıcı berbat. Ama bu bana has bir hata da olabilir, her model bu marka dvd-yazıcı kullanmıyor zaten.

İkincisi aşırı ısınma sorunu. Oyunlarda takriben yarım saat içinde kasa o kadar ısınıyor ki eriyecek diye korkuyorum. El değmeyecek derecede bir ısınmadan bahsediyoruz. Ha işlemci ve ekran kartı ısıları hiçbir zaman belirlenen sınırların üzerine çıkmıyor ama yine de rahatsız edici. Bu bütün laptop'larda yaşanan bir sorun gerçi ama Monster çok "ciddi" ısınıyor. Donanıma zarar gelecek mi diye düşünmeye başladım açıkçası.

Ekran en çok çekindiğim konuydu ama gayet güzel bir ekran kalitesi var ürünün. Samsung üretiyor bildiğim kadarıyla ve yeterli verim aldım ben.

Kasa kalitesi elbette düşük. Markalı laptop'lardaki gibi birşey beklemeyin. Ama ben bunu olumsuz bir özellik olarak görmüyorum. Ralli arabaları gibi, dış görünüm bir şeye benzemiyor olabilir ama muazzam performans alıyorsunuz.

Taşınmaya çok müsait değil. Oldukça ağır ve pili makinenin arkasından tuhaf bir çıkıntı yapıyor. Pil ömrü de yerlerd sürünüyor, ortalama 1 saat gibi. Gerçi 256 MB'lık kartla bu normal.

Kısaca, taşınabilir bilgisayar almak zorunda ama sürekli "taşımak" zorunluluğunda olmayanlar (örneğin benim her ay üç dört gün "taşımaya" ihtiyacım oluyor ama geri kalan günler evde yatıyor), bilgisayarı orta düzeyin üstünde bilenler ve performans bekleyenler çok ciddi şekilde düşünmeli bu ürünü. Ben son derece memnun kaldım. Bildiğim kadarıyla Uniwill üretiyor bunları, Fokus Bilgisayar da üzerine Monster etiketi vuruyor. Sürücüleri illa üretici firma sitesinden çekmek gibi bir takıntınız varsa, Uniwill'in sitesini kullanın.

Bilgisayardan çok anlamayanlara, garantiyi gözünde çok büyütenlere (ki bunun da garantisi var, HP Sony gibi firmalar donanım arızalarında çok kolay iş görüyor mu sanıyorsunuz?) göre ise değil. Ben donanım arızası olmadığı sürece sorunumu kendim çözerim, performans da beklerim diyenler, bu fiyata bundan daha iyisi yok.

9-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Mene

Ben yaklaşık olarak 1yıldır monster notebook kullanıyorum.. şu ana kadar genel performansından çok memnunum fakat tek ve de en büyük şikayetim ise notebook'un dvd-rw'ı. Ben dvd okuma okuyamama ya da dvd marka seçme seçmeme olayını geçtim, benim şikayet eğer dvd yazarken ya da dvd image alırken fazla zorlandı mı windows kelimenin tek anlamıyla çöküyor ve kalıcı yani. Mesela mouse takıla takıla ilerlemeye başlıyor windows un açılması abartısız 5dk'yı geçiyor. Çıldırıyorum resmen. Restart etsem de makinayı dinlerdirsem de aynı. Artık gına geldi yaw. Tek kurtuluş yolum System Restore yapmak ki bazen o bile sonuç vermio. Yani bu bir yıllık makinaya attığım format'ın haddi hesabı yokh.

Acaba benden başka bu tarz sorunu olan arkadaş war mı çok merak ediyorum ve tabii ki de warsa çözümünü merak ediyorum []???
10-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: taycel

Sn İlhan bey

Ben sizin ürünlerden 128 mb gforce 6600 kartlılardan kullanıyorum imzamdada mevcut makinanın detayları

DVD yazmakta problemim var DVD writer ın 8x desteklese bile 4x hızını geçemedim bi türlü. 4x de dvd yazmam 15 dakkayı geçiyor. Aynı boş dvd dileri başka bi ex writer da yazdığımda 8x de yazabiliyorum. Bu da 7-8 dakika sürüyor. Sizin bunun için bi öneriniz varmı . DVD writer için bir firmware güncellemesi var mı elinizde?
11-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: pisiko__

arkadaşlar bende bugün monster t72hel802 model note bookuma kavuştum t7200 işlemci yerine t7400 işlemcili aldım şimdi gelelim değerlendirmeye

performans:şuana kadar daha hiç oyun yükleyemedim yarın inşallah yükleyip hangi oyunda nasıldır falan yazıcam
görünüm:görünüm olarak bana göre çok şık ve çok hoşuma gitti açıkçası sanki laptopa aşık oldum o derecede
kasa:malzeme bana sanki biraz yumuşak gibi geldi ama ileriki zamanlarda neler olacak orası meçhul
kalvyede yazı yazarken çok hafifbr içeri gömçürme oluyor sorun değil ama benim dikkatimi çekti
bu arada birşey daha dikkatimi çekti bazen klavye nin ordan diiitttt diye siye ses geliyor bazen çok kısık olduğu için kulağınızı iice dayamadan anlamıyorsunuz bu sorundan şikayetçi olan varmı yoksa sadece bende mi o sorun var
ısı:çok ağır işlerde kullanmadım şuana kadar ama ses çok azgeliyor arada sırada işlemci fanı devreye giriyor oda rahatsız etmiiyor
ekran:laptopta ençok ekrana hayran kaldım çok güzel oyunlarda faln nasıl acaba merak ediyorum

şimdi gelelim en can alıcı soruya müşteri hizmetleri:fokus bilgisayarın izmit şubesi olan bilgin bilgisayara gerçekten çok teşekkür ederim kendileri bütün sorunlara rağmen bana laptopu akşam saat 6 da hazır edip bana ulaştırdılar müşteri hizmetleri die ben buna derim yani 1 haftadır beklettikleri için fokusbilgisayara karşı olan değişiyorduki bugünkü olaylar iyiki monsteri seçmişim die içimden geçirmeme neden oldu
12-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: thorri

Alıntı:
Orjinalden alıntı: pisiko__

Alıntı:
Orjinalden alıntı: thorri

fn tuşuna basarak f1-f10 tuşları üzerindeki mavi şekilli fonksiyonları kullanırsın.
Dıt sesi hardiskten geliyor normaldir bendede var
hocam çok saol kendimi yiyip bitiriyordum bir sorunmu vardie ama ilerde bi sorun yaratırmı bu ses hdd de
Daha düşük hızlı hd lerde bu (kafa sesi) bu kadar duyulmuyor. Daha çok cırıltı olarak çıkıyor. Bunlarda ise tık tık diye. Zaten Problem varsa bile 1 2 ay içerisinde ortaya çıkar. 2 sene garantisi var. ve fokus garanti konusunda çok ama çok iyi.
13-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: flashpoint

Evet 12 ekim tarihi ile notebook'uma kavuştum. T74HEL801 model. Yardımları sebebiyle KADİR beye teşekkürlerimi bir borç bilirim. Oldukça yardımcı oldu bana. Kutusundan büyük bir heyecanla açtım. Herşey çok güzel güzel di. Taki oyunları yükleyip test edene kadar. Underground ve Most Wanted oyunlarında çok ciddi problemler yaşadım (halen yaşıyorum ve gidermeye çalışıyorum). Şöyleki Geforce 7600 256 mb olan bi ekran kartından beklenmeyecek bi şekilde takılmalar yaşıyorum. Full özellikler açıldığında (anti aliasing son ayarda, çözünürlük ve diğer ayarlar), oyunun ortasında 1 - 2 dk gibi bir süre donup grafikleri yükleyip, ondan sonra oyun donduğu yerden devam ediyor. Ancak oyun çalışırken hiç bir yavaşlama yok, çok akıcı. arada takılıyo yada sonu kitlenmeye varan takılmalar oluyo. Bu yüzden 2 kere bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım, hiç cevap alamadığım için. Şimdi diyeceksiniz ki full özelliklerde yapar normaldir ama değil arkadaşlarımın daha düşük konfigasyonlardaki x1600 ati ekran kartlarında da bu oyunu oynadım ve hiç bir takılma yapmıyor(full özellikler açık). Bu sebeple ben bu canavar aletten böyle sorunlar görmek beni üzdü. Ancak sorunun notbookta değilde benim oyunlarımda veya kurmuş olduğun sp2 windowsta olabileceği ihtimalini düşünüyorum. Şu ana kadar yazdıklarım ilk değerlendirmelerim yani gerçeği yansıtmamaktadır. Ama yinede can sıkıcı bi durum. Umarım tüm sorunlar benden kaynaklıdır. Tüm kurulumları Temiz bi şekilde yapıp sonuçları ve değerlendirmelerimi tekrar buraya yazacağım. Bu arada ses kalitesi bu zaman kadar kullandığım pek çok notebook tan daha iyi, hatta harmon kardon olan hp li bilgisayar ile karşılaştırdık MONSTER çok daha iyi ses verdi. Ekran kalitesi tahminlerimden de daha iyi. Ben notebook klavyelerinde istediğim gibi yazı yazamam (parmaklar kalın biraz [8D]) ama klavyesi o kadar güzel tasarlanmış ki ENTER tuşuna basmak vs. hiç sorun olmuyo, normal klavyede yazdığım gibi rahatça yazabiliyorum. LCD nin üzerinde bir tür katman var bu biraz ışık yansıması yapıyor. Kapalıyken ayna niyetine kullanılabilir [:'(] ama LCD deki parlaklık o kadar güçlü ki bu yansıma konusunda hiç bi sıkıntı yaratmadığı gibi çook şık ve güzel durmasını sağlıyor. Forumdan takip ettiğim kadarıyla kasa konusunda çok şüpheye düşen arakdaşlar olmuş, hiç merak etmesinler oldukça kaliteli, güzel bu özelliklere göre mükün oldunca ince ve kibar duran bi kasası var. Genel olarak dış görünümü oldukça sade olması çok iyi. Web kamerası mükemmel diyebileceğim kadar kaliteli görüntü veriyor ve zifiri karanlıkta ekranın ışığı ile yeterli diyebileceğim bi görüntü sunuyor ama normal ışıkta çok net ve temiz bir görüntüsü var. Henüz parmak izi olayını çalıştıramadığım için o konuda bişey yazamıyorum. Yine teşekkür edeceğim KADİR bey sayesinde touch pad'i pek kullanamadım. Çünkü hediye ettiği mouse çok güzel henüz touch padi kullanmadım. Şu problemlerimi de giderebilirsem diyebilirimki şu an için alınabilecek en iyi notebook.

NOT: bu yazdıklarımı MONSTER markasını kötülemek için değil ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak için yazdım.

Saygılar

Cengiz KARAMAN
Alıntı yaparak cevap ver