Konu
Eski 01-02-07, 19:52   #1 (permalink)
ozkanim
New Member

Katılım tarihi: 01.02.07
Nereden: izmir
www.hpmagdurlari.t r.cx

BİMEKS Bozuk Kameralı Bilgisayarımı değiştirmiyor! ozkanim 2007-01-12 08:45:59
İzmir Forum Bornova Bimeks’ten 15 Aralık 2006’da HP Pavilion dv6196ea diz üstü bilgisayar aldım. Orada kurdular bilgisayarı ve eve gittim. Hasta olduğumdan dolayı inceleme fırsatım olmadı. Bir gün wi-fi bağlantısı olan bir kafeye gittim msn’de kamerayı çalıştırdım ve görüntünün çok karanlık olduğunu gördüm. Bilgisayarın kendisinin kamera ayarı yok, msn’de bir kamera ayarı var orada da aydınlık ayarının kullanılabilir olmadığını gördüm. İçerisinden çıkan video kliplerde ise ses 3-4 saniyede bir boğuluyor ve ardından kesiliyordu. Bunu sürekli tekrar ediyordu.bunuda bimeks e ve arenaya bildirdim. Arenadaki yetkili kişi bana talep formunda böyle bir şey yazmadığını bu sebepten bu konuyla ilgilenmeyeceklerini söylediler. Halbuki bu durumu bu hale getiren İzmir kipa çiğlideki bimekste 21.01.2006 tarihli 0615747 numaralı talep formunda yetkili kişi bilgisayara girerken belirtmiştir ve bana yazının devamının çıktıdan görünmediğini ama kendi sistemlerinde tam metin olarak bulunduğunu birlikte teyit etmiştik.

Sonra bilgisayarın kamerasını normal olarak çalıştırdım burada da karanlık gösterdiğini gördüm. 21 Aralık 2006 günü bilgisayarı İzmir Çiğli Kipa’daki Bimeks’e götürdüm ve bilgisayarı değiştirmek istediğimi söyledim. Onlar isterseniz bir bakalım dediler. Baktılar ama bu durumu onlar da düzeltemediler. Sonra HP yetkili servisi aradılar durumu anlattılar ve oradan kamerayla ilgili bir program gönderdiler.

Bilgisayara gerekli driver güncellemesini yaptılar, sonra olmadı bilgisayarı formatladılar tekrar kurdular olmadı. Ben tekrar değiştirmek istediğimi söyledim ve bana bunu yapamayacaklarını söylediler, ancak Arena Bilgisayara gönderebileceklerini söylediler, orada değişimin onaylanacağını söylediler. Bana bir talep formu imzalattılar. Talep formunda kameradaki arızadan dolayı bilgisayarı değiştirmek istediğim yazıyordu.

İki hafta sonra aldım ve bilgisayarda bir problem olmadığını ve bilgisayarı değiştirmeyeceklerini söylediler. Halbuki bilgisayarımı müşteri memnuniyeti esaslarına göre değiştirebilirlerdi. Durumu önce Bimeks’e anlattım ve bana bir şey yapamayız talep formunda arıza belirttiğim için değiştirme talebimi gerçekleştiremeyeceklerini söylediler.

O an ben çok şaşırdım. Ertesi gün Bimeks müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, onlar da aynı şeyi söyledi. Ben de bana kelime oyunu yapmamalarını söyledim ve ilk değiştirme talebimi neden yerine getirmediklerini tekrar sordum. Adının Burcu olduğunu söyleyen müşteri temsilcisi telefonu yüzüme kapadı. Daha sonra birkaç kez daha aradım telefonu açıyorlar kendilerini tanıtıyorlar ardından ben kendimi tanıtmaya başladığımda telefon açık olmasına rağmen hiçbir cevap vermiyorlar.

Eğer telefon kayıtları incelenirse bunları tespit edilebilir. Açıkçası gördüm ki Türkiye’de inanılmaz bir başıboşluk ve adeta bir kabadayılık tarzında müşteri yok sayılıyor. Ürünü aldıktan sonra yapılan bu davranışlar başka bir ülkede büyük tazminat davalarına ve bu kişilerin işlerinden olmalarına neden olur.
Şuan durum sanayi ve ticaret il müdürlüğünde hakem heyetindedir. Gördük ki bimeks ve hp den birçok şikayette bulunan var. Arkadaşlar sizleri duyarlı olmaya hakkınızı aramaya davet ediyorum. Bu sebepten bizler HP Mağdurları "Verdiğimiz Paranın Hakkını Verin!.." web adresini oluşturduk. Burada sizin gönderdiğiniz ilgili problemleri bizler hp nin ABD deki yekli servisine bu hafta postalamaya başladık.

ARKADAŞLAR HAKSIZLIKLA ANCAK BİRLİKTE MÜCADELE EDEBİLİRİZ…
_____________ HP Mağdurları "Verdiğimiz Paranın Hakkını Verin!.." _________________
ozkanim çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver