Konu
Eski 22-02-07, 16:59   #82 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Öncelik Nvidia bir karta sahip olmadigi icin tvtool programiyla baglanti olayi ve ayarlari hakkinda pek bir bilgim olmadigini belirtmek isterim..Fakat yinede biraz arastirma yapip bilgi toplamaya calistim..
Ati Karta sahip olmama ragmen Tvtool programini kurup etkileri hakkinda izlenime sahip olmak istememe ragmen,program kurulum sonrasi ilk acildiginda "Ekran Kartinizin Desteklenmedigine " dair bir uyari aliyorsunuz..Ki her karti desteklemedigini daha önce belirtmistim..Hatta Tvtool"un resmi sitesine bakarsaniz(nvidia chipset tnt 1-veya yukarisi"..
" The graphics card must be based on a nVidia chipset (TNT-1 or later) " ..(Bu arada yazmisken..)
TV chips supported: BT868, BT869, CX25870-5, CH7003-7008, SAA7102, SAA7104 and SAA7108(A), MV (limited support)

The operating system must be Windows 98, Me, Windows 2000, XP or server versions of these systems.

nVidia graphics card driver 43.45 or later must be installed

Simdi konuya dönersek; Normalde kutu icine aldiginiz yerde Pal standardini kendisi secmis olmasi gerekirdi(kendimde inceledim pal"i standart olarak kabul ediyor ki alttaki okla degistirmeye calistiginizda yine Pal-nc yi seciyor) ,zaten ntsc renk sistemini secebilme sansiniz olsaydi görüntü siyah-beyaz olurdu büyük ihtimal..Ama sizde Ntsc secili durumda .. Yurtdisinda (Amerika ? ) yasiyor olabilirmisiniz.. Bu arada bende cözünürlük kendiliginden secili durumda ve secim sansida yok,fakat resimde görüldügü gibi sizde secim sansi gibi bir durum sözkonusu..Ayarlari 600*800 e getirdiginizde(veya daha düsük)ne gibi bir degisiklik oluyor ? Ilginc bir durum oldugu icin sorma geregi duyuyorum ,nasil bir tv ye sahipsiniz ,eski bir tv veya Yeni nesil Lcd ,Plasma ?

TVTool Help File
TV-Format: TVTool supports several TV formats: PAL, NTSC, PAL60, PAL-Nc and PAL-M. Please select the TV standard used in your country. PAL 60 makes it possible to output a PAL signal with 60 Hz instead of 50 Hz. This is made for playback of NTSC movies on PAL TVs, where you might get a stumbling playback otherwise. PAL 60 requires a resolution of 720x480. Not all TV-chips support all TV formats. If a format is greyed out (PAL 60 for example), then it is not supported by your TV-chip.

Edit:
Alıntı:
salamura tarafından iletildi. Mesajı göster
ben öyle birşey bulamadım nerede? tvtool ise orda pal ntsc pal60 var ama seçilemiyor nvidia c.panelde de sinyal seçimi filan gibii birşey var ordada seçecek bir seçenek yok
Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster
nview den display moda gel orda clone sekmesini ayarla ve display yazan kısımda pal ayarlarını görürsün select output device kısmında. Device settings de change format olur orda görürsün.