Konu
Eski 23-02-07, 16:28   #3 (permalink)
HardwareGeek
Senior Member

HardwareGeek Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.10.06
Nereden: cennetten uzakta...
Re: PC'de oyun fikri? kötü bir şaka...

Alıntı:
erbay09 tarafından iletildi. Mesajı göster
İyi söylüyorsun güzel söylüyorsun kardeşimde benimde kafama takılan şöyle bir konu var. şimdi microsoft dahil herkes konsala yöneliyor diyorsun buda demek oluyor ki zamanla bütün oyun firmaları pc ye oyun çıkarmamaya başlıycak peki böyle olduğunu düşünürsek örneğin microsoftun en büyük gelir kaynağı çıkarmış olduğu windows işletim sistemleri ve buna endeksli yazılımlar değilmidir (office programları Vs) vista yeni çıktı DX 10 falan diyorlar peki bu işletim sistemlerini millete aldırmaya teşvik etmek için ne yapacaklar oyunlar harici insanları bu tür programsal ve donanımsal update yaptırmaya teşvik edecek ne varki şimdi sevdiğimiz ve beklediğimiz oyunları oynamak için ekrankartı gerekirse işlemci ram hatda işletim sistemi update leri yapıyoruz oyunlar olmadıkdan sonra kim niye alsın ki bunları ddr 2 hatda ddr3 ramlar çift çekirdekli 4 çekirdekli işlemciler fizik kartları vs bunların hepsinin çıkması boşuna o zaman standart bir pc oyun oynama harici insanın her türlü ihtiyacını karşılar böyle olursa donanım firmaları (nvidia ati asus msi gibi) nasıl ve nerden para kazanacak sencede bu mantıklımı bana kalırsa oyun firmalarının pc den desdeklerini çekip sadece konsollara yönelmeleri çok saçma olur diye düşünüyorum sonuçda bütün bu firmalar (gerek oyun olsun gerek donanım ve yazılım firmaları) bir zincirin halkaları gibi birbirlerine bağlı ve endeksli çalışıyorlar
Ben konuyu tek yönlü ele almadım. Firmaların konsol pazarına kaymaya başlamaları işin bir yönü, ekran kartlarının çoğu zaman limitlerine ulaşamadan geçerliliğini kaybetmesi işin diğer yönü, kötü kodlanmış oyunların da grafik kartı ölçümlerinde ve satın alma kararlarında hak etmedikleri halde belirleyici olmaları da başka bir yönü. Nerede kaldı geriye dönük uyumluluk? 4-5 yıl değil ki bahsedilen, X850XT gibi bir kartın fişi oyuncular için çekildi artık. Bu kartın ve sahiplerinin hakkı bu muydu mesela? Shader modeli 2.0 diye grafik aleminde halen bir leopar kadar güçlü olan bir kartın hakketiği evcil kedi muamelesi mi?

Bilgisayar dünyasının lokomotifi hiç şüphesiz ki oyunlar. Grafik tasarımcıları dışında standart bir ekran kartı kime yetmez mesela? Ama artık işin şekli değişti, sömürüye, aldatmaya, rantçılığa döndü iş. Ufak detaylar ve bilinçli olduğunu düşündüğüm etkinliği düşük kodlarla insanları yeni donanım almaya zorluyorlar. Aldığınız donanım da kısa sürede pul oluyor. Eskiden deneyimli bir kullanıcı bu dayatmaları aşabiliyordu; ama artık ana kodlar itibariyle yavaş işleyen, donanımın hakkını vermeyen oyunlar var. Bunlara müdahale şansınız gittikçe düşüyor ve sonuçta eğlence amaçlı bir aktivite için boşa emek harcatıp, boşa tasalanmamıza neden oluyorlar. Bugünkü noktada bu durum beni usandırdı artık. Söylemek istediğim bu, sitem ediyorum anlıycağınız...
Bilen ve bildiğini bileni takip et
HardwareGeek çevrim dışı