Konu
Eski 03-03-07, 20:03   #86 (permalink)
cebir38
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.07
Nereden: Bilecik
Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi. Mesajı göster
Pc de s-video cikisimizin görüntüsü bu sekilde,
Click the image to open in full size.
4 (C) 3 (Y)
2 (ground) 1(ground)

Bir s-video kablosunu keserseniz icinde 2 farkli kablo oldugunu görürsünüz ve her iki kabloda kendi icinde ikiye ayrilir C ve ground digeri ise Y ve ground,normalde kablomuzun s-videodaki cikisinda baglanmis sekli 4 ve 2 nolu yerlerdir fakat bu sekilde yine aktaracagimiz görüntü siyah -beyaz olur..,Scartda yaptigimiz islemin paralelinde s-video kablosunda veya cikisinda yapacagimiz islem C yi yine C ye,2 yi ise 2 yerine Y takmak olacaktir,sekilde görüldügü gibi,fakat bende svideo cikisi ters yanilgiya yol acmasin..( maus kablosu kesilerek pinleri cikarilir ve ilgili yerlere sokulur -- -egerki denemek siterseniz yapabilirsiniz) Artik renkli sekilde tv ye görüntü aktarabilirsiniz..
Köprüyü yaptırdım. s-video kablosundaki değiştirmeleri de yaptım gibi ama görüntü hiç gelmedi. Yanlış yaptım birşeyleri ama neyi?

Bendeki kabloda 4 numara Kırmızı, 3 numara Sarı, 2 numara Siyah, 1 numara Beyaz.

Şimdi neyi neyle birleştirmem gerekiyor? Ben siyahı kırmızıyla, beyazı sarıyla birleştirdim. Yanlış mı?
cebir38 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver