Alıntı:
cebir38 tarafından iletildi.
Köprüyü yaptırdım. s-video kablosundaki değiştirmeleri de yaptım gibi ama görüntü hiç gelmedi. Yanlış yaptım birşeyleri ama neyi?
Bendeki kabloda 4 numara Kırmızı, 3 numara Sarı, 2 numara Siyah, 1 numara Beyaz.
Şimdi neyi neyle birleştirmem gerekiyor? Ben siyahı kırmızıyla, beyazı sarıyla birleştirdim. Yanlış mı? |
Merak ettigim O kablolarin hangi numaralara ve renklere tekabül ettigini nasil ögrenmis oldugunuz,ki kablonun ekran kartina gelen tarafinda(ki merak ettigim acmadan nasil ögrenmis olabileceginiz) hicbir islem yapmamiza gerek yoktu zaten..Yapilmasi gereken tek islem (tv tarafi icin-yani scartda);
Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi.
Bunun icin scartimizi plastik parcadan ayirmaniz gerekiyor..Sekilde görüldügü gibi(fakat sizin herhangi bir kabloyu kesmenize gerek yok) daha sonra diger sekilde de görüldügü gibi(tablo) C ve Y yi yani 15 ve 20 nolu pinleri bir kablo vasitasiyla köprü yaparak birbirine bagliyoruz
(sekilde sari kabloyla yaptigim baglantiyi görebilirsiniz-ve tabiki lehimlemeniz gerekiyor-gerekli edevat yoksa bir elektronikci veya televizyon tamircisine giderek saniyeler icinde yaptirabilirsiniz)..
Egerki tek parca kablo kullaniyorsaniz(yani bir alet yardimi olmaksizin-10m kablo ) yapmaniz gereken baska birsey yok.. |
Ben orda kablosuz alet ile yapilisina da deginmistim,onla karistirmissiniz,hatta onu da yanlis yapmissiniz (ki 4 ile 3 yani C ve Y birbirine baglanmasi gerekiyor,yani sizin renklerinize göre kirmizi ve sari-fakat biz onu scart tarafinda köprüleme olayiyla hallediyoruz-yani ikiside ayni islem ve sizin bu islemi yapmaniza gerek yok-sadece köprüleme yetiyor)..Bir ikincisi normalde 1 ve 2 benim bütün kablolarda ciplak (yani gorund lar) ama sizde renkli(oladabilir izolasyon olayina belki..)..neyse..
Yazdigim gibi ,icice(kablolu-kablosuz) anlattigim ve C ve Y yi aciklarken ilgili resimleri kullanmamdan dolayi sizde yanilgiya yol acmis sanirim..