Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi.
Merak ettigim O kablolarin hangi numaralara ve renklere tekabül ettigini nasil ögrenmis oldugunuz,ki kablonun ekran kartina gelen tarafinda(ki merak ettigim acmadan nasil ögrenmis olabileceginiz) hicbir islem yapmamiza gerek yoktu zaten..Yapilmasi gereken tek islem (tv tarafi icin-yani scartda);
Ben orda kablosuz alet ile yapilisina da deginmistim,onla karistirmissiniz,hatta onu da yanlis yapmissiniz (ki 4 ile 3 yani C ve Y birbirine baglanmasi gerekiyor,yani sizin renklerinize göre kirmizi ve sari-fakat biz onu scart tarafinda köprüleme olayiyla hallediyoruz-yani ikiside ayni islem ve sizin bu islemi yapmaniza gerek yok-sadece köprüleme yetiyor)..Bir ikincisi normalde 1 ve 2 benim bütün kablolarda ciplak (yani gorund lar) ama sizde renkli(oladabilir izolasyon olayina belki..)..neyse..
Yazdigim gibi ,icice(kablolu-kablosuz) anlattigim ve C ve Y yi aciklarken ilgili resimleri kullanmamdan dolayi sizde yanilgiya yol acmis sanirim..  |
Ben bir elektronikçiye gittim. Dediğiniz köprüyü scart üzerinde yaptırdım. Sonra da yazınızdan anladığım kadarını da yaptırdım. Yani s-video kablosunu kestirdim. Adam, lamba bulunan bir elektrik düzeni ile hangi kablonun hangi renk olduğunu söyledi bana. s-video kablosunun kesilmeyen ucu ile kesilen taraftan çıkan kablolara, başka kabloların uçlarını değdirerek lambayı yakmaya çalıştı. Ve 1,2,3,4 numaranın renklerini söyledi. Demek yapmamam gereken birşeyi yaptırdım. Yeni bir s-video kablosu almam gerekecek. s-video kablosu üzerinde hiçbir oynama yapmamam gerekiyordu öyle mi?