Alıntı:
karakuleemrah tarafından iletildi.
sendeki kablolar kaç mt ve markası ne acaba daha kaliteli kablo alırsam renk olayını çözebilirmiyim ya bana bi yardımcı olsan sevinirim pc ile tv arası 6-7 mt olduğundan 10mt lik kabloya ihtiyacım var... |
Simdi; su an baglanti icin ben kablosuz alet kullaniyorum,fakat daha önce 10mt lik kablo kullaniyordum ve acikcasi sagda solda bulunan ucuz tür kablolardan biriydi(sık kesip bicdigim icin)..Daha kaliteli bir kabloda almis olsaydim saniyorum ki bu sadece görüntüde(netlik vs vs) bir degisiklige yol acardi,yani renk olayinda sahip oldugunuz türden bir degisiklige sebep olmazdi..Fakat sizin anlattiklarinizda sonuclar biraz farkli, yine de 10mt kablo ile digeri kadar iyi olmasa da tatmin edici fakat "renkli " bir görüntü ye sahip olmaniz gerekirdi (ki kablo uzunlugundan dolayi görüntü kalitesinde kayip olabilecegini farzetsek bile bunun tamamen renksizlik gibi bir durum yaratabilecegini sanmiyorum

)
1mt lik ekran kartiyla gelen kablo ile basari saglamaniz beni düsündürüyor acikcasi,bu kablo hakkinda biraz daha bilgi resim vs verirseniz..Cünkü farkli bir kablo oldugu kesin,ama farki kalitesi mi yoksa gercekten ayri bir olaymi bilemiyoruz..
Egerki iyi kablolama olayi cözecek olsaydi size su markayi önerirdim "Oehlbach" ,gercekten mükemmel kalitede kablo fakat bir o kadarda fahi$ fiyatlara sahip(O takdirde bile bu kabloyu nerde bulabileceginiz konusunda fikrim yok,
oehlbach kablo - Google-Suche siz zaten hem kaliteli hemde adi kablolarla denemissiniz..

Yine de ,basarili görüntü saglayan arkadaslar kendi kablolarini secenek olarak sunarlarsa memnun olurum..
Son olarak herseye ragmen görüntü renksiz ise ve hirs yapmis iseniz "Köprüleme" gibi bir secenegimiz mevcut,tabi ki tatmin edici bulunursa..
Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi.
Simdi yukarida yapmis oldugumuz islem C v Y (Renk ve Parlaklik)yi ayni kanal üzerinden aktarmak composite bir islemdi,yukaridaki aciklamalarda da yer aldigi üzere kalite olarak en alt siralama da yer alan baglanti sekli..Bu isleme sadece baska bir cözüm yolu üretemedigimiz yollarda basvurmanizi öneririm(diger yöntem ise bu konunun en basinda yer aldigi sekilde islemin sorunsuz gerceklestirilebilmesidir) ..Fakat bununla beraber amac yinede Pc den bir filmi büyük bir ekranda seyretmek olacaksa öyle rahatsiz edecek boyutlarda bir kalite kaybi sözkonusu olmayacaktir.. |