24-03-07, 15:33
|
#26 (permalink)
|
| Member
Katılım tarihi: 20.12.06 Nereden: bursa Mesaj: 64 | Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! ACER ÇİFT ÇEKİRDEKLİ ÖRNEKLERİ
ACERDE SORUN BULMAK ZOR OLDU
TEK BARİZ SORUN HOPARLÖR SESİ AZ
birde bazıları fazla program yüklediğinde makinanın yavaş açıldığını belirtmiş
9424te 1440x900dan düşük çözünürlükte görüntüden memnun olunmamış ama bu büyük lcd ekranlarında olağan denmiş
ACER 5584-5634-5635-9424
1- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ateso8634 Alıntı:
Orjinalden alıntı: SinanAtesh
acerlarda kasa hep aynı oldugu için başka modellere dayanarak çok yüksek olmadıgını söyleyebilirim! [:'(] ama yeterli gibi..
| Evet bendede 9424 var. Ses fazla çıkmıyor. Akadaşın dell inspiron 6400 ü baya daha fazla ses veriyor. Ama bazı arkadaşlar benim için fazla bile dedi yani bu kişiye göre değişiyor.Bana göre az çıkıyor.Ama öyle duyulmuycak kadarda değil sesi rahatlıkla duyabiliyorsun.
| 2- Alıntı:
Orjinalden alıntı: sinnan
2 haftadir kullaniyorum,
Bimeks`e 5584 almak icin gitmistim ama sadece teknoportta 5584 oldugu icin 5112 almistim, daha sonra 5112`nin bios sorunu oldugu ortaya cikinca bi ton zahmetle geri wermistim
5584 mu, asus a8jn mi yoksa monster mi alsam diye dusunurken, 3 bilgisayarada bakayim bi dedim,
acikcasi 5112 olayindan dolayi Acer`a kin guduyordum fakat bilgisayarlari karsilastirinca kasa kalitesinden dolayi 5584`u almaya karar werdim, en guzel durani oydu
daha onceki bilgisayarimda acer 2423`du, 5584 kasasi da 2420 serisinde kullanilan 14`` kasanin daha guzel hali
bilgisayarin kasasi ve ekran kalitesi cok iyi, 14`` olmasida tasimayi kolaylastiriyor, cok rahat bir kucak kullanimi sagliyor. ses sewiyesi bildigimiz acerlarla ayni duzeyde, ek olara 3 cikis eklemisler bu sayede artik 5+1 cihazlar baglayabiliyoruz
arka tarafin iki kenarinda bulunan ikiser usb girisi ve sol tarafta olan usb girisiyle toplam 5 usb girisi cok iyi olmus, sarj girisinin yanda olmasi da cok onemli olmasada arkada olsa cok daha iyi olurdu
sol tarafta bulunan sari giris ile hic isim olmadigi icin ne ise yaradiginida bilmiyorum acikcasi [ ]
yukaridaki ozelliklerde ram 533 gozukuyor fakat ramleri 677 ve max 4gb`ye kadar cikabiliyor
ekran kartinin go7300 olmasi bu bilgisayarin tek eksik yani, go7600 olsaydi cok daha ileriye donuk bir bilgisayar olurdu
diger bir kotu yanida durmak bilmeyen fani we fan sesi. neden bu kadar cok ugultulu oldugunu anlamak icin altina baktim, hawa giris izgarasinin 3/4 luk bir kismi siyah bir film ile kapatilmisti, ilk basta acip filmi cikarmayi dusunduysemde, bu isi Acer`in muhendislerinden daha iyi bilecek degilim, boyle yaptiklarina gore wardir bir hikmeti diyerek wazgectim. bir diger konuda, emin olmamakla birlikte kasanin icinde 2 adet fan oldugunu dusunuyorum, ortalara yakin biryerden ikinci bir fan sesi daha geliyor
gayet kullanisli bir kamerasi var, donebilir olmasi ayri bir guzellik katiyor ve orbidcam programi ile msn gorusmelerinizde, kamera acikken kendinize kara kas, gozluk, pala biyik yada tac ekleyebiliyorsunuz, ayrica kendi goruntunuzu cizgi karakter olarak tanimlatabiliyorsunuz ve sizin mimiklerinize gore cizgi karakterin mimikleri hareket ediyor, baya eglenceli oluyordu. ayrica goruntu yakalamayi acarsaniz kamera yuzunuzu yaklastiryor ki buda gayet hos bir ozellikle
artilariyla eksileriyle bu sekilde bir bilgisayar, almak isteyen tawsiye ederim en azindan bi kere baksalar almak isteyeceklerinden eminim
| 3- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ugn
3usb girişi var.
ayrıca ekran kartı konusundada go7600 olsa fiyatıda 2100 ytl olmazdı. laptopların fiyatını artıran etken daha çok ekran kartıdır.
benim bi kaç şikayetim var.. çok güzel çok kullanışlı bir laptop ama açılışın yavaş olması canımı sıkıyor. tamamen bilgisayarın kendine gelmesi 3 dakkayı buluyor. bu bence çok fazla. sıfırdan format atmak istiyorum ama parasını verdiğim xp cd sini vermiyorlar. nasıl bir mantıktır bu. bide sadece açılış esnasında hard diskten acayip sesler geliyor.. sanki hard diski okuyan kafa titreyerek okuyo sanki bi eksiği dahaC sürücüsünden D ye bişey atmak işkence. ama buda 5400rpm den kaynaklanıyor heralde..
şu an tekrar laptop alacak olsam ya Toshiba alırım yada Acer alırımm[:@]
Ayrıca bu başlık çok ii oldu[:'(][:'(][:'(]
| 4- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ugn
kardeşim,
her oyunu denemedim,deneyememde ama fifa 07 yi en ii ayarlarda sorunsuz çalıştırdı.oyun esnasında fandan gerekli ve yeterli sesi duyarsın. onun haricinde fan varmı yokmu belli olmuyor.kulağını yaklaştırınca sesi duyarsın bide gece sessiz olunca fan sesi duyarsın.ısınma problemi yok..ben tavsiye edrim. acer almazsan eğer toshiba al...[:'(]
| 5- Alıntı:
Orjinalden alıntı: cellmantd
acerın kullandığı programlar olan empowering teknoloji programları bence gereksiz programlar..makinayı kasmaktan başka birşey yapmıyor..hem açılışta hem devamında..bilmiyorum benim işime yarayan birşey olmadı o programlarda..yararlanan sölesin ben de öğreneyim
bir de arkadaşlar illa yedek alcam diyorsanız makinayı baştan kurun ( gereksiz olan emp.tek. programlarını kurmadan) sonra ister ghost ister acronis ile yedeğini alın..tabi seçim sizin..nacizane tavsiyemdir
| 6- Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizma23
arkadaşlar acer 3261 kullanıyorum 2 hafta oldu makinayı açıp kapatırken çok bekletiyo bu normal bişiymidir yoksa sorun yaratırmı birde bu laptopu kullanan arkadaşlar varsa biraz püf noktalarını anlatırsa çok sevinirim mesela performans ayarı,,,
ve son olarakda bunun video aut özelliğini kullanan oldumu ben bi kez denedim tv göstermedi acaba slot kapalımı... ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler | 7- Alıntı:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
ACER 9424
valla kamera yavaş
bilgisayar açılışta çok yavaş
65 tane dosya çalıştırıyor
kaldır kaldır 51 e zor indirdim
hoparlör fena değil
media center ın xpden bi farkı yok yarı ingilizce nerdeyse
| 8- Alıntı:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
valla bluetooth olayına dikkat et
bi kaç çeşit sürmüş hıyarlar piyasaya
bana kataloğa baktık kesinlikle yok diyolar
öbür taraftan tam sayfa ilan verip bluetooth var yazıyorlar
| 9- Alıntı:
Orjinalden alıntı: onurlevent Alıntı:
Orjinalden alıntı: t.tboy
yaklaşık bi ay önce vatandan aldım makinayı toplam maliyeti 2187 oldu bluetooth var çantada verdiler ama biraz ufak çanta makina zar zor sığıyor yeni çanta almak gerekicek sanırım . aynı özelliklerde hp pavilon serisinden almayı düşünüyordum aradaki fiyat farkından dolayı vazgectim yaklasık 3200 ytl diolar hp için(cok problem yaratıyormus diye sölediler ayrıca tavsiye eden kimseyi görmedim) .aynı özellklerde daha ucuzu varken nden pahalısını aliim ( sonynin bi makinası war aynı özelliklerde 3800 civarı )bu makinayı almak isteyen varsa düşünmeden alsın cok iyi makina kilosuda tam 3.5 kilo dün bakklda tarttık 3,68 deil [ ]makinanın biraz büyük olması tasınmasını olumsuz etkiliyor bi saatten sonra kolları arıyor insanın (arabası olanlar için sorun yok tabi) .kamerasıda cok güsel gösteriyor isteğimi karsılamayan tek sey sesi cok az veryor eskiden dell kullanıyordum nerdeyse iki katlı daha fazla veriyodu sesi bu makinadan seste fazla verim alamıyosun (yada ben cok sesli dinliyorum bana yetmio) yani sonuc olarak makinada cok güzel .kullanan arkadslarda benim gibi düşünüyolardır eminim .....
bu arada makinayla ilgili bi problemim var bilgisayarıma tıkladıım zamn cd yerini göstermiyor philips sürücüsü yüklenmemiş olarak gözüküyor biosatan baktım normal dirveri yüklemem gerekli nerden yükleyebilirim cok arastrdım ama bulamadım direk linkini verebiliecek birisi varmı aldığımda böyle bi problem yoktu heralde yanlışlıkla bişey sildim
yardımcı olacak arkadslara şimdiden tesekkür eiyorum
acer için biraz bilgi veriyim bende sitesinden okudum dünyanın ilk 5 bilg. şirketi arasındaymış asya afrika bide yanılmıyosam avrupada lider durumdaymış..
| Ses olayında sana katılıyorum kesinlikle yeterli değil onun için ekstra hoparlor almak zorunda kaldım usb den takılıyor şimdi mükemmel ses dinleyebiliyorum 23 ytl ye falan mal oldu, driverları en güzeli cihazı harddiskten yeniden kurarak düzeltebilirsin cihazı kapatıp açarken alt+f10 tuşuna basılı tutup sonrada kurulumunu izlemek | 10- Alıntı:
Orjinalden alıntı: Nm1 Alıntı:
Orjinalden alıntı: onurlevent Alıntı:
Orjinalden alıntı: samzey
Arkadaşlar bende 10 once vatan dan aldim ve vatandaki son laptop benimkiydi.Almak isteyenler kusura bakmasın.
Ama kafama bir kaç soru takıldı;
mesela makina çalişirken ve ekran sıyahken alt köselerde biraz yogun olmak üzere komple atlta bir bayaz ışık uzmesi var hafif griye kacar.
bendekide 2*512 olandan.
ayrıca yeni birşey başladi internetteyken bazen ekran donuyor mause oynatamıyorum.
ve son olarakda gerci onçeki sayfalarda parça parça yazılmiş ama genel olarak makinana hızlanması için neler yapabiliriz.
makinanin sistem yedegini nasıl alabilirim.
birde bois den acmak driveryuklemek nasıl oluyor kısacası anlatırsanız sevinirim | BU ekrandaki olay büyük lcd ekranlarda oluşan normal bir durumdur ekranın hertarafını aynı açıyla göremediğimiz için meydana gelir hepsinde vardır.İnternetin donmasının birsürü sebebi olabilir.İnternetten bedava freeware olarak kullanılan bir program indirdiysen nortonu update etmediysen windowsu update etmediysen kullandığın modem fazla ısınıp sistemi etkileyebilir güvenlik duvarların kapalı değilse kötü amaçlı sitelere giriyorsan yada elinde olmadan yönlendiriliyorsan bir çok sebebi olabilir hepsini gözden geçirmelisin.Bilgisayarını daha hızlı çalıştırmak için acer in programlarını kullanabilirsin yada daha ileri kullanıcıysan gereksiz acer yuklemelerini kaldır (ben tavsiye etmem) acer uygulamalarının içinde sistem yedekleme var oradan 2 adet boş dvd yardımıyla sistemin yedeğini alabilirsin en az 2 tane alıp saklamak gerekir.
|
Bu altta yoğun olan ışık hüzmesi Lcd ekranları takip edenlerin bildiği Backlight bleeding olayıdır ve bende de var tamamen normal kafanıza takmazsanız hiç sorun değil ama bazıları hassas oluyor bu hususlarda. Benim 190x6 da da var ve bir yerde okuyana kadar hiç dikkatimi bile çekmediydi ve Samsung225bw de de var(forumdaki lcd bölümünde bayağı bir detay var çok tartışıldı) Kısaca Lcd panel in arkasındaki Florasan aydınlatmasının ön taraftan çok belli olmasıdır. Takılma olayı bende de var ve tam sebebini çözemedim ya birtakım flash jawa uygulamaları yüzünden oluyor ya da bu media center edition la ilgili bir problem sanırım xp home ya da prof edition kuran arkadaşlarda bu sorun yok bir de 1gb ram de media center edition a yetmiyor olabilir. Ben de açılıştakilerin hepsini kapattım makina sapıttıydı hepsini kapatmayı tavsiye etmem en güzeli deneme yanılma yoluyla en emin olduklarınızı birer birer kapatın görün derim. Ayriyeten benim makina kurulmadan gelmişti ve açıldığı gibi kuruma başlamış(eşim kurdu ben işteydim) 2 tane boş dvd hazırlayın(veya 7 cd, ya da 1dvd 1 cd koysanızda olur kanımca çünkü 2. dvd ye pek bir şey yazmamış çoğu boş.)
| |
| |