Konu
Eski 10-04-07, 15:35   #27 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

Katılım tarihi: 20.12.06
Nereden: bursa
Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

ASUS F3JP SORUNLARI
1-EKRAN PEK BAŞARILI DEĞİL
2-KLAVYEDE BAŞARILI SAYILMAZ
3-KAMERA PEK BAŞARILI DEĞİL
4-ISINMA VAR
5-OYUNDA TAKILMA OLABİLİYOR
6-AÇILIŞ YAVAŞ -KAPANIŞTA YAVAŞ
7-HDD TAKIRTILI OLABİLİYOR
8-DVD YAZMA AĞIR

1-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: poetmelody

Dostlar, bu Asus F3jp den hiç memnun kalmadım.Elimde ilk centrinolardan HP NX 7010 notebook vardı. ondaki ekran parlaklığının 100 de biri bile yok bu asus ta. ayrıca daha gürültülü ve HP deki ergonomiklik hiç yok. En sinir bozucu yönlerinden biride pilin dışarıya sarkmış olması.makinayı tamamen öldürmüş. Daha 2 gün oldu alalı çok pişman oldum.
Saygılarımla...
2-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: moblucorum

Alıntı:
Orjinalden alıntı: adnanturkoz

arkadaslar forumun baslığından cok kaymayalım
bende bunu nova bilgisayardan almayı dusunuyorum
asus olduğu için biraz kafama takılıyor
alıpta sorun yasayan var mi?ben su anda buyuk bir ihtimalle bunu alacam artı ve eksileri neler
bunu bizimle paylasın donanim olarak gercekten perfect ama tasarım olarak sağlamlık olarak kasa kalitesi olarak nasil birde nova bilgisayardan alacam bir sorun yasarmıyım
Dostum; bana göre aeorodinamik görüntü yok. Ekran görüntüsündeki parlaklık azda olsa yeterli. Güzel ve hızlı bir çalışması var. Kamera kalitesi yetersiz. Kasa yeterli bir güvence vermiyor. Ama iç çalışma sistemi ve işlevi yeterince iyi. Sessiz ve güzel. Bir pilin dolumu ile iki film seyredebildim. Hattta üzerinde birde yarım saat kaldığı göstergesi mevcuttu. Seyrettiğim filimlerde babam ve oğlum ile testere2 dir.
İşin kısacası artılar ve eksiler her makina gibi mevcut. Görüntüye önem veriyorsan Acer diyebilirim. Asusun ekranını toshiba da kullanmakta. ( benim bildiğğim ) Amcaoğlunun toshibası var, karşılaştırdım. Fark yok.
TŞK.
3-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: moblucorum

Alıntı:
Orjinalden alıntı: MAK.S.S.

bu nasıl iştir ya,herkes çok sessiz diyo biri çıkıp gürültülü oldugundan bahsediyo hemde ilk mesajında.
insanın aklına kötü şeyler geliyo.
Alıntı:
Orjinalden alıntı: poetmelody

Dostlar, bu Asus F3jp den hiç memnun kalmadım.Elimde ilk centrinolardan HP NX 7010 notebook vardı. ondaki ekran parlaklığının 100 de biri bile yok bu asus ta. ayrıca daha gürültülü ve HP deki ergonomiklik hiç yok. En sinir bozucu yönlerinden biride pilin dışarıya sarkmış olması.makinayı tamamen öldürmüş. Daha 2 gün oldu alalı çok pişman oldum.
Saygılarımla...
Dostum deminde bahsettiğim gibi bende sessiz çalışıyor. Ama bu bir elektronik malzeme. şansdır. Olabilir. Benim şikayetim, kasa güvenirlik vermemesi, dış görünüşün güzel olmaması, ekran parlaklığının ve görüntünün yeterli olması, kameranın kalitesinin yeterli olmaması, verlien çantanın dik şekilde laptobu kayoma özelliği ile mausunkablolu olmasını yakıştıramadım. Çünkü verdiğiniz az para değil ve firmanın da adına yakışmıyor. Ekran, kasa ve kamera kalitesi arayanlara tavsiyem Acer. Ben ekran kartı kalitesi aradığımdan bunu tercih ettim. Ama bunun ancak üçdebirini kullancağımıda biliyorum. Sevgiler
4-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr_zs

selam beyler bugun fifa 2007 yi yukledim yalnız fis takılı degilken cok agır oynayamıyorum fisi takınca normale donuyor ama ben sarzda degilken fifa oynayamayacakmıyım toshibada oynayabiliyordum sizdede oylemi bide ekranın rengi biraz mat acaba banamı oyle gelyor yoksa ekran rengini degistirebilirmiyiz.lutfen yardımlarınızı esirgemeyin[:'(][:'(][sm=s18.gif]
5-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: CoxeD

ürünü bende aldım ürün güzel diyebilirim

kötü özellikleri

ses çıkışının önde olması çok kötü olmuş,

sağ taraftaki usb çıkışı çok kötü olmuş mouse kullanıyorsanız engel oluyor,

lan kablosu yeri çok kötü eğer kablo ile giriyorsanız paso kabloyu göreceksiniz.

ekran açısı çok kötü yukarıdan aşağıdan bakınca renkler değişiyo ama yatayda sorun yok..

kamerası berbat.

hd kafa sesi yapıyor.

güzel yanları

çok sessiz..

pili uzun süre dayanıyor.

kasa çok şık ve sağlam.

ısınma neredeyse sıfır.

süper, high, game ve office(sessiz mod) var...

klavyesi muhteşem...

sesi inanılmaz kaliteli ve yüksek ( kesinlikle monsterdan 17'' olan ve hp pavillon 9097 den güzel)

taşıma çantası süper..

mouse logitech..

tuş yerleşimleri falan filan süper...

özet

daha önce monster 17" aldım süper bir aletti ama fanı çok ses yapıyor diye iade ettim.. ardından hp pavillion aldım kasası çok kalitesiz geldi (esniyordu) gene çok sesli çalışıyordu. ardından bu asusu aldım çok memnunum...

yanlız vista upgrade için kargo ödemeden alamıyormuyuz?
6-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr_zs

beyler benim hardiskten acılısta takur tukur sesler geliyor tam olarak acıldıktan 5dk sonra devamlı olan bu takur tukur ses azalıyor ama ara ara yine duyuluyor beni sini ediyor normalmidir acaba sizde bi hardisk sesini dinleyip bana bilgi verirmisiniz tesekkurler...
7-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: boldblue

arkadaşlar bende dün itibariyle bi asus f3jp sahibiyim öncelikle herhangi bi sorunum yok alet gayet iyi yalnız burdan okuduğum kadarıyla çok sessiz demişler ben fan sesini duyuyorum rahatsız ediyor devamlı bi ses var şimdi sessiz halimi bu yani ilk laptopın olduğu için pek bi bilgim yok.
kaç haftadır araştırıyom omu bumu şumu derken asusu aldım sonunda bıkmıştım artık araştırmaktan neyse bi kaç sorum olacak..

1- windows vista siparişi veripte eline dvd ulaşan varmı..
2- hadi harddisk sesi normal arada bir tıkırdıyor ama fan seside baya çıkıyor buda normalmi bence alet hiç sessiz değil herkesde böylemi.

şimdiden teşekkürler bide derneğe benide ekleyebilirsiniz...
8-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizmaco

3. gün izlenimleri; dün akşam eski laptopumdan bilgileri jp ye atım. programları kurdum. hızı gayet güzel. fifa07 yi kurcaktım ama dvd yi bulamadım. çoğu arkadaş ne ses ne ısıma diyor. ben devamlı şarj da kullanıyorum laptopu, mesela dün verileri ki 30 gb falan, local ağdan jp ye atıyorum, devamlı fan çalışıyor. ve hdd den cirt cirt sesler geliyor. ama tabi devamlı değil, bi ara geliyo bi ara gelmiyo. aynı anda yanımda nx9105 var, kulağımı dayadım ama ses filan yok. oda 1 saat sonra filan fanı çalıştırdı ama gene sesi jp den az. bide jp nin klavyenin sağ altında touchpad sağında hafif bi ısınma oluyor. hiç ısınma yok hiç ses yok diyen arkadaşlar hangi ortamda dinliyorlar acaba. benim ortamımda sessten eser yok. evdeyim. yani ısınmada var seste. yani siz ses yok ısınma yok deyince bende dikkat etmeye başladım yoksa insanı rahatsız eden bişey değil. almak isteyenler ya biri ısınıyo diyo biri ısınmıyo demesin. bi ara derede kalmak kararsız kalmak çok kötü bişey. bende resim bistemiş bi arakdaş ama imkan olsa çekerim yollarım tabide dijital makine yok bende. daha önceki arkadaşların yolladığı linklerdekinin aynısı işte çantası benim çok hoşuma gitti. dandik gibi duruyo ilk etapta ama yeni çanta alırım diyenler bu fikirlerini değiştirirler çünkü çok kullanışlı ve küçük bi çanta. mause de bana ilk etapta gene dandik geldi, yazmıştı zati ama renginden sanırım. siyah ve gri vardı. ondan da fikrim değişti. şu an sadece ben ısınma ve sese takıldım. bu iki durumda aslında insanların karşılaştırma özellikleri farklılaşabilir ama benim laptopta bi sorun olduğunu sanmıyorum. yani benimki ses çıkarıyosa seninkide çıkarmalı. seninkide ısınmalı. böyle bişey olmaz gibi.ha alırken ekran ve kameradan bahsetmişti arkadaşlar. kamerayı zaten söyledim ışık istiyo, parlak ekranı var. ışık kuvveti gayet iyi. baya paraklaşabiliyor yani. size bide bişey sorcam. ben format attığım için soruyorum. hangi programı kurmak gerekli ki performans ı kontral oedebileyim laptopun bide sıcaklık olaylarına bakabileyim. bişey daha dicem. ati nin orjinal web sitesinde x1700 ün sürücüsü yok. x1600 dan direkt x1800 e geçiyor. yok demek yanlış olabilir ilk etapta ama, x1800 de ona uyuyor sanırım veya x1600. ama niye x1700 orda yok çok çok ilginçç [:-] . ama asus un sitesinde var. yabancı sitelere de baktım onlarda şikayetçi bu durmdan x1700 sürücüsü niye yok diyolar. onlarda ileriki sürümlerde gelebilir diyolar ve bide bazıları kendisi çözmüş olayı. catalys di sanırım atinin sürücüleri için bunu yüklemek gerekiyomuş adamlar ini dosyalarında düzenlemeler yapıp kendi sürücülerini ayarlıyolar. buda ilginç valla. yabancı forum sitelerinde var. Benchmark: F3JP Benchmark ATI X1700 - Page 2 - NotebookForums.com teşekkürler.
9-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizmaco

arkadaşım kasası kalitesiz falan değil. hatta geyette sağlam diğerlerinkinden. bir çok arkadaş pavilion un tasarımı güzel ki gayette haklılar kasası asus dan daha kötü olduğunu söylüyor. görüyorsun ki bi kaç cevap üstte arakdaş toshibanın kasasından bahsetti. ev ortamı olarak söylüyorum; ısınma da ses de sıfır değil onu söyleyim. hdd çalıştığı zaman ses gayette geliyor. office ortamında veya düşük ses seviyeli yerlerde ses duymazsın. hiç ses yok diyen arakadaşlar sanırım böyle ortamlarda test edip söylüyorlar. ısınmada var. ben direkt derece olarak ölçmedim ama elimle hissettiğim kadarıyla ısınma farkediliyor. tochpad in sağında 25-30 gibi bişey. aşırı bişey yok. ki o sıra ben 30 gb dosyalarımı bu pc ye taşıyodum. belki ondan da yapmış olabilir. 3-4 saat sonunda böyle bi sıcaklık vardı. valla kimi ne ısınma var ne de ses var diyor onu bende merak ediyorum. nasıl olur ya hiç ısınmaması. kimik. belki benim laptop bozuk ha. nedersiniz. şirkete gidip bundan ses geliyo azıcıkta ısınıyo desem ne derler acaba. yok bişey kardeşim işte. fiyat olarak üst seviye bir laptop. geçen nfs yi best detail 1024x768 de oynamıştım harikaydı. bi tekrar gireyim grafik ayarlarına dedim. baktım grafik ayarı olarak maximum da varmış. bestten sonra 2 kademe yüksek. banamısın demedi. aynı hızla devam. kare atlama farkedemedim. bazı insanlar sorun yaşamış. zaten yeni bi laptop. haliyle herkes elektronik parçada şans vardır diyor. bende öyle diyim bari. teşekkürler.
10-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity

Alıntı:
Orjinalden alıntı: shipmaster

immortality kardeşim son durumla alakalı bizi bilgilendirmedin ne oldu halledebildin mi klavye işini?

Aynı problem bende de var hatta bir kaç arkadaşta da olduğunu duymuştum daha evvel problem muhtmelen sıkılmamış bir vidadan kaynaklanıyor hatta dikkat edersen sağ üs köşede de biraz daha olmakla bereber benzeri bir oynama/ses var. Ben de cihaz şu an için lazım olduğundan vermek istemedim ama izmirdeki servis 1-2 günde halledebilceklerini ne zaman istersem getirebileceğimi söylediler. (inşaallah fikirlerini değiştirmemişlerdir.). Yarın götürmeyi düşünüyorum gelişmeleri burada yazacağım inşaallah.

Kardes yeni gelismeleri sizlere aktariyimm..daha oncede bahsettigim gibi persembe gunu aksami laptop imi kargoya verip gondermi$tim... sabah hemen netsipari$i aradim laptop kendilerine gonderdigimi soyledem , ok dendi vs kapattik... ben aradan bi 3-4 saat sonra gelismeleri ogrenmek icin tekrar aradim o siradada benim laptop i yeni teslim ami$lar..ee dedim naaptiniz kontrol ettinizmi? yok dediler makine daha yeni geldi vs...peki dedim mutlaka bakin kendi gozlerinizle gorun... daha sonraa ee dedimm napicas simdi? netsiparisteki gorevli asus u aradiklarini durumu izzah ettiklerini ve asus un urunu 3-5 gunde yenisiyle deistirebiliceklerini soyledigini bana iletti...allaallaaa dedim daha dun ben gorustumm bana 1 ay dediler vsvsvs... ee dedimm sizin dediginiz gibi varsayalim(uzatmadim fazla) fakat ben 2-3 gune gidiyorum nasil yapicas? gorevli valla nasil yapalim bende bilmiorum dedi!! ee dedim o zaman siz bana kendi stogunuzdaki urunlerden birini gonderin asustan iadeyi daha dogrusu yeni laptop i zaten 3-5 gune alcakmi$siniz!... ve ekledim yanniz rica ediyorum urunu acin ve kontrol edin,klavyesi nasil vsvs birde bazi arkadaslardaan duydugum cd sorunundan bahsettim(bazi f3jp lerden f3ja cd si cikiyormu$) cd yide kontrol etmelerini istedim vsvs... gorevli cd onemli diil kii zaten iade durumuyla alakasi yok dedi cd(driverlar) internet ten indirilir zaten vsvs... alllaalllaaa dedim ben iade icin konusmuyorum boyle boyle bi durum varmis ne olursa olsun ben yeni bi laptop aliorum neden suruculerini netten vs indiriiim kendi orjinal cd si varken vsvsvs... neyse gorevlii simdii yeni bi siparis var onu size kaydirmaya calisicaz sizi aricaz falan dedii ii dedimm pekii...
kimsenin aradigi vs yokk dedim bari ben ariyim yine aradimm gorevliyee nooldugunu sordum, gorevli yeni notebook un geldigini benim icin kutuyu actigini ve klavyeyi kontrol ettigini soyledi..ve ekledi simdii klavyenin sag tarafinda daha tok bi ses var yanniz sol taraf sag taraf gibi diill, ama sizin iade laptop iniz la arasinda cok war,bu cok cok daha iyii amaa bundadaa boyle bisi war dedi ve ekledi.. ben bugun asusu aradim bu kutudan cikan notebook un klavyesininde boyle olmasi uzerine(acaba hatali bir partimi gonderilmis olmasi olasiligina karsi).. asus un dedigi bunun normal oldugu bunun tum f3jp lerde oldugu uretim hatasi olmadigi iste o kisimda islemci warmis oburtarafta yokmus bilmem bilmem ne yok hava sirkulasyonu oluomu$ vsvs,netsiparisde kendinden birseyler katarak: bu kendilerinin sattigi ayrica 3000 - 4000 $ lik hp dell gibi makinelerdede oluomus son derece dogalmis vsvsv istee biton komik seyler... iii dedimm eee? kisacasi bu durum normalmis ve tum f3jp lerde varmis ve iade gerektiricek bi durum deilmi$... ee dedim nasil simdii benim eski laptop ima kiyasla vs? eskisine nazarann cok daha iyi oldugunuu,eski urunde klavyenin de oynadigini kendisinde farkettigini bunda boyle bi durum olmadigini ama hissedilebilir derece oldugunu,ama kesinlikle rahatsiz edici bi durum soz konusu olmadigini icimin rahat olmasini soyledii... bendee iii dediiim ne diiimmm mademm kronik bi olay... birde cd yi kontrol edersiniz dedim peki dediler,daha sonra aksam kargoya verilmek uzere anlastik...bi aksilik olmazsaa yarin elimde olucak notebook... tabii geldiginde sizleride gelismeler konsunda bilgilendiricegim..arkadaslarr dualariniz yanimda olsunn [&:] insallah can sikici bi durum la karsilasmam yinee...

Bu arada bir arkadas bazi suruculerle ve 256+ 512 ramle(nedemek oluosa bu???)vsvs F3JP nin 3dmark 2006 da 5K gordugunu soylemis... gonul isterkii boyle bisey olsun ama bu bahsedilen deger f3jp nin su anda verdigi degerlerin 2 katindan bile fazlaa [sm=s18.gif] arkadasim biraz daha aciklayici olmaya calirsan seviniriz

Birde bi arkadasim dvd parasiylami kargo parasiyla mi vs vista 64 bite gecisin mumkun oldugunu soylemis,boyle bi durum varsada gercekten cok sevindirici... cunku elimizde 64 bit bir islemci varken neden 32 bit e hapsolalimm... yanniz bu bilgiye nasil ulastin dogruluk payi nedir,yapilmasi gerekenler nedir vsvs acarsan cok sevinirizz...

Arkadaslar hepinize saygilarr... gorusmek uzeree
11-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: shipmaster

immortality saolasın bilgilendirdiğin için kardeşim, bu garanti servis vb. mevzular çok önemli.
yalnız bu klavyeden gelen ses olayı için yukarıda da yazmıştım bende de var aynısı diye hatta sağ üst köşede de benzer bir ses var diye, aynı anda iki cihaz almıştık arkadaşımla onunkinde kesinlikle öyle bir durum yok benimkinde "çıpık çıpık" diye ses geliyor onunkinde öyle bir ses filan yok demek ki bütün asuslarda öyle filan değilmiş ki başka bir arkadaşımda daha var ona da sordum onda da yokmuş. Asus Netsiparişi yemeye çelışmış Netsiparişte seni, gerçi gideceğim diyorsun ama eğer imkanın varsa bu işte ısrar et.
AL STAR çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver