ASUS F3JP SORUNLARI
1-EKRAN PEK BAŞARILI DEĞİL
2-KLAVYEDE BAŞARILI SAYILMAZ
3-KAMERA PEK BAŞARILI DEĞİL
4-ISINMA VAR
5-OYUNDA TAKILMA OLABİLİYOR
6-AÇILIŞ YAVAŞ -KAPANIŞTA YAVAŞ
7-HDD TAKIRTILI OLABİLİYOR
8-DVD YAZMA AĞIR
23-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizmaco
shipmaster, dün akşam yaklaşık 15-20 tane dvd içini kontrol etmem gerekiyordu. başka bi pc ile test etmedim okuma hızını. hızına hızlı veya yavaş diyeme şu an çünkü yanlış yönlendirme olabilir. sadece şunu dicem. dvd yi görme hızı baya yavaş. yani dvd yi takıyorum baya bi zaman geçiyor karşıma içindekileri gelene kadar. rahat 15 sn oluyor. sende de bu varmı.
|
24-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: adnanturkoz
arkadaşlar ben kablolu internete bağlanmak istiyorum ama kabloyu takınca ekrana hemen bir mavi ekran ve yazılar geliyor okumaya fırsat kalmadan restart atıyor durmadan boyle oluyor kablolu internete bağlanamıyorum[X(][X(][X(][X(] acaba neden oluyor bir türlü bağlanamadım ne yapmam gerekli[sm=s16.gif][sm=s16.gif]
birde siz su anda hangi bios u kullanıyosunuz ben orjinal aldığım bios var hangisini tavsiye ediyorsunuz[sm=s18.gif][sm=s18.gif][sm=s16.gif]
teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum
|
25-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity
evet beyler uzun bi aradan sonra yine yaziyorum... su 1-2 hafta icinde f3jp ile iyice bi hasir nesir olma firsati buldum... gerekli tum iskence testlerini yaptim halada yapmaya dewam ediyorum!! [ ]sizlere yasadigim problemleri hosuma giden seyleri vs yaziyim dedim.. bu arada f3jp almak isteyenlerede belki yardimci,aciklayici olmu$ olurum...
Daha oncede bahsetmistim bana gelen ilk f3jp nin klavyesi gercekten problemliydi su anda kullandigim yani degisimden sonra aldigim f3jp de bu minimum duzeyde, eger ilk olarak bu makine gelseydi belkide farketmezdim bile amaa yinede hissedilebilir derecede.. bence yeni alicak arkadaslar bunu goz onunde bulundursun kontrol etsinler...bu arada ne olursa olsun klavyesi kaliteli degil!! [sm=s15.gif]
ekran konusuna gelincee ekran ve ekran parlakligi bence tatmin edici duzeydee,ki ben parlaklik olarak son seviyede bile kullanmiyorum, su anda 205 bios update i kullaniorum ve herhangi bir problemim yok...
makinenin isinmasina gelincee, isinmiyormu hayir isiniyor amaa rahatsiz edici seviyedemi bence hayir... yogun kullanimdan sonraa klavyenin ve kasanin sol tarafinda kalan kisimda bir isinma soz konusuu..amaa boyle performansli bir makinede okadari olucaktir.. normal sartlardaa 50 derece civarindaa,bazi iskence testlerinden sonra 85 e kadar cikiyor amaa bunu oyun oynayarak vs yapamazsiniz zaten!..
fan sesine gelincee fan sesii duyuluyor.. egerki cok sessiz bi yerde calisiyorsaniz,ozellikle super performance modundaa hissedilebilir derecedee,eger game yada office modunaa gectiginizde ses de fan seside ona gore azaliyor... bana kalirsa fan sesii kesinliklee ideal seviyede
hard disk e gelirsekk istee malasef hard diskimiz biraz sesli,sessiz bir ortamdayken rahatsiz edici olabiliyor..performansli bir hard disk amaa sesi malasef yuksekk..bazi arkadaslar ben ne hd nede fan sesi duyuyorum demislerr,bencee gece sessiz bir ortamdaa dinlesinler.. laptop in acilisindan itibaren ozelikkle hd sesinin rahatsiz edici boyutlarda oldugunu goruceklerdir.. ki ben artik alistimm,banaa da ses yokmus gibi geliyor,gecee cok sessiz olmadigi zamanlardadaa zaten pek duymuyorsunuzz...
wireless a gelincee bence son derece guclu bi cekim gucu var... hemen heryerdee bir kablosuz baglanti buluyor ve baglantiyi koparmadann hatta kaliyor..tabii bu biraz da benim bulundugum yerle alakali ama arkadasimin Packard Bell MX 65 nin ve yine bir arkadasimda olan Toshiba nin hangi modeli hatirliyamayacagim bulamadigi baglantilari buluyor... ben son derece wireless dan memnunumm
ekran kartina gelincee bekledigim gibii son derece performansli bi kac ince ayar , driver o.c. vs ile 3dmark 2006 da default ayarlarda 2800 gibi bir puan aldimm... tabii cok oynadim ettim vs amaa olsun hattaa su zamana kadar su 2 haftalik periyodda rahat bi 5. 6. formatini yemistir  tabii bununn baska sebepleride var onlarida yazicagimm
bu arada carbonu max ayarlarda her sey full hicbir kare atlamadann calistirabilior..bencee son derece yeterli bu aradaa ati tool ve omega driver lari kullaniorum merak eden arkadaslar olursaa...
Ses konusuna gelincee benim icin buyuk bir hayal kirikligi gercektenn,speaker lar gercekten vasifsizz!! [ ] f3jp yi almadan forumdaki bazi arkadaslarin sesden son derece memnun oldugunu okumustum amaa malasef ses gercekten kotu... ses seviyesi belkii fena degil amaa ses cok tiz ve doyurucu degil ne yaptim ne ettiysemm yok... yeni driverini da denedimm realtek hd audio yoneticisinden ince ayar yapmayida denedim,butun bios update lerini denedim vsvsv amaa malaseff ses bencee basarisiz...iyi bir kulaklikla deneme sansim oldu,bu sefer daha iyi bi sonuc elde ettim ses seviyesii son derece yuksek ses çikisindan amaa yineedee basslar cok basarili degil ama tatminkar.. en kisa zamanda guzel bi sistemlede denemeyi dusunuyorumm bakalim sonuc ne olucakk!.. bu arada ses cikisinin on tarafta olmasi gercekten cok gereksiz bencee cunku kablo insani rahatsiz ediyor!!! sizde ses durumu nasil arkadaslarr? zannetmiyorum ki memnuz olasiniz amaa yinede bi soriyim dedimm
kasaa kalitesine gelincee bencee kasa ve iscilik kalitesi vasatin ustunde ve basarili,kim ne derse desinn... bircokk laptop kullanma sansim olduu bencee gercekten yeterli duzeyde! bu fiyata bu ozelliklerde bu kasa kalitesi gercektenn cok iyi bana kalirsaa!
bu arada hediye mouse benim cok hosuma gittii, yukari assagi kaydirma tekerlegi oldugu gibi saga sola da ayni scroll la kaydirabiliosunuzz , ele guzel oturuo sirin ve guzel duruyor...
batarya yaa gelincee gercektenn son derece yeterli sanirim piyasada macbook larin disindaa en uzun batarya omru... 3 saatle 5 saat arasi son derece tatminkar!...
adaptore gelincee,adaptorr gercekten cok isiniyor hatta bunu makineyi ilk aldigimda sizlere soylemistim kimseden ses cikmamisti ama simdi goruyorumki bunun la ilgili problem yasayan arkadaslar bile varr...umarim bizim basimiz agrimaz adaptorle ilgilii...
bu arada optige gelincee ben son derece memnunum.. abarti bi sesii yokk ayrica hizlii okuyor diyebiliriz,bende yeni bir cd yi yada dvd yi tanima acma suresi 8 sn civarindaa... bu aradaa cok cizik cd leri bile okumasi hosuma gitii...bu arada 700 mb lik bir cd yi hd ye yaklasik 8 dk gibi bir surede kopyaliyor
ben memnunum optikten tabii sizlerde durum farkli olabilir yada beklentiler farkli olabilir bilmiyorumm
bu arada hd nin 150 gb kullanilabilir olmasinada biraz sinirim bozuluyor amaa yapicak bisi yok sanirimm 
bu arada touch padide atlamayalimm bencee touchpad harikaa tuslari olsun yuzey kismi , sekli, kullanisliligi olsun vs gercektenn guzell
kamerayaa gelelimm kamera gercekten bekledigim gibi degil malasef karanlikk,yeni driver iylaa sanki biraz duzelme varmis gibii amaa iyi bir oda isigina ihtiyac duyuyorr,cokda kotu degil amaa... vasatt diyelimm hatta vasatin altindaa
bu aradaa laptop la beraber gercektenn ise yaramayan birton program geliyorr...sirf bu yuzden bile format atip professional kurdumm... ilk once kendi media center cd si ilee format atip yeniden yuklemeyi denedim amaa sizdenn yukleme aninda driver cd sini istiyor bu bolumu atliyamiyosunuzdaa mecbursunuz yanii driver cd sini taktiginizda daa o butun gereksiz programlarii yukluyorr malasef ve butun bunlar nerdeyse 3.5 saat civarindaa suruyorr!!!...ben professional la ntfs ile bicimlendirip 50 ye 100 olarak boldum ve oyle kullaniyorumm... istedigim benim icin gerekli programlari yukluyorumm driver cd sinden ve laptop su anda gercekten cok stabil ve performanslii....
bu arada bluetooth driver inin yeni surumunu indirip kurmayi dusunenn sakin diyim amann nerdeyse 1 saat [ ] zatenn bluetooth un yeni driverini yuklemek gereksizdi ben oylesine bi deniyim demistimm... eski driverinin yuklenmeside epey suruyor amaa yeni driver gercektenn bi felakett... format atip yeni sistem kursam okadar uzun surmezz![ ]
bu aradaa aklima gelmiskenn... aranizda hic defrag yapan oldumu acabaa? hicbirsekilde c surucusunu birlestiremiyorumm sizde bir deneyin.. ne windows un kendi disk birlestiricisiyle nedee 2.parti bir yazilimlaa defrag tamamlanamiyor... sebebini gercekten cok merak ediyorum!!!...
bende en kisa sure icindee norton ghost u kurup image ini aliyim diorumm yoksa boyle olmicakk
kendi image inide sildim zatenn [ ]
iste boyle arkadaslar.. aklima bisiler geldikce yeni gelismeler oldukca yine yazicamm...
hepinize saygilar gorusmek uzeree
|
26-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizmaco
ImmoRtaLity kardeşim. neredeyse herşeyi yazmışın. bende seninle aynı izlenimleri yaşıyorum. dediğin gibi kamera vasatın altında. zaten en çok buna bozuluyorum. 1.3 mpixel diyolar ama... karanlık bi görüntü olduktan sonra 5mpixel olsa ne yazar. erkan kartı harika. hdd den ses gelmesi, ısınma seviyesi, adaptör ısınması da ve speaker daki yetersiz performansa kadar aynı. wireless i denemedim hiç. fırsat olmadı. bende 205 i kullanıyorum. ekran gerçekten harika oluyor öyle. omega sürücülerini bende kurdum ama fifaya girerken sorun yaşadım, bende sildim. ne gibi artısını gördün omega sürücülerinin. teşekkürler.
|
27-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: GILMOUR
Bu tuş sesi çok canımı sıkıyor.wasd tuşları alttaki metale vuruyor ufak ufak tam vidasınımı sıkmamışlar anlamadım gitti.Kullanırken içi boş tık sesini duymamamak için çok dikkatli basıyorum ama bazen o ses geliyor tabi milyarlık cihazın bu şekil kusurunun olması çok kötü .
Birde servise gitsemmi diyorum ama bu tuş kusurunu orada hemen halledebilirlermi?Orjinalliği gidecek diyede pek içim el vermiyor tüm notebookun içimi açılıyor acaba sadee tuş takımının tüm kapak açılmadan yapılmasını sağlıyacak bir vidalama sistemi yokmu?Daha cihazı alalı altı gün oldu gidip iade yapmaya da üşeniyorum bayağı uzak çünkü hem yeni alıcağımda da tuşların sorunsuz olma garantisi yok maalesef
|
28-
Alıntı:
İlgin için çok teşekkür ederim arkadaşım.
Ben inanamıyorum bu nasıl olur benden cihazı alan elemanın parmağında yüzük le notebook u alması bile büyük bir risktir.Birde bu adamların servisinde monitörün kafasını örtecek zarar gelmeyecek şekilde saracak hiç mi kılıfları yoktur?
Bu nasıl global garanti mantığıdır.Bir usta arabayı yaparken bile koltuğa oturmadan önce kılıfı geçirip önlemini alıyorda Dünyaca ünlü bir markanaın Türkiyedeki tek temsilcisi olan Asus Türkiye böyle hor bir şekilde servis hizmeti veriyor.Belliki aleti bir o yana bir bu yana çevirirken monitör camını sütrmüşler 5 -6 cm bir çizik ufak tefek olsa neysede bu çok ayıp bir hizmet şeklidir
Birde nasıl Zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar inanamaszınız Efendim ben farketmeden bunu yapmışım Ben alet çizilmesin diye çantaya bile koymaya kıyamazken adamlar hem kasasını çizmiş hemde güzelim glare ekrana imzalarını atmışlar.
Yaptıkları çok ayıp çok beni orada memnun edeceklerine bu şekilde yollamalarını kınıyorum
Birde Bostancıdan direk Çamlıcaya gittim araya aracı girmeden teslim ettim oracıkta ilk elden çizildi gitti güzelim alet
Birde yaptıkları tuş işlemide çok kaba kenarlardan kanırtmak suretiyle tuş takımını oturtmaya çalışmışlar tuş takımı çerçevesinde del tuşunun hemen üstündeki plastik kalkmış birde diğer kenardaki esc tuşunda katırtı şeklinde ses gelmekte.
Siz siz olun sakın böyle ufak şeyleri kafaya takıpta cihazı işini bilmez elemanlara emanet etmeyin yada monitör kafasına koruyucu ile kaplayıp emanet edin |
29-
[quote]Orjinalden alıntı: fmc34
GEÇMİŞ OLSUN.
bendede aynı klavye sorunundan var. hatta burada bunu ilk yazan bendim. ondan sonra herkesin haberi oldu.
fakat ben servise falan götürmedim. yıllar önce çok kaliteli bi telefonu vermiştim basit bir sebepten dolayı servis aynen sende olduğu gibi çizip geri vermişti. çok üzülmüştüm. benimde korktuğum senin başına gelmiş.
afedersiniz öküz gibi adamları çok hassas aletleri tamir etsin diye oraya koyuyorlar. inşaatta amele bile yapmam ben bunları. nedir bu kardeşim bizim kalitesiz sevislerden çektiklerimiz...
Alıntı:
Sağol gözüm gibi baktım 6 gündür tozunu almıyordum ekranı çizilir diye yaptıklarına bak şunların çok sıkıldım bugün keşke ama keşke hiç gitmeseydim oraya tertemiz cihazımı resmen ikinic el yaptılar hala inanamıyorum hay ben bu tuş takımını yapanın
Bu arada ben Çamlıca daki Asus servivine gittim |
30-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Sa!LoR
Bende F3JP ailesine katıldım bugün. Ankaradan hızlısistem bayisinden bi tanıdık aracılığı ile aldım. Satın almadan önce telefonla görüşüp özellikle klavyesini kontrol edin öyle gönderin dedim sol alt ve sağ üst köşedeki tuşlarda bi sorun yok sadece enter ve boşluk tuşu oynuyo biraz tıklayınca ses çıkarıyo ama bunlar içinde göndermek saçma olur ki yazılanlarda ortada zaten. Makina şarjda şimdi gece açıp kontrol edicem.
|
31-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity
baba aynı sey bendede war ozellıkle bilgisayarı kapatırken zcf bilmemneyi sonlandır demek zorundasın,o ne zaten anlıyamadım bende gıcık oluyorum,bazende taşınabilir aygıtı kapat diyor...pfff [sm=icon_ohmygod.gif],yanlız xp professional da böyle bişi yapmıyor!.. Aklıma gelmişken sorunu cevaplııyım ben sadece asus un kendi yazılımlarından power4gear ve splendid i kullanıorum birde atk vsvs bişiler war onu zaten kurmaya mecbursun okadar...diğerleri bana kalırsa gereksiz programlar.. Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr_zs
selam beyler canımı cok sıkan bir sorunum var bilgisayarım gec acılıyor ve gec kapanıyor bu canımı cok skyor.birde kapanırken her defasında simdi sonlandır demem gerekiyor acaba neden.Bilgisyarın acılma ve kapanma hızını artırmam icin ne yapmam lazım lutfen yardımcı olun gereksiz progmlar neyse onları kadırayım ama hangisi gerekli hangisi gereksiz onuda bilmiyoruz ki yardımlarınız bekliyorum | |
32-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: adnanturkoz
yaa arkadaşlar bende elestirmeyi fazla sevmiyorum ama
bir türlü ısınamadım bu asus f3jp modeline o kadar para verdik adamlar kasayı tam oturtamamıs ne bilim tusların bazıları tak tuk ses cıkarır
ekran dişlerinden biri oburunden erken girer ve klik klik diye ayrı iki ses duyulur
dvd si cıktığında cok esneme olur cd takıcaksın takarken yarım santim esniyor diyer latoplarda ben böyle birsey gormedim hic esneme yok benimki yarım santim esniyor yani asağı dor gidiyor
ne bilim ısınamadım
donanim cok iyi doğru ama tam kasayı oturtamamıslar
elime alıyom sağı esniyo solu esniyor ekranın ustune az cokuyonuz lonk içine gocer gibi oluyor bi toshiba ve dell cokturuyon tas gibi
neyse artık ısınmak için yanında ates yakarız
|
33-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: scborner
benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor..çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor..bu durum sizdede varmı?ve bu durum problem yaratırmı????.
arkadaşlar bu soruyu belki 4. sorum olacak kimse cevap yazmadı...
biri cevapyazsın lütfen...
öyle yada değil lütfen cevap yazın ona göre bende servise göndereceğim
[font="Arial"][/font]
|
34-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: scborner
kalvye sorunu benim arkadaşta da var hemde onun klavye daha esnek AMA benim esneyen bölgedeki gelen çıt sesi onda yok...İlk başta çok rahatsız ediyodu ama simdi alıştım ben...Hemde yazması çok rahat aslında...Ben bilgisayarımı seviyorum beyler,kim ne derse desin..Şu an performans bakımından sayılı laptoplardan birisi [:'(][ ]
|