Konu
Eski 30-04-07, 05:07   #109 (permalink)
menejer
New Member

menejer Avatar

Katılım tarihi: 30.04.07
Nereden: istanbul
Re: Windows MObile 2003 Kurulumu

Alıntı:
tansu tarafından iletildi. Mesajı göster
Windows Mobile 2003 Kurulumu

Evet arkadaşlar şimdi aldığımızda üzerinde 2002 versiyon Windows yüklü olan MPX200 telefonlarımızı 2003'e çeviriyoruz. Öncelikle başınıza iş açmaktan korkuyorsanız hiç girmeyin bu işe. Ancak şunu bilmelisiniz ki birçok yeni program 2002 de çalışmıyor, opera web tarayıcı, f-secure, kasperky anti-virus gibi.
İkinci bilmeniz gereken konu; bütün bilgilerinizi yedeklemelisiniz. Bunu da zaten telefonla gelen CD yardımıyla yapabiliyorsunuz. Çünkü yeni işletim sistemi kurulurken bütün diski siliyor.
Üçüncü önemli konu ise, yeni işletim sistemini kurarken telefonunuzun tamamen şarj edilmesi gereklidir. Bizzat tarafımdan yaşandığı için söylüyorum, telfonunuz işletim sistemi kurulurken ne kadar şarj edilmişse, yeni işletim sistemi açıldığında, maximum şarj olarak o seviyeyi hatırlıyor ve hemencecik bitebiliyor. Bu yüzden işlemi gerçekleştirmeden önce halk arasında kullanılan deyimle “şarjı fulluyoruz”

Evet, yedeğimizi aldık, 2003 romumuzu indirdik, şarjımızı olabildiğince doldurduk.

Şimdi download ettiğimiz zip dosyasını bilgisayarımızda istediğimiz bir yere açıyoruz. PCUpgradeWizard ı, setup.exe yi çalıştırarak kuruyoruz. Telefonumuzu kapatıyoruz.Ve menu tuşlarının sol tarafına basılı tutarak usb kablosunu takıyoruz.

Click the image to open in full size.

Dıng, eğer daha önce yüklemediyseniz usb driver yüklemeniz için, yeni donanım bulundu sihirbazı çıkıyor. Driver'ı kendimiz yüklemeyi istiyoruz ve driver bulunduğu yer olarak zip dosyasını açtığımız directory'yi gösteriyoruz. (smartfon.inf dosyasının bulunduğu yer.) Driver kendiliğinden yükleniyor bu durumda.

Bundan sonra pcupgradewizard'ı çalıştırıyoruz, ordan Rom'umuzu seçiyoruz. Ve yüklenmesini bekliyoruz.

Yaklaşık 5-6 dakika sürüyor yüklenme, ve toplam iki kere yüklemiş biri olarak ilk açılışın oldukça uzun sürdüğünü söylemeliyim. Bu yüzden telefonunuz açılmıyor sanıp naaptım ben falan demeyin. Bekleyin açılacaktır.
Güle güle kullanın,
2003 yükledikten sonra, daha önce kullanamadığınız bir çok programı da yüklemek isteyeceksiniz muhtemelen. Ve telefonunuzun dayanma süresinin kısalmasının en büyük sebebi bu olacaktır. Tabiiki 2003 de 2002 ye nazaran daha fazla uygulama barındırdığından telefonunuzun biraz daha az dayanması normaldir. Benim 4*5 gün dayanan 2002, 2003 ile birlikte, eğer devamlı IRDA çalıştırıp birşeyler yüklemzsem ve ya devamlı film falan izlemezsem 3 gün dayanıyor şu anda. Film zaten izlemiyorum ama IRDA yı çok kullandığımda bir gün dayandığı da oldu.

Tekrar ediyorum, 2003 yüklediğinizde;
Telefonunuzun garantisi kalkacak,
Bilgileriniz uçacak bu yüzden yedekleme yapın.
Son olarak da yükleme yaptığınız andaki şarjınız, maksimum şarj olarak belirlenecek, bu yüzden de yükleme yaparken şarjınızı tamemen doldurmayı unutmayın

Sevgiler

Not: 2003 Rom'u microsoft tarafından, "dağıtılan" bir yazılım değil. Sadece cihazlara yüklenmiş bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bu yüzden forumdan 2003 Rom'unu istemeyiniz. 2003'ü megaupload a koydum isteyen benden PM vasıtası ile istesin..
2002 yi de koyuyorum, eğer 2003 yükleyenlerden garantiye götürmek isteyen olursa 2002 geri yüklemek zorunda kalacaktır.
Verdiğiniz bilgiler çok güzel benim oğlumda 2 ci el bir adet MPX200 almış ama yedekleme yapamıyorum ve aldığın telefonu 2005 yapmak istediğimde yapamıyorum sebebi ise bizde tahmin edeceğiniz gibi Cd yok sadece kablosunu bulabildim bu konuda yardımcı olursaız mutlu olacağım ama şunuda belirteyim aslında güzel cihaz yardımlarınız ile dahada iyi olacağına eminim

Not: forumda arattırdım bulamadım yada yanlış isimle aradım
menejer çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver