Alıntı:
mafit tarafından iletildi.
bir soru da ben sormak istiyorum. cevaplayabilirseniz sevinirim. çalıştığım okulda 100ü geçkin bilgisayar var. yanlış hatırlamıyorsam zyxel 660R idi modem. bant genişliklerini ayar |
660 modelini 100 bilgisayar için önermem bu tarz yerler haliyle networktür ve daha kapsamlı ve güçlü cihazlara ihtiyaç duyar. birkaç yerde zywall 70 kurmuştum. bu cihaz hem bir router hemde bir firewall, şuan aklıma gelen özellikleri, content filter, antispam, antivirüs, saldırı önleme ve IDP, bant genişliği , statfull firewall, 100 adet VPN vs vs. Bu cihazın ençok content filteri hoşuma gidiyordu 50 ye yakın kategoride seçmeli bloklama yapılabiliyordu, msn ve chat programlarını bloklayabiliyordu, bant genişliği kontrolu için bu cihazı önerebilirim, birde bu cihazda 4 yada 5 adet dmz iki adet WAN portu ve 1 adet de LAN portu vardı, ben en son iki tane hattı cihaz üzerinde birleştirip yük dengelemesi yapmıştım. Teknik anlamda cihazı fazla iyi bilmiyorum ama çok gelişmiş bir cihaz olduğunu biliyorum bizim çevrelerde genelde bu cihazı kullanıyorlar. Öneri olarak bunu önerebilirim. bunun birde bir alt modeli vardı zywall 5 oda 40 50 kullanıcı için aynı özelliklere sahip bir firewall. vaktim olsaydı zyxel in sitesinden bakıp seni aydınlatabilirdim fakat beni madur gör bu seferlik sen bak.