Konu
Eski 09-05-07, 17:58   #3 (permalink)
hargun
Member

hargun Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.08.04
Nereden: ist
Re: network problemi yardım !

Alıntı:
alierkanimrek tarafından iletildi. Mesajı göster
İnternet konusunda DNS adreslerini bi kontrol edin 195.175.39.39 ve ...40.

Ama yazıcıyı görememe problemi local ağla ilgili bir sorun, aynı anda bazı makineler internete çıkıyor bazıları çıkamıyorsa yine local bir sorun.

Problem birden mi ortaya çıktı, yoksa zaman zaman yaşanıyordu son zamanlarda çok mu arttı?

Birden ortaya çıktıysa virüslerden şüphelenilebilir, artan bir sorun ise altyapı elemanlarını gözden geçirmek lazım, switch, kablolar vs. Bir de kablosuz ağa dışarıdan birileri dadanmış olabilir, şifre vs. değişikliği yapın.

DNS adresi olarak 195.175.39.39 kullanıyorum. Problem son 1 aydır var, yani birden bire ortaya çıkmadı. 16'lı bir HUB ile wireless olmayan makineleri SWITCH'e bağladım ( switch girişlerinde problem olabileceğini düşünerek). Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm ve ayarları tekrar yaptım. Dün hiç bir problem yoktu. Fakat bu gün yine kopmalar yaşamaya başladık nette. Modem'den kaynaklanan bir problem olabilme ihtimalini düşünüyorum. Telekomdan kaynaklanan bir problem olabilme ihtimali de var tabi ama adamlar kalkıp da sorun bizde demezler. O yüzden uğraş dur. Teşekkür ederim.