Konu
Eski 15-05-07, 12:14   #65 (permalink)
engink1976
New Member

Katılım tarihi: 19.02.07
Nereden: Türkiye
Re: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Sayın Abbas Bey

Biz iş yerinde Zyxel Prestige 652 serisi 4 portlu modem ve 4 adet switch/Hub ile (16'lı) yaklaşık 50 bilgisayar ile internete bağlanıyoruz(ADSL bağlantı hızı 512 KB).Bizim bazı sorunlarımız var; eğer yardımcı olursanız çok seviniriz.

Modem kendi kendine resetleniyor, bazen de çok ama çok yavaşlıyor.Ağda çok fazla virüs var.Bu problemler artınca tüm bilgisayarlara sabit IP verdim(192.168.1.2 ile 192.168.1.52 arasında) modem ayarlarını da şu şekilde ayarladım.192.168.1.2 den IP almaya başlayacak ve 52 adet IP alınabilecek.Bu ayarları yaptım ve modemin şifresini değiştirdim.Ancak biraz zaman geçtikten sonra tekrar modeme girmek istediğimde şifrenin değişmiş olduğunu gördüm.Sanıyorum ağdaki virüsler modemin şifresini değiştiriyor.Bilgisayara format atıp modemi resetleyip
tekrar ayarları yaptım şifreyi değiştirdiğimde ise yine kendiliğinden modemin resetlendiğini gördüm.Şu soruların cevabını arıyorum.
1)Virüsler modemin şifresini çözmeden açık portlardan bi şekilde modeme girip reset atabilirler mi?
2)Modem menüsündeki reset özelliğini kapatabilirmiyim veya modemin içindeyken ayrıca bir şifre koyabilirmiyim?
3)Modemde tüm portlar açık hangi portları kapatırsam daha güvenli oluruz?
4)Modemin firewall özelliğini nasıl kullanabilirim?Bunu kullanırsam virüslerin modeme girmesini engelleyebilirmiyim?

Yardımlarınız için size diğer arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
engink1976 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver