Konu
Eski 24-05-07, 22:49   #1 (permalink)
Rockford Fosgate
V.I.Member

Rockford Fosgate Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.04.06
Nereden: İzmir-KSK
Arrow Tj07 Kasa İncelemesi

Evet arkadaşlar bu yazmızda Silverstone un TJ07 model kasasını inceleyeceğiz.

Kasamızın Özellikleri:

Materyal: 4.0mm ~ 8.0mm arası dış çerçeve 2.0mm alüminyum yapı
Desteklenen anakartlar: SSI, Extended ATX, ATX, Micro ATX
Sürücü Yuvaları: -7 adet 5.25
-6 adet 3.5
Soğutma Sistemi:

Üst: 2 x 120mm egzoz fanı, 1200rpm, 21dBA maksimum
Arka: 2 x 92mm içeri, 2100rpm, 23dBA maksimum
Alt: 2 x 120mm içeri, 1200rpm, 21dBA maksimum

Genişleme Yuvası: 7 adet
Front I/O Port: USB2.0 x 4 -IEEE1394 x 1 -Audio x 1 ] -MIC x 1
Güç Kaynağı: 2 Adet Opsiyonel ATX ya da tek sanayi tipi güç kaynağına kadar destek(Tek Güç kaynağıda elbette kullanılabilir)
Net Ağırlık: 12.9kg
Boyutlar: 220 mm (W) x 560 mm (H) x 565 mm (D)

Kutu içeriği:
- TJ07 kasa
- Anakart için gerekli montaj vidaları
- Kullanma kılavuzu
- Yatay PSU takma aparatı
- Çift PSU kullanma kablosu

Bügün saat 10.30 kapının çalmasoyla uyandım.Karşımda UPS kargo görevlileri kasamı getirmişti.Tabi çok mutlu olsamda uyku sersemi olayı kavramaya çalışıyordum biggrinking:

Kasamızın kutusu gerçekten baya bir büyük Stacker ın kutusundan baya bir büyük geldi bana.Kasamızın kutusu:

Yandan görünüş:

Kasamızı gizlendiği yerdençıkartma vakti geldi Kutunuun içinde çok güzeş bir ambalaj yapılmış

Kasamız pencereli model ve siyah.Orjinal pencereli olması ayrı bie güzellik ve çok şık

Kasamızın arkasında 2 adet 92mm içeri üfleyen fan- üstünde ise 2 adet 120mm egzost fanı bulunuyor.

Kasanın malzeme kalitesi gerçekten çok üst düzeyde.Kullanılan aluminyum kendini belli ediyor.Aynı şekilde kullanılan fanlarda çok güzel hava üfliyor ve gerçekten sessiz.Bu konuda size garanti verebilirim
Kasamızın en güzel özelliklerinden biride vidali sisteme sahip olması.Bildiğimiz gibi kasaların %95 i Perçin kullanıyor ve kasayı dağitmak için perçinleri kırmanız gerekiyor.Silverstone burada biz moddderları düşünerek kasayı bizlere resmen ''Buyrun Modlayın'' demiş Kasamızın ön yüzü:

Kutunun içinden Kullanma klavızu anakart için gerekli montaj vidaları (ki bunlar bile aluminyum) PSU yu yatay yerleştşrmek için gerekli plaka ve çift PSU kullanmak için gerekli aparat çıkıyor

Kasanın arka yüzündede aynı malzeme kalitesini görmek mümkün kasanın heryerinde bu kalite korunmuş günlük kullanımda görülmeyecek yerler bile.

Alt bölmede bulunan HDD gözleri akıllıca tasarlanmış.İstendiginde çıkartılabilyor.6 adet HDD yi kolayca yerleştşrmek mümkün.Ayrıca Silverstone burayada 2 adet HDD lere üfleyen çok sessiz 120mm fan yerleştirmiş.

Yuvanın çıkartılmış hali:

Anakart tablası kızaklı yapılmış bu sayede anakart montajı için kolayca çıkartıp masamızın üstünde montajı yapabiliyoruz.

Not:Resimde görülen fanlar benim kendi fanlarımdır.(Enermax 92mm mavi led)