Alıntı:
toshak tarafından iletildi.
Bende de telekomun veridigi zyxel modem var ve web arayüzüne erişemiyorum fakat eskiden böyle bir sorun yoktu ve şu an modemi baştan yüklemye çalışırkende telnet baglantı hatası veriyor.Şu an ben modeme sabit ip almıştım şimdi tekrar otomatik ip al seçeneğii işaretleyip bir de öyle modemi baştan kurmaya çalıştım yine en başta ip adresiniz değişcek diye bir uyarı geldi bunu onayladıktan sonra biraz daha devam edip telnet baglantı hatası verdi yie en son port açarken bu sorunla karşılaşmıştım.Yukarda sayenizde güzel bi döküman oluşmuş umarım benim sorunumu da çözebiliriz saygılar... |
telnet bağlantı hatasının nedeni şudur.
kolay kurulumu çalıştırdığında program modeme telnetten bağlanır ve senin girdiğin ayarları modeme aktarıp ayarları kaydeder. Eğer program modeme telnetten erişemezse haliyle bu hatayı verir. O halde biz bilgisayara taktığımız bir cihaza telnetten erişemiyorsak bunun nedeni ya bilgisayarımızın IP ayarlarında sorun vardır yada bilgisayarımızdaki bir güvenlik uygulaması bizim erişimimizi kısıtlıyordur. veya (vista kullananlar için) PC de telnet servisi yüklü değildir.
Senin yapman gereken, bildiğim kadarıyla CD lerin içinden detaylı Türkçe kurulum klavuzu çıkıyor. O dökümandan yardım alarak cihazına WEB arayüzünden bağlanarak ayarlarını yap.
Web arayüzünden erişmek için bilgisayarının
IP yapılandırması doğru olmalı ve
explorer ayarlarında 192.168.1.1 nlu siteye erişim izni kısıtlanmamalı.
kolay gelsin.