Konu
Eski 03-07-07, 20:24   #51 (permalink)
asri
New Member

Katılım tarihi: 03.07.07
Nereden: İstanbul
Ynt: Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

Merhaba arkadaşlar,

Acronis ile ilgili bir kaç bilgi de ben veriyim.Bu bilgiler kendi acronis testlerimden alınmış sonuçlardır. Tüm işlemlerde Acronis True Image 9.1 server sürümü ve Universal eklentisi kullanılmıştır.

1- Acronis, harddisk ve donanım bağımsız olarak her türlü hdd den her türlü hdd ye ve her model pc den her model pc ye dönüşüm sağlıyabilir.
a. Yaptığım testler. Farklı model ve farklı boyutdaki hdd ler arası image aktarımını destekliyor.
b. Toplama ve SCSI hdd 80 hdd olan bir PC deki Win 2003 server image alıp. Raid5 'i olan IBM server'a döndüm ve sadece ethernet kartı ile bir iki driver yükledim sorunsuz çalıştı.
c. Win2000 prof. işletim sistemi olan Dell marka bir pc den aldığım image'i Toplam bir P4 makinaya aynı ethernet kartı ile birlikte döndüm sorunsuz çalıştı.
d. IBM server dan aldığım image'i AMD 64 bit toplama PC ye döndüm ethernet driver ı tanıttım sorunsuz çalıştı.

2- Acronis, dizin- dizin, dosya-dosya , bölüm-bölüm yada full hdd olarak istenildiği şekilde yedek yada image alabilir.

3- Acronis, aldığı imagelerin içeriğini restore sırasında folder seçilirse gösterebilir ve o aşamada isediğiniz dosya yada dizinleri orjinal yada farklı bir yere açabilirsiniz.

4- Acronis, kendi açılış cd ise boot edildiğinde, sistemde DHCP var ise diğer PC leri bulur ve paylaşımlarında yedek alabildiği gibi ordan image leri de dönebilir.

5- Acronis, usb diskleri tanır ve cd ye yada dvd ye yazmaya gerek kalmadan usb diskleri üzerinden işlem yapabilirsiniz.

6- Acronis, boot cd yapmadan PC yada server çalışırken image alabilir. Zamanlanmış görevine tanımlama yaparak her akşam image aldırabilirsiniz.
Özellikle server larda çalışırken image alınacaksa slq server ın stop edilmesinde yarar var. Replicasyon olan bir sistem de image alındığında ve bu image geri dönüldüğünde sayaç lar ile ilgili bir hata verebiliyor. Bu sorunu sql stop edip image alarak giderebiliryorsunuz.

7- Bazı usb diskler de hdd nin büyüklüğüne göre 7-8 saat gösterebilir. Bu tür durumlarda network deki bir makinaya image i almak bu süreyi oldukça kısaltıyor.

8- Benim şu an için aldığım image lerin oluşan dosyalarının en büyüğü 70 gb , en küçüğü de 9 gb.

9- Çok çok önemli hdd lerinizi image aldıktan sonra acronis menüsündeki verify seçeneği ile alınan dosyanın doğruluğunu mutlaka kontrol ettirin. Acronis in şu ana kadar hatalı image aldığını görmedim, ancak yine de tedbiri elden bırakmamak lazım.

iyi çalışmalar.
asri çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver