Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar İyi günler..
Ben bir müzisyenim ve de bir ev-stüdyom var. Ancak, bilgisayarımdan memnun değilim çünkü gürültülü çalışıyor. a7n8x-e deluxe kullanıyorum şu an, 1gb ramim var, amd athlon +2500 işlemcim var yanılmıyorsam.. "asus geforce ti 4200 with agp8x" da ekran kartım oluyor sanırım..
Almak istediğim bilgisayarın oldukça sessiz çalışması gerekiyor.. çünkü kaliteli bir mikrofon ile kayıt almaya çalıştığım zaman, bilgisayarın gürültüsü de kayıta ekleniyor, bu da doğal olarak kayıtta istenmeyen birşey...
Hard diskim var, güç kaynağım var, modemim var, firewire ile bağladığım pro bir ses kartım var, dvd'im var, yani bu saydıklarıma para harcamayacağım. cdrom da almam yani çünkü nasılsa dvd'im var.
kasa, anakart, işlemci, bellek ve ekran kartı almam gerek.. maksimum 700-750 dolar civarında bir bütçe ayırdım bu konuya..
anakart araştırdığımda, sonraki seneleri de düşündüğüm için, quad-core desteklesin istiyorum.
gigabyte 8I965P-DS4
gigabyte 8I965P-DS3
gigabyte GA-965P-DS4
GIGABYTE 965P-DS3P FSB1333
modelleri arasında karar veremedim
bazısının veriyolu hızı 1333/1066/800/533MHz, bazısı 1066/800/533MHz
bunların arasında çok büyük fark var mıdır?
ve de ds4 modellerinde bakır soğutma var. Bilgisayarın sessiz çalışması için büyük bir etken midir bu bakır soğutma? Silent pipe da sessiz çalışmada büyük bir rol oynar mı?
bunlar dışında fansız bir ekran kartı gerekli.. çok fazla oyun oynayan birisi değilim, maksimum oynadığım oyun warcraft 3 frozen throne'dur.. Bir de worms undersige var, onu da çalıştıramadım şu anki bilgisayarımda. ekran kartım da fansız ve bu oyunları çalıştıracak olması gerekli. pek birşey bulamadım bununla alakalı. yardımcı olabilir misiniz?
kasa ve işlemci tavsiyeleriniz ne olur? sessiz ve sorunsuz çalışması benim en öncelikli hedefim..
Yardımlarınızı bekliyorum.. |