| Cevap: Tübider ve HWM Türkiye'nin CPU'sunu tasarlıyor !!! Merhaba,
Aldığım özel mesajlardan anladığım kadarı ile bu konu sanırım yanlış anlaşılmış.
Öncelikle bu bir eğitim projesi, sadece eğitimi daha zevkli bir hale getirmek ve bir teşfik olması için bir yarışma havasına büründürülmüş durumda.
Kimse sizden modern işlemci mimarilerine benzer şeyler geliştirmenizi beklemiyor(bu zaten olanaksız)
Demişsiniz ki biz ne yapacağız? Siz sadece modern işlemcilerin atası olan mikro işlemcilerin bir imitasyonunu yapacaksınız. İşin özü bu aslında. Dünyayı yeniden keşfedemezsiniz ... Çoktan keşfedildi biliyorsunuz.. Siz sadece keşifte kullanılan en mantıklı yollardan birini aynen takip ederek öğreneceksiniz o kadar.
Evet FPGA(field-programmable gate array) ler ile mikro işlemci birimlerini hatta kendisini bile taklit etmek mümkün.. bu tarz yaklaşımlarda bence mübah. Niyazi beye danışırız.
Proje ortaya koymak isteyenler bana bildirirse onlara bir proje açarım.. Tüm aşamaları oraya girerek devam ederseniz takip ve gerekirse yönlendirmede kolay olur..
Bu çok uzun soluklu bir proje, hep birlikte öğrenerek gideceğiz sonuna kadar. Sanmıyorum ki aramızda daha önce mikro işlemci tasarlamış birileri olsun.. En fazla aramızda mikro işlemci mimarileri hakkında dersler alanlar olabilir... |