Konu
Eski 12-12-07, 15:02   #11 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
 
ICEEXOL Avatar
 
Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Mesaj: 1.303
Ynt: Windows Vista Service Pack 1 Türkçe 32 Bit ve 64 Bit

Vista ile yaklaşık 1 seneyi aşkın süredir beraberim.SP1 izlenimlerimi aktarmak istedim.

*Dosya kopyalama sırasındaki stabilite sorunu ortadan kalkmış.Üzerine %25-40'lık bir performans artışı sağlanmış.

Az önce 680 MB'lık bir filmi D sürücüme kopyalayarak ufak bir test yaptım.6000 no'lu sürümde ilk önce boyutu hesaplama aşamasını beklemek zorunda kalıyordur.Ki bu süre içerisinde Windows Explorer yanıt vermekte zorlandığı için sıksık oturumu sonlandırmak zorunda kalıyorduk.Fakat SP1 'in ardından az önce bahsettiğim gibi bir sorun kalmamış.En azından %25-40 arası bir performans farkı yaratılmış diyebilirim.İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda bunu gösteriyor.

*Resim dosyasından video dosyasına geçişlerdeki takılma problemi ortadan kaldırılmış.Özellikle resimlerin açılış sürelerinde iyileştirmeler yapılmış.

Vista ile beraber gelen resim görüntüleme aracı ile dosyalar arasındaki geçiş sorunu ortadan kalkmış.Mesela,bir klasör içerisinde aynı anda resimlerim ve birkaç adet video oluyordu.Resimlerin ardından videolara geçmek istediğimde uzun bir süre yine Windows Explorer yanıt vermekte güçlük çekiyordu ve doğal olarak işlemi sonlandırmak zorunda kalıyordum.

Kapanış ve açılış süreleri hakkında yorum yapamayacağım.Çünkü kullandığımız programlar,donanımlar vs vs gibi farklılıklar var.Temiz bir kurulumun ardından 6000 ve 6001 sürümleri arasındaki farklı anlamanız daha kolay olabilir.

Ek olarak,daha önce çıkarılan tüm yamalar ve yine windows update üzerinden yüklediğiniz microsoft onaylı sürücüler pakete eklenmiş.DX10.1 ise henüz DX Tanı Aracında gözükmüyor.Final sürüm ile beraber belki görebiliriz.
ICEEXOL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver