Konu
Eski 09-01-08, 02:45   #12 (permalink)
kolistavra
Rookie Member

kolistavra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.01.08
Nereden: istanbul
Ynt: 64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı?

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var;
Vista 64 Bit kurdum. Hiçbir sorun yok makinede. Yanlız ofis 2007 yükledim ve sonrasında da FrontPage2003 yükledim. Bu kombinasyon çalışmaz diyenlere hemen yanıt vereyim, çalışır. Fakat bütün kurulumlar başarılı bir şekilde kurulduktan sonra FrontPage'i çalıştırdığımda "FrontPage özellikleri yükleniyor" gibi bir kurulum penceresiyle karşılaşıyorum. Yaklaşık 3-4 saniye kurulum yaptıktan sonra açılıyor ve çalışıyor program sorunsuz. Bu kurulumu neden yaptığı konusunda hiçbir fikrim yok. Çözemedim... Kaldırdım, yeniden yükledim, onardım... yok düzelmedi. Hatta sırf kayıt defteri bozulmuş olabilir diye hemen diskin yedeğini aldım ve yeniden vista kurulumu ve sonrasındada ofis kurulumu yaptım; sonuç gene aynı!!! Sadece hizmetlerden "windows installer" i disable edince sorun olmuyor ama buda çözüm değil biliyorsunuz. Güncellemelerde eksiksiz tamam. Bütün neden olabilecek uygulama ve servisleri de denedim; en azından öyle sanıyorum... Sırf sorun yazılımlardan mı kaynaklanıyor diye başka bir makineye daha aynı sistem (vista 64 bit) ve aynı programları kurdum. Aynı güncellemeleri yaptım ve denedim. Sorunsuz çalıştı!!! İki makina farkı ne diyeceksiniz. Sorun çıkan makina piyasadaki en son donanım ürünleri ile toplandı. Vista 64 kurunca makina xp den kat kat daha hızlı çalıştı. O konuda bir sorunum yok. Fakat yukarda bahsettiğim soruna kafayı takmış durumdayım. Deneme yaptığım makinelerdeki tek farklılık ekran kartlarında bu arada. Sorun çıkartan makinede DirectX10 destekli 8800GTX var. DirectX farklılığından dolayı olamaz herhalde. O zaman bilgisayar konusunda hiçbirşey bilmiyorum diyeceğim yani... FrontPage ile directx arasında herhalde böyle bir evlilikdışı ilişki olamaz sanıyorum... Kısaca Frontpage geri zekalısını her çalıştırdığımda bişeyleri instal etmeden neden çalışmadığı konusunda fikirleri olan ve çözüme katkıda bulunabilecek arkadaşlardan yardım alabilirsem minnet duyarım...
kolistavra çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver