arkadaşlar vista home premium yuklu sistemimde çok acaip bir sorunla karşılaştım normalde sistemde bir sorun yok ama oyun oynarken birden ekran donuyor dvi sinyal yok diyor ekran kartı görüntü göndermeyi kesiyor bekledikten sonra bekleme süresi belli değil ama uzun sürüyor ve ekran yeniden geliyor ve şöyle bir hata mesajı yazısı çıkıyor sağ alt köşede görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu ve bu durumdan başarı ile kurtuldu yazıyor
format attım ve tüm parçalarım vista uyumlu ama yinede aynı sorunu yapıyor yardımcı olabilirmisiniz sistem özelliklerini aşağıda yazıyorum
işlemci : e6400 c2d
anakart : p35-ds3p
ram : 2x2gb veritech
harddisk sistem : samsung 160 gb 16 mb
hard diskler diğer : seagte 250 gb ve western dijital 500gb
ekran kartı : palit 8800gt super 1024 mb
ses kartı : creative x-fi xtreme music
optik sürücü : lg 18x dvd r/w
power supply : thermaltake 500 w (gerçek)
monitör : philips 32 pf1000 82''
yukardaki bileşenlerden anakartı asus pk5-se ile denedim 6 farklı ram kullandım dual değil tek ram ile çalıştırdım vistayı defalarca yükledim xp de denedim ekran kartını aynı model 8800gt palit super 1024 mb sıfır bir kart ile denedim atinin x1950gt ekran kartı ile denedim başka bir vista cd si ile kurup yine denedim ama hep aynı sonucu aldım aynı hataları verdi bazen 1 saatte bazen 5 dakikada bazen 6 saatte hata veriyor çok can sıkan bir durum bunun neden kaynaklandığını bilmiyorum az çok sistem kuran ve kendi başıma kurulum yapabilen birisiyim bu sorunun üstünden gelemedim yardım rica ediyorum
Not: nvidia sitesinden ve ekran kartının kendi cd sinden gelen driverleri ile denedim driver ile ilgilide değil bence çok üzücü bir durum akşam eve gidince hata mesajı verdiği anda bir ekran resmi alıp koyacağım...
yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim