Alıntı:
metlira tarafından iletildi.
Selam,
Bakalım söyleyeceğim problemle daha önce karşılaştın mı  Ben çözemedim hala. LG GSA H55N-S 20x SuperMulti DVDRW marka bir ürün aldım. Elimde de hali hazırda bir CD rom vardı. İkisini birlikte kullanmak istediğim için anakartın secondary olan kısmına bağlantılarını yaptım. Ancak, ikisini birlikte takınca bilgisayar hiç bir aygıtı algılamadı. Daha sonra CD rom'u çıkardım ve DVDRW'ı tek başına denedim. Bu sefer PC sorunsuz bir şekilde çalıştı ve bu aygıtı gördü. CD rom tek başına çalışıyordu zaten. Bir türlü ikisi birden kullanadım. O yüzden şimdilik sadece DVDRW'ı kullanıyorum. Netteki forumları biraz araştırdım ama böyle bir problemi yaşayan birini göremedim. O yüzden neredeyse vazgeçmek üzereyim 
Sen daha önce bir problem yaşadın mı? |
Olay aygıt çakışması..
ben sana yarımcı olam

ölee kablo fln farklı farklı bağlama CD ve DVD romun arkasında jumper var o da ne dersen 3 tane yanyana ve üstünde yine 3 tane iğne olan kısım. onlardan birinde siyah bir birleştirici var ahaaa işte o

sırası ile CS-SL-MA yani CS makina kendi belirler SL ikinci sürücü yani KÖLE olur

MA ise ilk sürücü yani EFENDİ olur bu kısımdan ayarlıya bilirsin birini MA diğerinide SL bağladınmı jumpırını değiştirdinmi yani oldu bitti kolaygelsin.... hee bu aradaa HDD de böyle PATA aygıtsa busefer onlada çakışabilir ozaman hepsini farklı bağla...