Crysis için çıkan Natural Mod, oyunu daha gerçekçi grafiklerle oynamanızı sağlıyor. Crysis zaten sistem canavarı birde natural mod yüklenince performansınızın yerlerde sürüneceğini unutmayın. Şahsen Natural Mod’u kurdum ve 1024×768 çözünürlükte, modun kendi defaul optimal ayarları ile oynadım ve dedimki Crysis oynamamışım bugüne kadar. Gece atmosferinde oynarken sanki kendinizi bir sinema filminin içinde hissediyorsunuz. Gündüz ise, özellikle su ve güneş ışığı efektleri görülmeye değer. Güneş gerçekten gözünüzü alacak derecede parlak görünüyor. Şimdi anlatıyorum ama aslında nasıl anlatılır diye de düşünüyorum, çünkü anlatılmaz bu, kesinlikle yaşanır!
Natural Mod’u kurduktan sonra, eski save dosyalarınızdan oyunu başlatırsanız, Natural Mod’un farkını göremiyorsunuz. Mod’un etkisini görmek için, sıfırdan yeni bir Oyun açmanız gerekiyor. Ben 1024×768 çözünürlükte, Intel E6750+2×1gb Dual DDR2-800mhz Xtreem Ram Kit,
XFX 8800GT 512mb Alpha Dog Edition ile AA ve AF kapalı olarak 30-35 kare saniye ile Natural Mod’u çalıştırabildim. Tabi Crysis v1.1 patch ve Forceware 169.25′inde yüklü olduğunu hatırlatayım. Aşağıdaki video ise 1600×1200+Crysis v1.1 Patch+herşey ultra high’da alınmış. Natural Mod’u kurmadan, sakın Crysis oynadım demeyin, çok şey kaçırırsınız

(
Crysis Natural Mod 2.0 | Teknoloji Herşeyim) Natural Mod’u indirmek için
Natural Mod v2.0.1 - FileFront.com