Konu
Eski 28-02-08, 04:26   #1 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
samsung 500 gb sata 2 t166 incelemesi(410as ile karsilastirma)

Hm deki 3. hdd incelememle karsinizdayim arkadaslar.

Hacettepe universitesi beytepe kampusu icinde kalan bendeniz hem yerel bir hub isleticisi olmam hem de universitenin inanilmaz bağlantisi sebebiyl artik bir takim dosyalari dvd ye yazmaya yetisemez oldum.Genelde izlediklerim dosyalari dvd ye yazan ben zaman kisitlamasiyla pek birsey izleyemedigimden dvd ye de yazamiyordum.Sonuc olarak samsung 500 gb t166 almak zorunda kaldim.

Bu hdd yi alirken amacim cok yuksek performans almak degildi.Asil amacim depolama alani sağlamak idi.125+kdv lik fiyati ile 500 gb lik diskler içinde en ucuz olan bu ürünü almaya karar verdim bende.Nakit indirimi dahil 152 ytl verdim ve aldim.

ürünümüzü tanimaya geçelim şimdi.Efendim diskimiz samsung t166 serisinin en buyuk hacimli diski olan 500 gb kapasiteye sahip.Bu kapasiteye ulaşmak için 166 gb lik plakalardan 3 adet kullanilmiş.Bu 3 adet plaka kullanimi diski biraz ağırlaştirmiş olsa gerek ki disk 640 gram çekiyor.ortalama gecikme süresi 4.17 ms iken ortalama arama süresi 8.9 milisaniye.Güç tüketimi ise okuma yazma sırasinda 9.5 watt arama yaparken 10.6 watt.idle durumda iken ise 8.2 watt.Disk sata 300 arabirimi kullanıyor ve ncq teknolojisine sahip.(Laf aramizda
ncq nun faydasini gören arkadaş var mı?)bu diski elimdeki seagate 7200.10 410as ile performans olarak karşılaştırdım.Nedeni ise seagate in 7200.10 serisindeki 250 gb lik plakanin 7200.11 serisinde de kullanilmasi.Bu durumda yaptığım testler performans acısından genel olarak 7200.11 sersi ile karşılaştırmak için uygun verileri oluşturuyor.Test sırasinda ncq açıktır.Klasik hdtach ile başlayalim dilerseniz

quickbench

long bench

hdtune benchmark samsung 500 gb t166 için

hdtune benchmark seagate 410as için.

son olarak sistemdeki sıcaklik değerleri.Yalniz belirtmeliyim ki 80 gb lik seagate 7200.7 ve 250 gb seagate 7200.10 un arasinda bulunan samsungburada biraz sicak gorunebilir.3 adet diskin altalta olmasi ve her ne kadar kasa acik olsa da Beytepe ogrenci evlerinin hayvani kaloriferleri hdd leri biraz isitiyor.

Gorüleceği üzere disk bir performans diski değil.Fakat depolama için çok iyi bir disk.İmkaniniz varsa iki adet seagate 410as ile yapacağınız raid 0 ve üstüne bu diski depo olarak kullanmak çok tatli olacaktir.Ayrica samsung daha iyi bir erişim süresine sahip bu küçük boyutlu dosyalar ile çalışırken size avantaj sağlayacaktır.Disk üç plakaya rağmen fazla isinmiyor fazla güç tüketmiyor ve en önemlisi sunduğu depolmama alanina göre çok ucuz.SAmsung hdd lere soğuk bakan ben bile oldukça memnun kaldım.Preformans değerlerine çok takmayan biriyseniz ilk tercihlerinizden olabilir.Bu disk samsung f1 leri daha heyecanla beklememi sağladi.
system 3
msi s430x-025Tr notebook

En son orgasmico tarafından düzenlendi: 28-02-08 saat 05:09
orgasmico çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver