Konu
:
Toshiba Portege G900 PDA İncelemesi
Konu
10-03-08, 23:17
#
1
(
permalink
)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Toshiba Portege G900 PDA İncelemesi
Kısa süre önce elime geçen ve son zamanların en fazla ilgi gören Toshiba'nın ,Portege G900 modelini yakından tanıyalım.
Ürün Özellikleri ve Kasa Görüntüleri
Başlıca donanımsal özelliklerini şöyle sırayalabilirim; 3'' boyutunda - 800x480 çözünürlüğüne sahip dokunmatik ekran.Q klavye. 2 MP ve sabit flaş'lı kamera.Ön kısımda VGA çözünürlüğüne sahip 3G kamera.Yine ön panelde Internet Explorer 7 için kısayol olarak atınan internet kısayol tuşu,SD kart girişi ,usb girişi ve de aynı giriş üzerinden usb host özelliği ,kulaklık girişi ,son olarak klavye arkasındaki şuan kullanmadığım bir adet *parmak izi* tanımlama bölümü.
Ürünün çoklu ortam yetenekleri beraberinde gelen yazılımlar ile tam olarak ortaya çıkamıyor.Örneğin, .mp4 uzantılı bir filmi WMP11 ile izlemeniz olanaksız ve de .flv uzantılı bir videoyu da yine normal şartlarda izlemeniz mümkün değil.Çünkü Youtube Mobile sitesindeki videolar WMP11 ile açılmak isteniyorlar.Fakat WMP11 içerisinde flash video kodekleri bulunmadığı için program hata veriyor.
GSM özelliği hakkında birçok olumsuz yazı yazılmış.Esasında herhangi bir ayar yapmazsanız gerçekten karşı tarafın sesini duymakta zorlanabilirsiniz.Görüşme esnasında telefonun sağ yan bölümünde bulunan yukarı-aşağı oklarını kullanarak sesi yükseltebilirsiniz.
Ayrıca Toshiba Portege G900 'ün ilk aylarında birçok stabilite ve performans sorunları yaşadığını okuyordum.Ardından güncelleştirilen rom'lar sayesinde bu problemler tamamen ortadan kaldırılmış.Cihazı satın alan arkadaşlar ABOUT bölümünden versiyon'u kontrol edebilirler.
Güncel ROM
Ekran kalitesi HTC 'nin modellerinden daha yüksek.Tabi web gezintilerinde bayağı bir kolaylık sağlıyor.Sayfanın genişliğine göre *zoom* ayarını değiştirebilirsiniz.Genel olarak %100 ayarı tüm sitelerde olumlu sonuç veriyor.
Menülerden 2 adet yatay görüntü.
Cihaz üzerinde 2MP kamera ile geliyor.Normal çekim dahil toplam 5 adet efekt'e sahip.Ayrıca çevre ayarlarında gece görüşü dahil toplam 5 ortam bulunuyor.Güneşli,içeri,dışarı gibi.Toplam 6 resim çektim.Akşam olduğu için başka ortamların görüntüsünü alamadım.Tüm efektleri kullandım.Son çekimde gece ortamınıda devreye soktum.
1
Flash Açık + Normal Çekim
Flash Açık + Greyscale
Flash Açık + Sepia
Flash Açık + Cool
Flash Açık + Warm
Flash Açık + Normal Çekim + Gece
Devam Edecek.
ICEEXOL anasayfasını ziyaret et!
Array [find_more_posts_by_x]
ICEEXOL's PC Specs
Türü: