Konu
Eski 31-03-08, 11:20   #3 (permalink)
sentenced_89
New Member

Katılım tarihi: 30.01.08
Nereden: mardin
Ynt: resim boyutu ayaarı [şimdiden teşekkürler]

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Vealeyküm selam hemşerim

Bu resim boyutlandırma işleri için windowsun paint yazılım asla işini görmeyecektir, benim tavsiyem irfanview adındaki imaj görüntüleme yazılımını kullanman olacaktır, işte indirebileceğin link; ifranview.com

Bu yazılımla onlarca resimi açabilirsin, paint her resmi açamaz, ayrıca yine paintten farklı olarak çok güzel resim effectlerinide resimlere çok hızlı bir şekilde uygulayabilirsin ve çok basit bir şekilde tabiiki, ayrıca indirdikten sonra sitede yazılımın türkçe dil desteğide mevcut, onuda bulup indirip yazlıma eklersen aşağıdaki yönergeleri daha rahat takip edebilirsin

Resim boyutlandırmak için, programı indirip kurduktan sonra, resmine git ve sağ tıklayıp "birlikte aç" seçeneğini seç, buradaki listeden bizim yazılımı bulup seç ve resmini yeni prg ile açmış olacaksın, şimdi "resim" menüsünde "Yeniden boyutlandır/düzenle" seç, burada bir sürü ayar göreceksin, ama sen amacına uyan en ve boy uzunluğunu gerekli yere yazman yeterli, tabii daha sonra aynı pencerede "boyutlandırma yöntemi" bölümünden "Yeniden örneklendir" den "Lanczos Filtresi"ni seç ve tamama bas, resmin istediğin boyuta dönüşecek, aynı zamanda paintte karşılaştığın o kötü sahneyi görmeyeceksin, haydi kolay gele
Programı kurdum dediğin seçeneğe geldim. ama istediğim ayarı uyguladığmda kabul etmiyor ve kendisi resim boyutnu değiştiriyo. yane hiç bir işe aramıyor. resim butonundan Yeniden boyutlandıra geldim Sonra yeni boyut seçteki ayarları değiştirmek istedim EN i 342 yaptım boyu ise 280 yapmak istediğimde sayıyı kendisi değiştiriyo yane bir türlü istediğim sayıda durmuor
sentenced_89 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver