hARDWAREMANIA - Konu - Windows XP Service Pack 3 YÜKLEMELİ MİYİM?

Konu

Eski 11-05-08, 23:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü
Bilgisayarım

lulali Avatar

Katılım tarihi: 07.12.03
Nereden: İstanbul
Ynt: Windows XP Service Pack 3 YÜKLEMELİ MİYİM?

Merhaba,

SP3 yüklenmelidir. Bu düşünce yapısıyla bende Windows Update üzerinden SP3'ü yükledim.

Yüklerken dikkat edilmesi gereken noktalardan birincisi açık olan tüm programların kapatılması. Özellikle antivirüs programlarını önce durdurun sonra uygulamadan çıkıp öyle SP3 yüklemesine geçin. Zamanım var uğraşırım diyorsanız antivirüs programınızı kaldırıp (Kaspersky bunu öneriyor) öyle SP3 yükleyin.

Yüklemem tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başladı ve taaataaa internet erişimim gitti. Ethernet kablom takılı olduğu halde ethernet kablosunu takın uyarısı vermeye başladı. İki gün süren araştırmalarım sonunda kayıt kütüğünden 1000'den fazla bozuk kayıtı teker teker sildikten sonra sorunum yine düzelmedi ve SP3 yükleme girişimim format atma ile sona erdi! Tabii formatı atarken nlite ile hazırladığım SP3 entegre edilmiş XP CD'sini kullandım. (Evet takıntılıyım, illa olacak)

Formattan sonra da sorun düzelmedi! Daha sonra netten saatler süren araştırmalarım sonunda sorunu çözdüm.

Çözüm: Bilgisayarınızın fişini çekip, açma düğmesine iki üç kere fiş takılı değilken basın. Daha sonra fişi takın ve bilgisayarınızı çalıştırın. Açtığımda sorun kalmamıştı.

Ethernet kartım: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet