| Ynt: Cevap: açılışta donma asus M3A Alıntı: ragor_ali tarafından iletildi.
sorunu bende buldum ve çözdüm. sorun ne kullanılan güç kaynağı, nede ai nap ile ilgili bir sorun. sorun onboard ethernet (entegre ağ) kartı ile ilgili. ilk öncelikle aşağıdaki linkten en son sürüm ağ karı sürücülerini indirin. http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/lan..._LAN_V2374.rar
1.) Linkteki dosyayı kaydettikten sonra sıkıştırılmış klasördeki dosyaları masaüstüne çıkartın. Sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle veya Kaldır seçeneğine gelin buradan kurduğunuz Atheros L1 Ethernet Driver yazılımını kaldırın.Bu kez AsusSetup veya Setup dsoyalarını kullanmadan yükleme yapacaksınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar açılışta Yeni Donanım algılandı uyarısı verip karşınıza Donanım Güncelleştirme Sihirbazı penceresi açılacaktır. burada Hayır bu kez değil seçeneğini seçin ileri tıklayın. sonraki pencerede Listeden veya Belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçin ve ileri tıklayın. Karşınıza gelen pencereden Arama Şu Konumuda İçersin seçeneğini işaretleyin ve Çıkarabilir ortamda ara (disket, CD-ROM) seçeneğini kaldırın. Gözat tuşuna tıklayın ve buradan masaüstüne çıkarttığınız ağ kartı sürücüsünü bulunuduğu klasöre gidin ve işletim sisteminiz uygun klasörü seçin (örneğin: win xp için Winxp_32 klasörü seçilmeli) sonra Tamam tuşuna tıklayarak ileri tuşu ile ilerleyin aygıt yöneticisi cihazın sürücüsünü otomatik bulacaktır listedeki Atheros L1 Ethernet Driver seçeneğini görünce seçin ve ileri tuşlayıp yüklemeyi bitirin. daha sonra masaüstündeki klasörü silebilirsiniz.
2.) Bilgisayarım öğesine sağ tuşla tıklayın ve özellikleri seçin. Sistem Özellikleri penceresi açılınca Donanım sekmesinden Aygıt Yöneticisi tuşuna tıklayın. Aygıt Yöneticisi penceresi açılacaktır buradan Ağ Bağdaştırıcıları'nın solundak artı işaretine tıklayarak aşağı doğru genişletin. Burada Atheros Ağ katını göreceksiniz üzerine iki kere tıklayın. Açılan pencerede Gelişmiş sekmesine tıklayın. Buradan Shutdown wakeup değerini OF konumundan On konumuna getirin ve Wake Up Capabilities değerini ALL değerine getirin. Tamam tuşuna tıklayın ve pencere kapanacaktır.
Böylece açılışta bir daha asla sorun yaşamayacaksınız. benim sorunum bu şekilde çözüldü. yakında asus bios update çıkaracaktır. kart sahipleri endişe etmesinler... |
ağzına sağlık patron. bugun teknik servise gittim biostan kaynaklandığını söylediler. hakikaten biosu güncelleyince problem kalmadı. senin dediğin de bu doğrultuda zaten.
ağzına sağlık
__________________ Bir Adam vardııııı canı sıkılan..... |