| Ynt: açılışta donma asus M3A PcManiac, aynı sorun ben de ilk bios updatei çıktığından beri var.İlk sürüm 0301 olarak 8 ay önce aldım kartı.İlk çıktığında aldım ve aradığım özellikleri barındırıyordu.İşlemcim 4000+.Neyse 0301den sonraki bios sürümü çıkınca oc potansiyelinde artma olmuştur diye yükledim.O zaman kış aylarıydı 0301 le 28 işlemci anakart 42 civarındaydı.Biosu yükselttiğimde işlemci 55 anakart 49 gördü ki o/c yapmamıştım.Bi kaç foruma yazmıştım, anakart sıcaklığı normal demişlerdi.0301 haricindeki bugüne kadar çıkan tüm bios sürümlerinde aynı hata var.Ya doğru okuyamıyor ya da gerçekten işlemciyi ısıtıyor.6000+ vb de değil sadece bu sorun.
Voltajı düşürdüm boşta fena değil ama işlemci kasmaya başlayınca gene yükseliyor ve ısı artıyor.
Everest kararlılık testinde işlemci 80 dereceleri gördü ve hala sapasağlam.Anakart 48 felan yapıyor ki normal olduğunu düşünüyorum artık.Oyunlarda 55 vs yapıyor zaten.0301 den başkası yalan ısı için.Bir de everestin ölçtüğü değerde en fazla 50 görüyor ama ProbeII 80 görüyor.Yanlış ölçüyor olabilir.80 derecede elimi heatsinke dokundurabiliyorum.Bence 80 değil gibi.0301 sürümünde everestin değerleri paralel gidiyor.Anakart ısısında problem yok.
Emin olmamakla beraber sonraki sürümlerde yanlış ölçüyor diyebilirim.
Donma olayına gelince hiç yaşamadım.Ama ilk WinXP logosunda bir tur ilerliyor ve logo duruyor harddisk full işlem yapıyor sonra devam ediyor.Zannedersem sizin sorununuzu bende yapmıyor.4000+ dan olabilir.
Kısacası iyidir diye aldım.Isı harici sorun yaşamadım ki 0301 e geri gönüp sorunsuz kullanıyorum.O/C özellikleri bence iyi bir anakart ama birçok kişi sorun yaşamış... |