Konu
Eski 22-07-08, 13:38   #28 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Ynt: peki şu vistayı hiç seven yok mu??

Alıntı:
ICEEXOL tarafından iletildi. Mesajı göster
Ee bu söylediklerinin hepsinin çözümü yaklaşık 10 dakika.
tamam olabilir.Ama sencede gereksiz değilmi?

Alıntı:
Leo tarafından iletildi. Mesajı göster
vista iyidir hostur yalniz millet kullanmayi bilemediği için ilk basta şikayet edebilri ama kullandikça ve inceliklerini öğrendikçe insanlar benimseyecektir.ilk basta xp çiktiğinda da ayni seyler yasanmisti millet 98 in daha iyi olduğunu söylüyordu ama alistikça xp herkezin tercihi oldu. vista da böyle olacak birkaç sene sonra xp kullanimı iyice azalir
Kullanmayı bilememek değil.98 den Xp ye geçişteki sancımızın en büyük sorumlusu kullandığımız bilgisayarlardı.PII400 128 MB RAM li makineye ilk zamanlar XP kurmak eziyetti.Sonra SP ler çıktı sistem hatalarından gereksiz şeylerinden arındırıldı/düzenlendi.Şimdi kurup çalıştırabilirsin (256 RAM yaparsan) tercih edebilirsin.Ancak 98 den Xp ye geçiş ile XP den Vistaya geçişin süreçleri farklı...Geçiş şekilleride..

Alıntı:
3virgül14 tarafından iletildi. Mesajı göster
simdi efendim kulaktan dolma yada `arkadasta gordum bakiim dedim` tecrubeleriyle vista hakkinda yorum yapmak yanlis olur.

microsoft vista piyasaya cikali henuz bir kac olmus ve daha sp bile cikmamisken ` vay efendim, nasil yavas`,`vay efendim nasil ram yiyor`, `vay bunun icin tonla parami verecegiz`cilik yapmayalim. neden? microsoft halen kullanmakta oldugunuz xp isletim sisteminin gayet stabil calistigi bilgisayarinizda super performans vercegim iddiasi gutmuyor zaten. ha boyle olsa iyi olmaz miydi? tabiikide super olurdu ama yeni birseyler yapiyor, gelistiriyorsaniz mutlaka gelismekte olan teknolojiyi goz ardi etmemeniz gerekiyor.
bir cogumuzun kullandigi pc nin p4 2 kusur ghz lerde oldugunu varsayarsak, vistaya bok atmak gercekten cok kolay. cunku vista linux ve apple firmalarinin yillardir kullandigi readyboost ozelligini ancak bi isletisim sistemine entegre edebildi. bu microsoftun ayibidir o ayri. neyse gelelim yine vistayi neden begenemedigimizin sebeplerine. vista yukarda bahsettigim readyboost ozelligi sayesinde bilgisayarinizin harddiskten cok ram ini kullanmak istiyor, istiyor cunku verilerin harddiskten daha hizli okundugu iki yerden biri bilgisayarlarinızin ramleridir. sizin genel kullaniminiza bagli programlari daha acilista rame yukleyip, siz programi acmaya calisinca cart diye acmasinin sebebide budur. iste buna readyboost ozelligi deniyor. birde gorsel yonden aero kabugunu kullanmasi, cam gibi net keskin goruntuler elde etmesi icin saglam bi grafik kartina ihtiyaciniz var demek oluyor. mevcut sizteminizle super calisan configurasyonunuzu biraz zorlayinca vista kotu bir isteldim sistemi olmuyor, sadece varolan kaynaklarin yetersizligi gercegi su yuzune cikiyor. bizi kizdiran taraf ise tam burda basliyor iste, vista icin para harcamak. son teknoloji aldiginiz pc niz yada laptopunuz suan size vistayla super hizmet veremiyor olusunun acisi vistaya bok atarak cikiyor belkide. *

yeni baktiginiz pc yada laptoplarda gordugunuz: ready/compatible vista logolu bilgisayarlarin hemen hepsinde vistayi gonul rahatligiyla varolan ama giderilecek hatalariyla birlikte kullanabilirsiniz.

zaten vista recommended sistem gereksinimlerinde 2 ghz islemci ve ustu ve en az 1 gb ram isterken, sadece recommend ediyor, super olsun dersen 2 gb ram ve 3 ghz islemcin olmali ki vistaya suan icin laf atmayasin. **

en sonunda demek istedigim 2 seyden birincisi, stabil calisan sisteminizi aldatip vistaya gecmek icin henuz cok erken olabilir, ikincisi servis packler cikip vista buglardan kurtulana kadar canavar sistemi olanlarin bile sorun yasama ihtimalinin oldugu.

mr pi
Doğru..Ama şu var arkadaşta gördüm bakayımdan ekstra bi tarafım var biraz..

Vistanın en büyük kusuru bir dayatmayla hayatımıza girdi ve teknoloji kullanım şeklimize tecavüz ediyorlar.Ben birazda bunu kaldıramıyorum.Misal DX...Windows 98 e bile DX 9 u kurabilirsin ama neden Xp ye 10 kuramıyorum.Neden böyle bir dayatma var?

Dün yine forumda yazıyordu 180 milyon vista kopyası satılmış.Satılmadı onlar..Notebook makinelerin üreticilerine verilen bedava lisanslar ile o sayıya çıkıldı.Neden notebook fiyatları düşük sizce? Ne değiştide fiyatlar indi aşağıya? Hiçbir üretici lisans parası vermiyor çünkü.XP içinde çok cüzi birşey ödüyor olabilirler ama maliyetteki 10 dolar son kullanıcıya gelene kadar vergiler,gümrük parası ithalatçı karı gibi şeylerle 30 dolar oluyor İşletim sistemi için ödenmeyen 30 dolar totalde 100 dolara yakın indirim sağlıyor.İşte vista böyle bir politikayla satılıyor.

edit : Haliyle artan notebook satışlarıda fiyatlarının düşmesinde etkilidir ama konumuz o değil

DX10 haricinde ve o şeffaf pencereli sistem kaynağı sömüren teması haricinde XP den daha fazla ne artısı var ki? Ayrıca o tema XP içinde var

98 den geçişte XP ye geçmek için sebebimiz ve isteğimiz çoktu.Tek tek sayabilirim :
- Daha etkin usb portu kullanabilme.(flash diskler nasıl girdi hayatımıza.98 kullanıyor olsaydık cebimizde disketle flash disk driver ı da taşımamız gerekebilirdi )
- Birçok donanıma driver desteği.Öyle yada böyle bir şekilde çalıştırması.
- Dahili DX9
- İnternet Explorer kullanımı
- Ağları ve ağdaki cihazları otomatik tanımlama ve gerekli kurulumu sadece birkaç tıklama ile yapabilme.
- SpeedStep gibi ekonomi sağlayan teknolojileri desteklemesi.
- NTFS dosya sistemi.
- Kendi içerisinde barındırdığı sihirbazlar ile hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyenlerin bile okuduğunu anlama yeteneğine sahipse bilgisayar kullanabilmesini sağladı.Fotoğraf aktarma sihirbazı,yazdırma sihirbazı vs..
- Kendi içerisindeki kullanıcının ihtiyacı olan yazılımlar.(Mesela 98 de fotoğraflarınıza standartta internet explorer ile bakarsınız resimlerinizi hızla incelemek için 3. parti yazılımlar gerekir.ACDSee gibi..)
- 3 boyutlu tasarımlara destek.(Autocad in 3 boyutlu modelleme yapan versiyonları sadece XP desteği veriyor.)
- Çok güvenilir olmasada bir güvenlik duvarı barındırması.(En azından dışarıya kapalı,belli bir network grup içerisinde güvenlik sağladığı söylenebilir.)

Bu yazdıklarım en azından benim için XP ye geçme sebebiydi.Bugün geldiğimiz noktada ise bana vista pek birşey vaadetmiyor.

Kısaca oyun oynamıyorsanız (Dx10 ihtiyacınız yoksa) ve şekilci değilseniz,bilgisayarı iş amaçlı kullanıyorsanız vista bana göre şu an için gereksiz.Ama işin gerçeği şu ki birgün ipe ipe vista kullanmak zorunda kalacağım.Bununda farkındayım..

PS : Çok yazmışım.Ne çok düzeltme yaptım

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver