Konu
Eski 23-07-08, 10:10   #5 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Ynt: Linux Sistem Yönetimi

Dün akşam bu konuya dört kez cevap yazdım dörtkez sildim. Cidden ne desem bir tülü karar veremedim. Vereceğim cevap öyle olmalıki hem sizin linux a olan ilginizi bitirmemeli hemde kırmadan doğru yolu göstermeli. Sanırım sabah sabah aklıma geldi.

Bu konuyla ilgili kendi hayatımdan örnek vermek isterim bnim işe girmek için hazırladığım cv min en altında şahsi özellikler yer alır ve ilk sırada bilgiyi nerden bulabileceğimi bilmek gibi bir özelliğim olduğundan bahseder bu hep patronların ilgisini çeken bir kelimedir. Nedeni basit bilgiyi bulmak garip değilmi adam bilmiyorda bir sorun olursa bilgiyi nasıl bulacağını mı biliyor. Hayır bilmediğimden değil ama ezberden hoşlanmadığımdan bu nedenle bilgiyi bulmak için konuyla alakalı google.com belgeler.org gibi siteler her daim okudupum takip ettiğim sitelerdir sonuçta beynimin belli bir kapasitesi var ve özel hayatım iş hayatım yaşantım bunun belli bir kısmını kapsıyor o nedenle herşeyi ezberlemeye çalışmak benim için yapılabilecek ilk hatadır. Bu nedenle ilk olarak olayın mantığını analamaya yönelik çalışma yaparım sonra uygulama bazlı çalışırım sonuç olarak daha fazla konuda aynı konu ile alakalı yazılımların hepsini kurma, senkronize etme, sorunsuz çalışmasını sağlama bakımı vs vs vs gibi durumlar ortaya çıkar bu şahsi felsefem yani ezberlemek yerine olayın mantığını kavra sonrasında çıkartılacak herşey zaten bu mantık üzerine kurulmuştur felsefesi bende hep kazanca dönüştü sizede tavsiye ederim.

Kitaplara para vermeyin demiyorum, ama bu bilgiler internette tonlarca iken boşuna para vermeyin diyorum. belgeler.org üzerinde bulunan linux sistem yöneticisinin el kitabı yada wiki üzerinde bulunan nasıl dökümanları hotforce ( ingilizce ama çevirisi kolay ) gibi siteleri takip edin.