+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 4
1 2 3 4 SonSon
Results 1 to 15 of 46

Digital makine seciminde yardım!

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Dijital Fotoğrafçılık forumunda Digital makine seciminde yardım! başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi yakın bir zamanda digital bir foto makine alacağım.Fotoğraf konusunda çok profesyonel çalışmalar yapmayacağı sadece fotoshop ...

V.I.Member Alexander Avatar
    Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon

Digital makine seciminde yardım!

Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi yakın bir zamanda digital bir foto makine alacağım.Fotoğraf konusunda çok profesyonel çalışmalar yapmayacağı sadece fotoshop ile montaj tarzı şeylerle uğraşıyorum(amatörce kendi çapımda) forumda yazılanları bayağı okudum ve iyice kafam çorba oldu yani .Bütçe olarak 300-350 YTL arası bir tercih yapabilirim(çok zorlarsam ve değerse belki 400 e çıkabilirim ama çok fark olması lazım) kendi çapımda bir araştırma yaptım ve bu iki model arasında kaldım

1)Samsung Digimax S600

2)Sony Cybershot S600

acaba sizin yorumunuz ne olur Sony nin Carl Zeiss Vario-Tessar objektifi çok fark yaratırmı? yorumlarınızı bekliyorum

Şimdiden çok teşekkürler

Cool Member Frogjo Avatar
    Katılım tarihi
    14.08.2005
    Nereden
    Bursa
    Alıntı Alexander tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi yakın bir zamanda digital bir foto makine alacağım.Fotoğraf konusunda çok profesyonel çalışmalar yapmayacağı sadece fotoshop ile montaj tarzı şeylerle uğraşıyorum(amatörce kendi çapımda) forumda yazılanları bayağı okudum ve iyice kafam çorba oldu yani .Bütçe olarak 300-350 YTL arası bir tercih yapabilirim(çok zorlarsam ve değerse belki 400 e çıkabilirim ama çok fark olması lazım) kendi çapımda bir araştırma yaptım ve bu iki model arasında kaldım

1)Samsung Digimax S600

2)Sony Cybershot S600

acaba sizin yorumunuz ne olur Sony nin Carl Zeiss Vario-Tessar objektifi çok fark yaratırmı? yorumlarınızı bekliyorum

Şimdiden çok teşekkürler
    Sony Normalde Carl Zeiss lens kullandığı modellerinde iyidir.Bu model açıkçası çok iyi değil diğer modellerine kıyasla.Samsungun özelliklerine bakacaksak 6 megapiksel bir fotoğraf makinası diye hatırlıyorum en güzel yanı LCD ekranının 2.4 inch olması, Sony S600dede aynı boyut mevcut tabiiki.Buna karşılık Samsungda Türkçe menü var ama Sonyde Türkçe menü yok.2 makina Teknik özellikler olarak hemen hemen aynı özelliklere sahip ama ikisini birbirinden ayıran özelliklerde var tabi zaten o özelliklerde az önce söylediklerim (Tükçe Menü ).
    Kalite Olarak Sony daha iyi bence ama senin için LCD boyutu sorun olmayacaksa Nikonun L2 ve L3 modellerinede bakmanı öneebilirim.Fiyat aralığı aynı Hem Fotoğraf makinasında NIKON bir dünya markası. takıldığın bi yer olursa yardımcı olabilirim.
    Müşkülpesent...
    Forever, hWM!

Cool Member Hectic Avatar
    Katılım tarihi
    19.09.2002
    Nereden
    İstanbul
    Merhaba Alexander, makine almak istiyorsan öncelikle uzun bir araştırma sürecinden geçmen gerekiyor. Forumdaki bilgileride dikkatlice okumanı tavsiye ederim. Bunun yanında önerdiğin iki makinede birbirine fiyat-performans bakımından yakın sayılırlar. Bu fiyatlarda bu makinelere alternatif olacağını düşündüğüm 1-2 makine daha var. Aşağıda karşılaştırma linkini veriyorum. Buraya bakarak kafanda daha net bir tercih oluşturabilirsin. Bu karşılaştırmadaki makinelerle sınırlı kalırsak bence Canon A530 aralarından sıyrılan bir model. Lens farkı ve macro çekimlerdeki başarısı ve zengin ISO seçenekleri bu makineyi daha tercih edilebilir kılıyor. Yinede tercih senin. Ama yok ben illa bu 2 modelden birini alacağım dersen Samsung S600 derim.Carl Zeiss'in her merceği iyi diye birşey yok. Bu, merceğin özelliklerine bağlıdır.
    http://www.letsgodigital.org/tr/came...-1168-892.html

Saygılar...

hARDWAREMANIAC http://h!j@cker Avatar
    Katılım tarihi
    31.03.2005
    Nereden
    H!j@cker WorlD
    s600 sony deerim ben alamadım sen bari al aleti çok inceledim gece fotosu gercekten etkileyici 1000 iso oranı var yorumlarda alanlar için olumlu
    İNTEL Core2Duo E4300@2655Mhz
    GEİL DDR2 800Mhz@885Mhz 4-4-4-12

Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    valla çok makineye baktım arkadaşlar yani o süreci yaşadım(ayıklama süreci) aslında A530 u bayağı met ediyorlar ama işte pixel çok olmasının pek önemli olmamasını bilmeme rağmen sanki 5 pixel iyi değil gibi geliyor(tamamen sabit fikirlilik bu) birde şu yazdıklarımın anlamını yazarsanız benim için daha yararlı olur düşüncesindeyim;

Tele zoom (mm)
    Odak uzaklığı (cm)
    ISO oranı (yüksek olunca ne oluyor)
    Geniş açı minimum diyafram
    Geniş açı maksimum diyafram
    Minimum çekim hızı (sn)
    Maksimum çekim hızı (sn)
    Pozlama telafisi
    Optik vizör

birde bu makinelerler çekilmiş fotoları görsem çok süper olacak ama Sony S600 ü gördüm ama Samsung un ve 530 u bulamadım

hARDWAREMANIAC muratyayla Avatar
    Katılım tarihi
    23.03.2006
    Nereden
    istanbul / yenibosna
    Blog Mesajları
    1
    bence sony DSC-S600 kullanıcından tavsiye ama araştır belki daha iyisi vardır

Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    peki sony deki yüksek iso değeri kumlanma yapmaz resimlerde

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Bu ikisinden Sony daha iyi gibi duruyor. Ancak tavsiye etmiyorum bu tarz makinaları.
    Alacaksın 1-2 ay kullanacaksın sonra yetmemeye başlıyacak. Özelliklede zoom yapması yetmeyecek. Sonra makrosu yetmeyecek vs... Resim çekmeyi öğrendikçe o makinadan nefret edeceksin ve yenisini almak için uğraşacaksın.

Sana tavsiye edeceğim ürün FUJIFILM FINEPIX S5600.
    Yanında 1gb kart + çanta veriyorlar. Nerden baksan 100ytl hediye. Onları geçtim çektiği resimler ve kullanılabilirliği çok harika.
    http://www.hepsiburada.com//productd...ductid=bd61033

Eğer sana pahalı geldiyse Konica Minolta Z10 veya 5mp olan Z20 modelini öneririm.

Aslında amacım seni farklı bir sınıfa yöneltmek. Gördüğün gibi sana önerdiğim modellerin optikleri ve mekanizması farklı. Daha profesyonel. Uzun süre idare edecektir.

Ayrıca şu siteyi sık kullanılanlarına ekle mutlaka. Bütün modellerin ayrıntılı karşılaştırmaları mevcut.
    http://www.dcresource.com/reviews/mi...ew/index.shtml

Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bu ikisinden Sony daha iyi gibi duruyor. Ancak tavsiye etmiyorum bu tarz makinaları.
    Alacaksın 1-2 ay kullanacaksın sonra yetmemeye başlıyacak. Özelliklede zoom yapması yetmeyecek. Sonra makrosu yetmeyecek vs... Resim çekmeyi öğrendikçe o makinadan nefret edeceksin ve yenisini almak için uğraşacaksın.

Sana tavsiye edeceğim ürün FUJIFILM FINEPIX S5600.
    Yanında 1gb kart + çanta veriyorlar. Nerden baksan 100ytl hediye. Onları geçtim çektiği resimler ve kullanılabilirliği çok harika.
    http://www.hepsiburada.com//productd...ductid=bd61033

Eğer sana pahalı geldiyse Konica Minolta Z10 veya 5mp olan Z20 modelini öneririm.

Aslında amacım seni farklı bir sınıfa yöneltmek. Gördüğün gibi sana önerdiğim modellerin optikleri ve mekanizması farklı. Daha profesyonel. Uzun süre idare edecektir.

Ayrıca şu siteyi sık kullanılanlarına ekle mutlaka. Bütün modellerin ayrıntılı karşılaştırmaları mevcut.
    http://www.dcresource.com/reviews/mi...ew/index.shtml
    benim fönlümde o ürünlerde ama çok yüksek fiyatları birde 474ytl çok değilmi sony s600 için samsung 368 ytl aradaki 106ytl değermi gerçi taksitle alacam ama bizimkileri zor ikna ettim ve hala kafam rahat değil tam birine karar veremedim off offff

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    İnan aradaki farka değer. Bence hiç acele etme biraz daha araştır. Bu sürede de bütçeni ayarla.

V.I.Member RigelKent Avatar
    Katılım tarihi
    11.04.2005
    Merhaba Alexander, ben şu an Sony DSC W30 model fotoğraf makinesi kullanıyorum.Yaklaşık 1,5 ay kadar önce aldım ve gerçekten çok memnunum.Türkiye fiyatını bilmiyorum ama ben 220$ civarında almıştım. Görünümü ve boyutları gerçekten çok güzel herkes çok beğendi. Özellikleri 4x optic zoom, 1000ISO, 6 megapixel, 2" LCD ekran, digital zoom kaçtı onu tam hatırlamıyorum eve gidince bakar söylerim Gerçekten bu alete kefilim alırsan çok memnun kalırsın tarz bir makina
    "Son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, beyaz adam paranın yenmeyecek birşey olduğunu anlayacak." (Kızılderili Atasözü)

Cool Member Hectic Avatar
    Katılım tarihi
    19.09.2002
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi. Mesajı göster
    İnan aradaki farka değer. Bence hiç acele etme biraz daha araştır. Bu sürede de bütçeni ayarla.
    +1

Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    tamam arkadaşlar kararımı verdim dsc-s600 alıyorum en yakın zamanda fotoları koyarım buraya herkese çok teşekkür

hARDWAREMANIAC muratyayla Avatar
    Katılım tarihi
    23.03.2006
    Nereden
    istanbul / yenibosna
    Blog Mesajları
    1
    hayırlı olsun güle güle kullan şimdiden
    bende yeni alacağım makineye karar verdim
    fujifilm finepix S9500 güzel alet

Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    Alıntı muratyayla tarafından iletildi. Mesajı göster
    hayırlı olsun güle güle kullan şimdiden
    bende yeni alacağım makineye karar verdim
    fujifilm finepix S9500 güzel alet
    oooo sınıf atlıyorsun yani güzel makinaymış bu yanlız fiyatı da hay maşaallah dedirtecek türden tabii bu slr ler daha demin bir sitede gördüm(letsgodigital olabilir) 7000 ytl mi neydi fiyatı bu arada senin bu makine ideefix de acayip eşantiyonları var

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 4
1 2 3 4 SonSon